jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o15-sparta-o15-2-1-16

Jeugd

Overzicht Academy: Feyenoord O15 blijft koploper na late zege

Van de redactie

Feyenoord Onder 15 heeft aan de vooravond van de topper tegen AZ Onder 15 drie punten gepakt in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Het winnende doelpunt viel pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Tevens waren er zaterdag overwinningen te noteren voor Onder 21, Onder 18, Onder 17 en Onder 13. De verslagen lees je hieronder.

Klinkende thuiszege voor Onder 21
Feyenoord Onder 21 heeft zaterdag op sterke wijze de draad weer opgepikt na teleurstellende resultaten tegen PEC Zwolle (3-2) en West Ham United (3-0). Op Varkenoord werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Almere City Onder 21, dankzij goals van Mike Kleijn, Nesto Groen, Jaden Slory en Shiloh ‘t Zand.

Feyenoord Onder 21 - Almere City Onder 21 4-1
Scoreverloop
38’ 1-0 Kleijn
44’ 2-0 Groen
47’ 2-1 De Nijs
51’ 3-1 Slory
81’ 4-1 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen, Benita, Valk, Hokke, Kleijn (77’ Candelaria), Karim (68’ Zechiël), Milambo, ’t Zand, Slory (82’ Touré), Groen (77’ El Moussaoui), Sauer (68’ Amyn)

Onder 18 sterkste in doelpuntenfestijn
Feyenoord Onder 18 heeft in de uitwedstrijd tegen De Graafschap Onder 18 opnieuw drie punten gepakt. De formatie van trainer Henk Brugge kende dankzij een razendsnelle goal van Aymen Sliti een uitstekende start in Doetinchem, maar keek in de rust wel tegen een 3-1 achterstand aan. In de tweede helft werd echter orde op zaken gesteld en leverde een onvervalste hattrick van Delano van der Heijden in het laatste kwartier alsnog de overwinning op.

De Graafschap Onder 18 - Feyenoord Onder 18 3-5
1’ 0-1 Sliti
26’ 1-1 Van Haaren
37’ 2-1 Erkan
41’ 3-1 Inge
53’ 3-2 Redmond
75’ 3-3 Van der Heijden
76’ 3-4 Van der Heijden
86’ 3-5 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Arnaud, Giersthove (89’ Smith), De Blok, Breinburg (62’ Elmensdorp), Rais (89’ Van Tol), Sliti, Plug, Redmond, Van der Heijden, Sarigül (46’ Pusic)

Onder 17 overtuigend langs ADO Den Haag
Voor de derde achtereenvolgende keer wist Feyenoord Onder 17 de volle winst te pakken. Na overwinningen op PSV Onder 17 (2-1) en Hollandia Onder 17 (0-7) werd ditmaal op overtuigende wijze afgerekend met ADO Den Haag Onder 17. Al bij rust stond het team van trainer Davey van den Berg met 2-0 voor. In de tweede helft werden er nogmaals twee doelpunten geproduceerd. Shaqueel van Persie was met drie treffers uitstekend op dreef.

Feyenoord Onder 17 – ADO Den Haag Onder 17 4-0
22’ 1-0 Van Persie
35’ 2-0 Van Persie
64’ 3-0 Kraaijeveld
87’ 4-0 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 17
Haksteeg, Cruz, Otte, Sebbar (75’ Moses), Gardenier, Diniz Lima, Ulutas (60’ Rambocus), Kraaijeveld, Van Persie, Sneijer, Fuaad

Nederlaag voor Onder 16 bij PSV
Feyenoord Onder 16 kon de goede vorm van de laatste weken geen goed vervolg geven bij PSV Onder 16. De mannen van trainers Brian Pinas en Robin van Persie verloren in de Lichtstad met een ruime marge. Carlos Seintje bracht Feyenoord Onder 16 na een kleine tien minuten nog wel op voorsprong, maar na een 2-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg.

PSV Onder 16 - Feyenoord Onder 16 4-1
7’ 0-1 Seintje
16’ 1-1 Bahaty
39’ 2-1 IJssel de Schepper
58’ 3-1 Verhulst
67’ 4-1 IJssel de Schepper

Opstelling Feyenoord Onder 16
Roovers, Schens, Spier, Erat (57’ Agboluaje), Wessels (41’ Thomas), Mojanaga (75’ Basfielt), Seintje (57’ Ouarghi), Van Elshout (57’ Boulahrouz), Neijenhuis, El Harmouz, Gompel (41’ Treffers)

Onder 15 op valreep langs FC Utrecht
Het is Feyenoord Onder 15 zaterdag gelukt om de lastige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht Onder 15 winnend af te sluiten. Ondanks dat het team van trainer David Toxopeus op Varkenoord tot twee keer toe op achterstand kwam, toonde de koploper veerkracht en wist het uiteindelijk in de laatste minuut toch de overwinning veilig te stellen.

Feyenoord Onder 15 - FC Utrecht 3-2
26’ 0-1 Steffens
32’ 1-1 Kargbo
43’ 1-2 Jones
45’ 2-2 Amoah
79’ 3-2 Onunta

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen, Valentijn, Pieterse (41’ Soewarto), Palmberg, Nobel, Rueck, Hoepel (41’ Amoah), Bakkali (71’ Akachar), Kargbo (60’ Nirk), Onunta, Nahany

Onder 14 verliest van AZ
Feyenoord Onder 14 weet weer hoe het is om een wedstrijd te verliezen. Het team van trainer Erik van der Veen verloor tot aan zaterdag vier wedstrijden op rij niet, maar moest in het thuisduel met AZ haar meerdere erkennen in de Alkmaarders. Kort voor het rustsignaal kreeg Feyenoord Onder 14 de openingstreffer om haar oren en werd de kleedkamer met een zuur gevoel opgezocht. In de slotfase van de tweede helft liep AZ Onder 14 uiteindelijk uit naar een 0-3 overwinning.

Feyenoord Onder 14 - AZ Onder 14 0-3
33’ 0-1 Elias
54’ 0-2 Van der Lijcke
70’ 0-3 Van der Lijcke

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Zwartjes (46’ Janssen), Puati, Faik, Damen (58’ Nouamani), Aserie, Tuur (36’ Zouan), Akkermans, Wilbrenninck-Van Cuilenborg (58’ Wartes), Hornstra (36’ Liemena), Silva Dias (58’ Zarouk)

Onder 13 in tweede helft langs Vitesse
Feyenoord Onder 13 heeft op Varkenoord tegen Vitesse Onder 13 haar zevende competitiezege op rij behaald. De pupillen van oefenmeester Martijn den Haan kwamen tegen de Arnhemmers in de eerste helft nog niet lekker in de wedstrijd, maar maakten dit na rust helemaal goed. Na amper een kwartier spelen stond de uiteindelijke 3-0 eindstand op het scorebord.

Feyenoord Onder 13 - Vitesse Onder 13 3-0
40’ 1-0 Dos Santos
42’ 2-0 Dos Santos
49’ 3-0 Koopmans