ivanusec-1

Ivanusec met Kroatië bijna verzekerd van deelname EK 2024

Karst

Luka Ivanusec heeft vanavond een 0-2 zege geboekt op Letland, waardoor de Kroatische formatie bijna zeker is van deelname aan het Europees kampioenschap in Duitsland. De Kroaten spelen aanstaande dinsdag het laatste duel van de EK-kwalificatie in groep D tegen Armenië. Bij winst zijn de Ivanusec en Co, ongeacht het resulaat op de andere velden in de poule, verzekerd van deelname aan het EK 2024.

De Kroaten hoefden niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Na zeven minuten schoot Lovro Majer de bal binnen op aangeven van Ivanusec. Enkele minuten later vergrootte Kroatië de voorsprong tot 0-2 via Andrej Kramaric. Ivanusec werd na 61 minuten zonder kleerscheuren naar de kant gehaald voor Mario Pasalic. Na de wissel van Ivanusec is er niet meer gescoord.

Om deelname aan het EK veilig te stellen, moet Kroatië aanstaande dinsdag in het Maksimir Stadion in Zagreb winnen van Armenië. Bij een gelijkspel van Kroatië en een overwinning van Wales op Turkije, zal Wales op basis van onderling resultaat naar het EK gaan in plaats van Kroatië. Als Wales hun wedstrijd tegen de reeds gekwalificeerde Turken niet wint, wordt het resultaat van Kroatië niet meer relevant, en zullen de Kroaten naar het EK 2024 in Duitsland gaan.