jahanbakhsh-1

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Hoop de supporters iets terug te kunnen geven"

Stan

Als invaller was Alireza Jahanbakhsh zondag weer van waarde voor Feyenoord. De rechtsbuiten uit Iran maakte vlak voor de tijd met een knappe uithaal de 3-0, waardoor de overwinning voor de Rotterammers binnen was. Voor de camera van Feyenoord reageerde de 29-jarige vleugelaanvaller op de wedstrijd, die uiteindelijk in 3-1 eindigde. 

Jahanbakhsh blikt tevreden terug op het treffen met FC Utrecht, waarin hij tot scoren kwam. “We hebben gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld als team vandaag. Natuurlijk als je invalt wil je heel graag ook belangrijk zijn. Gelukkig gebeurde dat voor mij. Bij die derde was de wedstrijd al klaargemaakt. Gelukkig heb ik mijn goal gescoord. Ik was goed bezig vandaag en ik ben blijer om de wedstrijd te winnen."

De buitenspeler van Feyenorod zag zijn ploeg uistekend reageren op de uitschakeling in de Europa League, vorige week donderdag. "Na die teleurstellende wedstrijd in Rome moesten we een goede reactie geven. De jongens waren gewoon heel goed bezig: sinds de eerste minuut bezig om druk te zetten, kansen te creëren. En we hebben het heel goed gedaan die eerste helft. De tweede helft, ik denk na de 2-0, hadden wij gewoon meer kansen om meer te scoren. Maar zoals ik al zei, na de derde dacht ik wel van nu gaat het wat makkelijker worden. Alles bij elkaar hebben we gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld en die overwinning was echt belangrijk na de teleurstellende wedstrijd tegen Rome."

De Iraniër legt uit hoe het team van Slot erin slaagt toch weer een goede prestatie te leverne. Een van onze sterkste punten is gewoon die hoge intensiteit. Na die 120 minuten in Rome, denk ik dat de mensen verwachten dat de intensiteit gewoon niet zó hoog gaat zijn vandaag. Maar ik denk dat die mentaliteit gewoon in deze groep zit. Deze groep is gewoon ongelofelijk. Al voor de wedstrijd met z’n allen, praten we alleen maar om deze wedstrijd te winnen. We wisten hoe belangrijk het is om bij deze thuiswedstrijd met nog 5 wedstrijden te gaan 3 punten te pakken. Gelukkig gebeurt dit en we hebben het gewoon heel goed gedaan als team."

Door de 3-0 te maken gooide Jahanbakhsh de wedstrijd op slot. "Als ik eerlijk ben, had ik voor dat ik het veld in ging het gevoel van nu moet ik mijn dingen doen. Misschien proberen zij nog kansen te creeëren om de 2-1 te maken en dan ligt er nog meer ruimte achter de laatste linie van hen. Ik wil graag ook in het verdedigen meedoen, maar ook aanvallend graag assists geven om te scoren. Gelukkig heb ik dan die ene gemaakt."

Zo kan Feyenoord de titel nauwelijks meer ontlopen, al moet het daarvoor nog wel enkele wedstrijden zien te winnen. “Natuurlijk is het nog niet klaar. Het gevoel binnen de ploeg is gewoon hetzelfde. We hebben nog 4 wedstrijden te gaan. Eerlijk gezegd kijken we gewoon wedstrijd per wedstrijd. Zoals ik al eerder zei zijn wij als spelers de laatste om op dat kampioenschap te focussen. We gaan gewoon volle bak in die volgende vier wedstrijden. We willen alles winnen om het seizoen op de best mogelijke manier af te maken."

Ali wil de supporters, die hem wekelijks toezingen, graag het kampioenschap schenken. "Zoals je ziet speel je gewoon in het beste stadion van het land. Zij staan gewoon de hele wedstrijd achter ons. Ze steunen ons iedere wedstrijd. Het maakt niet waar, thuis of uit, ze zijn altijd aanwezig. Aan de andere kant verwachten zij dat wij ons best doen, wedstrijden winnen en wat terug te geven. Persoonlijk voor mij, wil ik gewoon iedere wedstrijd presteren en mensen blij maken, want ze verdienen het echt. Ik en wij als team hopen iets moois terug te kunnen geven aan deze mensen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties