yv202287yv202287a1a06411

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh en Iran protesteren in stilte

Ference

Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh beleefde met zijn land Iran een vervelende start van het WK in Qatar. De Iraanse aanvaller ging hard onderuit tegen Engeland: 6-2

Daarnaast pakte Alireza al vroeg in de wedstrijd een gele kaart (25') en zag zijn trainer zich genoodzaakt om de rechtsbuiten te wisselen in de rust. Jahanbakhsh werd vervangen door Gholizadeh. 

Niet alleen op voetbalgebied maakt Iran moeilijke tijden door. Ook in het land zelf is het onrustig. Zo laat het huidige regime schending van de mensenrechten toe. Om die reden waren er tijdens de wedstrijd bordjes te zien bij de Iraanse fans met teksten als 'Woman, Life, Freedom'

Dit protest kwam niet alleen van de fans, maar werd ook door de selectie onderstreept. Zij bleven stil tijdens het volkslied voor de wedstrijd. Jahanbakhsh wilde zich, ondanks vragen, niet uitlaten over de sitautie en gaf aan zich alleen op het sportieve aspect van zijn land te willen focussen. Zijn teamgenoot en aanvoerder Ehsan Hajsafi sprak zich wel duidelijk uit tegenover de BBC door te stellen dat 'de huidige situatie in Iran niet goed is en dat de mensen niet blij zijn'. 

Delen

Reacties

Ik zeg haal die nopert maar naar Feyenoord toe.
Grapjas, die jongen heeft 1 bal moeten tegenhouden. En die bal zou iedere normale keeper uit de eredivisie gepakt hebben. Laat je niet zo meeslepen met dat achterlijke gedoe van van Gaal. Bijlow is de beste keeper alleen een blind paard ziet dat niet.