opstelten

VK Sportphoto

Nieuws

Ivo Opstelten stopt als voorzitter van Stico: "Met trots en plezier gedaan"

Van de redactie

De 79-jarige Ivo Opstelten stopt binnenkort als voorzitter van Stico (Stichting Continuïteit Feyenoord), een van de hoogste organen binnen Feyenoord. De voormalig burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Veiligheid en Justitie, heeft zijn maximum van twee termijnen er bijna opzitten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

"Ik heb het met trots en plezier gedaan", begint Opstelten tegenover het AD. "Ik kan met een gerust hart weg, de club staat er fantastisch voor. Ik ben ook blij met de maatschappelijke projecten waar de club mee bezig is. Maar het gaat uiteindelijk om wat er op het veld gebeurt, en dat gaat fantastisch. Ik heb veel bewondering voor de directie en de technische staf", aldus Opstelten.

Een opvolger voor de oud-burgemeester hebben de Rotterdammers al gevonden, namelijk Allard Castelein. De 64-jarige Castelein is jarenlang de hoogste baas van het Rotterdams Havenbedrijf geweest en heeft onlangs zijn werkzaamheden bij het Havenbedrijf neergelegd. "Ik ben blij met Castelein als opvolger", licht Opstelten toe. Een van de ambities van Opstelten bij Feyenoord was de bouw van een nieuw stadion. "Ik was inderdaad voor een nieuw stadion, maar het moet wel kunnen. En het kon niet. Het is goed dat de directie die knoop heeft doorgehakt."

Delen

Reacties

Deze man is de grootste vuilniszak die bij Feyenoord rondliep. Totaal schandaal dat hij überhaupt op die positie is gekomen, liet in 2006, ruim 600 (!) mensen insluiten en oppakken (op het stadionviaduct) en in onmenselijke omstandigheden vast zitten (zonder eten, drinken en toiletten). Waaronder oma's, opa's en zwangere vrouwen. Uiteindelijk bleek er niemand opgepakt die een overtreding had begaan.

Was een enorm schandaal, de nationale ombudsman heeft toen uitvoerig onderzoek naar deze razzia gedaan. Uiteindelijk kwam eruit dat er geen enkele grond was om deze mensen op te pakken, en dat de manier waarop ze gehandeld hadden mensenrechten had geschonden. De ombudsman had geëist dat hij zijn excuses aan ging bieden aan deze supporters... maar dat heeft hij geweigerd, omdat het Feyenoord-supporters betrof.

Deze man is een varken. Goed dat hij weg gaat. Erg dat hij bij ons in zo'n functie heeft mogen zitten.
600 mensen ten tijde van de klassieker, in het jaar nadat de grote rellen waren rondom de Kuip tijdens de klassieker. Bijzonder zeg dat hij strict was. In hetzelfde jaar hadden we de rellen in Nancy. Maar idd, laten we hem die Razzia van 16! jaar geleden verwijten. Overigens stond in hetzelfde rapport:
" Bij het terrein van DHZ weten tientallen Feyenoord-supporters aan insluiting door de ME
te ontkomen. Het lijken juist de harde-kernsupporters, die de politie graag wilde aanhouden,
die ontkomen. Volgens de politie ontkomen deze supporters doordat de ME’ers uit
Amsterdam, die op de bewuste dag bijstand verlenen, onvoldoende op de hoogte zijn
van de situatie ter plaatse. Een gebrek aan communicatie was hiervan de oorzaak."
Laten we het dus vooral die harde-kernsupporters verwijten.
Wow, @Schuurspons had hij het rapport bij de hand :-) Of is dit een staaltje "Ome Google weet alles!". Wat evengoed je commentaar niet minder terecht maakt.
Het rapport was snel te vinden via google ja (https://www.nationaleombudsman.nl/uploads/rapport_2008200_feijenoordajax.pdf) evenals de andere situaties rondom 2006. Ik volg overigens wel de conclusie van de ombudsman, maar ik kan me in die tijd ook volledig voorstellen dat je als driehoek zo er in stond. En dat politici of beleidsmakers (in alle gelederingen) hun fouten niet toegeven, tsja dat zie je net zo vaak als leden van de harde kern ;-)
Goed dat een volgende voorstander van een nieuw stadion zijn positie inneemt. En je bent uiteraard niet een voorstander als het niet uitkan, dus 'het kon niet' is een nette manier om zn opvolger en huidige collega's te beschermen.