slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot zeer tevreden met 'Champions League-waardige' loting

Stan

Donderdag werd bekend dat Feyenoord het in de Champions League op gaat nemen tegen Atlético Madrid, Lazio Roma en Celtic. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht, reageerde Arne Slot op de loting van het miljoenenbal. 

Slot is erg blij met de tegenstanders die gisteren in Monaco uit de loting rolden. "Schitterend. Ik vind het ene geweldige loting, want het is overigens ook mijn eerste keer dat ik in de groepsfase van de Champions League ga spelen en bij Feyenoord is het ook niet schering en inslag. Dus dan hoop je ook op een loting die je Champions League waardig is en dat is in ruime mate gelukt met de tegenstanders die we getroffen hebben. Dan heb je niet het gevoel dat je in een Europa- of Conference League-poule terecht bent gekomen. Het zijn traditierijke clubs met geweldige stadions en hele fanatieke supportersscharen, zoals wij die ook hebben. Dus ik denk een hele mooie loting."

Lazio Roma
Een van de opponenten is Lazio, waar Feyenoord sinds vorig seizoen erg bekend mee is. "We hebben natuurlijk zelf vorig jaar tegen Lazio Roma gespeeld, twee keer. De ene keer kansloos, de andere keer waren we minimaal gelijkwaardig. Dan moet ik wel eerlijkheidshalve aangeven dat Lazio de Europa League wel denk ik anders benadert dan de Champions League, want volgens mij hadden ze uit een of twee basisspelers rust gegeven en hier thuis ook. Ik verwacht niet dat ze dat in de Champions League gaan doen. Het is over die beide wedstrijden een club geweest waar wij ons goed mee konden meten."

Atlético Madrid
Ook de twee andere tegenstanders spreken tot Slot zijn verbeelding, waarbij hij vooral veel weet te vertellen over Atlético. "Celtic is moeilijk in te schatten, omdat ik nog nooit tegen een Schotse tegenstander gespeeld heb. Atlético Madrid hebben we hier twee jaar geleden gehad en dat is een club die altijd moet opboksen tegen het grote geld van Barcelona en Real Madrid, maar dat eens in de zoveel tijd succesvol doet met een kampioenschap, maar over het algemeen altijd net iets achter die grootmachten zit. Wel een club die altijd in de Champions League actief is en altijd ver weet te komen."

Zoals Slot al refereerde, nam Feyenoord het twee jaar geleden in een oefenduel op tegen Atlético. Nadat de Rotterdammers met 2-1 wisten te winnen belandde de trainer plots in een opstootje met Diego Simeone. "Dat was een bijzonder moment, omdat je dat niet geregeld ziet. Het was vooral bijzonder omdat het na een oefenwedstrijd was. Ik heb daar toen ook uitgebreid bij stilgestaan, eerst bij de jongens en later ook bij de media dat deze club een wedstrijd dus nooit als een vriendschappelijke wedstrijd ziet. Het gaat altijd om winnen en er alles aan winnen doen en gefrustreerd zijn als het niet lukt. Dat is ook een ongelofelijke kracht van hem, maar ook van de elftallen waar hij leiding aan geeft."

Delen

Reacties

Nog geen reacties