ivanusec-soccrates

Soccrates Images

Nieuws

Ivanušec ook tijdens apotheose-duel tegen Italië op de bank bij Kroatië

Stan

Luka Ivanušec zal tijdens het laatste groepsduel van Kroatië op het EK wederom op de bank plaats moeten nemen. De Feyenoorder kwam tijdens het toernooi nog niet in actie en moet hopen dat zijn land maandagavond om 21:00 weet af te rekenen met Italië. Bij minder dan een overwinning valt voor de Kroaten zeer waarschijnlijk het doek. 

Kroatië beleeft tot dusver een teleurstellend EK. De nummer 3 van het WK in Qatar was in het openingsduel totaal niet opgewassen tegen Spanje en ging met 3-0 flink onderuit. In de tweede poulewedstrijd leek het Balkanland via een comeback de eerste overwinning binnen te slepen, maar kwam tegenstander Albanië diep in de blessuretijd toch weer langszij. Daardoor staan de Kroaten na twee duels op slechts 1 punt en is uitschakeling dichter bij dan doorstroming naar de knock-out fase. 

Wil Kroatië toch van de partij zijn tijdens de achtste finales in Duitsland, moet er maandag zo goed als zeker gewonnen worden van Italië. Mocht dat lukken, én verliest Albanië van Spanje in het andere groepsduel, dan gaan de Kroaten als nummer 2 door in poule B. Indien in Leipzig een gelijkspel volgt én Albanië wederom niet minstens gelijkspeelt, dan is er voor Kroatië een minimale kans om als een van de beste nummers drie door te gaan. Met het slechte doelsaldo en al drie poules waar de nummer 3 op 3 punten staat, lijkt dat scenario echter onwaarschijnlijk.

Hoe het maandagavond ook zal verlopen voor Kroatië, de kans is klein dat Luka er een grote invloed op zal hebben. De buitenspeler van Feyenoord kreeg op het EK nog geen minuut speeltijd van bondscoach Zlatko Dalić en dus ligt een invalbeurt tegen Italië ook niet in de lijn der verwachting. Afhankelijk van de uitslag tegen de Italianen keert Ivanušec mogelijk eerder terug in Rotterdam dan gehoopt. 

Opstelling Kroatië: Livaković; Stanisic, Šutalo, Pongracic, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić; Sucic, Kramarić, Pasalic.

Opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian; Barella, Pellegrini, Jorginho; Raspadori, Retegui, Dimarco.

Stand poule B:

Land Punten Doelsaldo
Spanje* 6 + 4 (4-0)
Italië 3 0 (2-2)
Albanië 1 -1 (3-4)
Kroatië 1 -3 (2-5)

*Spanje is al zeker van groepswinst

Delen

Reacties

Raakt hij niet geblesseerd en als Kroatië 🇭🇷 doorgaat vangen we nog meer centjes.
Susic als rechtsbuiten zou iets voor Feyenoord kunnen zijn….
Helaas te duur voor Feyenoord of wat ze willen uitgeven..