Lingr en Ivanusec Kuip

VK Sportphoto

Nieuws

Ivanušec klaar voor basisplaats; Lingr nog niet fit

Stan

Waar Luka Ivanušec klaar is om zondag tegen FC Utrecht te starten, is Ondřej Lingr nog niet volledig fit. Dat blijkt uit de persconferentie van Arne Slot richting het uitduel met de Domstedelingen van vrijdagmiddag.

Lingr kampt nog met wat pijntjes, zo vertelt Slot: "Hij heeft deze week nog niet alles volledig meegetraind, ook vandaag niet. Hij zit in de eindfase van een blessure, ervaart, zoals alle nieuwe spelers bij een nieuwe club, een nieuwe omgeving, nieuwe indrukken, misschien een wat ander type spel. Dus daar had hij wel een lichte reactie op. Hij heeft vandaag ook maar de helft meegetraind."

De Tsjech zal dan ook nog niet kunnen starten tegen FC Utrecht. Dat ligt voor de andere aanwinst Luka Ivanušec wel anders. "Ivanušec is een speler die én al midden in het seizoen zat én die international is van een land waar wij jongstleden nog niet van konden winnen. Dat geeft aan dat hij meer klaar is om te starten dan Lingr."

Of Slot de Kroaat ook meteen in de basis zet, is nog maar afwachten. "Het kan zeker. Ik heb het ook al meerdere keren gedaan, maar ik heb het ook wel eens niet gedaan. Dus dat is per situatie afhankelijk: de noodzaak die je voelt omdat te doen, de kwaliteit van de speler en de tegenstander, hoe heeft zijn concurrent het daarvoor gedaan? Dus het is van allerlei dingen afhankelijk, maar dat het kan en dat ik het al gedaan heb in het verleden, dat voorbeeld hebben we met Bart Nieuwkoop gehad."

Delen

Reacties

Antoine ik hecht wat meer waarde aan het oordeel van Slot dan aan die van jouw !!!
Lingr niet basis, maar ook niet bij de selectie zondag?
Nee heeft nog niet volledig meegetraind had nog wat pijntjes. Komt over een week wel.
12 weken gewacht en nu niet opstellen hou op zeg wat een waardeloze onzin
Laat maar starten vanaf de aftrap. Ben razend benieuwd.
His name is Luka. He lives on the second floor lol
Lijkt me echt nodig 9m hem op te stellen. Het is geen Almere waar ze tegen spelen.
Luka staat dus gewoon aan de aftrap in Utrecht. Verstandig, want Minteh deed het goed, maar die is niet echt van ons natuurlijk…
Ivanusec-Gimenez-minteh
En paixao op 10 timber op 8 wieffer op 6