ivanusec-3

VK Sportphoto

Nieuws

Ivanušec: "Wist bij loting al dat we goede kans maakten op overwintering"

Moreno

Luka Ivanušec vertelde in gesprek met Voetbal International over zijn ontvangst in Rotterdam, de Champions League en over trainer Arne Slot. "Ik eis van mezelf meer dan ik tot nu toe heb laten zien."

Feyenoord begon uitstekend aan het Champions League-seizoen. Voor de zestienvoudig Kroatisch international was de weerstand die Feyenoord bood tegen Atlético Madrid en Lazio absoluut geen verrassing. "Toen de Champions League-loting bekend was, wist ik dat we goede kans maakten te overwinteren. Ik baseerde dat op de kwaliteiten die ik zag tijdens de trainingen en wedstrijden én op de coach. Hij bereidt ons zo goed voor op wedstrijden. Dat is één van de factoren achter het succes."

Ivanušec vertelt hoe gesprekken met hoofdtrainer Arne Slot bijdroegen aan zijn overstap naar Rotterdam. "Hij legde uit hoe Feyenoord speelde en wat mijn rol zou worden als ik zou komen. Steeds hielden we contact en dat zorgde er ook voor dat ik graag naar Feyenoord wilde. Nu ik met hem werk, durf ik te zeggen dat deze trainer nog beter is dan ik vooraf dacht. Hij is zo duidelijk. Daarmee voelt het of iedere wedstrijd gemakkelijk gaat, omdat we weten wat we kunnen verwachten én wat we er zelf tegenover moeten stellen. We zijn voor ieder duel optimaal voorbereid."

Sinds zijn komst naar de Maasstad is de Kroaat makkelijk geaard, mede dankzij de open houding van de staf en zijn teamgenoten. "Het helpt wel mee als je nieuwe teamgenoten je komst ook zien zitten. Samen met mijn vriendin kan ik overal ter wereld wel aarden, maar tóch is het dan fijn als de jongens er alles aan doen om je op te vangen. Iedereen was warm, iedereen wilde me helpen, allemaal goeie gasten die ervoor zorgden dát mijn aanpassing zo soepel verliep. Daarbij is de voertaal in de kleedkamer Engels. Dat zorgt er allemaal voor dat ik niet jaloers naar Ajax kijk, omdat daar drie Kroatische jongens spelen. Ik zie ze wel weer bij de nationale ploeg."

Over zijn eerste wedstrijden was Ivanušec meer dan tevreden. "Dat ging meteen best goed tegen FC Utrecht en ik scoorde tegen Heerenveen, maar toen kwam Celtic. Ik verdraaide mijn enkel en op dat moment denk je meteen aan het ergste, want het deed verschrikkelijk veel pijn. Maar als dan later blijkt dat je het bot niet hebt gebroken, valt alles mee", vertelt hij. Hij lag er een maand uit, en keerde ruim een week geleden weer terug. "Misschien miste ik nog wat ritme tegen Twente. Ik viel in en de eerste acties gingen wel oké, daarna ging ik mee in het niveau dat gewoon niet zo goed was van onze kant en dus ook niet van míj. Ik eis veel meer van mezelf dan ik heb laten zien en dat geldt voor het hele team. Het is tijd om te brengen wat ik denk dat ik kan en moet brengen: doelpunten, assists en domineren in de één-tegen-één."
 

Delen

Reacties

Hopelijk is Luka vanavond weer net zo in form als voor zijn blessure.