Primeur Onbevestigd
yv2024425yv2024425a9c05441

VK Sportphoto

Transfers

Jahanbakhsh kan toehappen op oliedollars; voorkeur ligt elders

FeyenoordTM

Het werd al maanden gezegd en geschreven: Feyenoord gaat de cluboptie in het aflopende contract van Alireza Jahanbakhsh tegen de huidige voorwaarden niet lichten. Afgelopen maand werd duidelijk dat het contract van de Iraniër inderdaad formeel is opgezegd, maar de voorhoedespeler heeft over internationale belangstelling maar weinig te klagen.

De aanvoerder van het Iraanse nationale elftal heeft recent een aanbieding op zak gekregen uit de zandbak, waardoor hij een jaarlijks bedrag van maar liefst vijf miljoen dollar op kan strijken. De speler vind het echter momenteel nog te vroeg om in het Midden-Oosten te voetballen en mikt op een ander (intercontinentaal) avontuur. Een verlenging tegen 50% salaris bij Feyenoord behoort niet tot de opties.

Feyenoord strikte onlangs Anis Hadj Moussa, die intern door het bestuur wordt gezien als de vervanger van Jahanbakhsh. Mede met het oog op die transfer ziet de rechtspoot een langer Rotterdams verblijf niet als de beste optie. Jahanbakhsh kijkt daarom verder: mocht hij het voor het zeggen hebben, ziet hij zichzelf neerstrijken in competities als de Serie A of zelfs de Amerikaanse Major League Soccer.

Clubs kunnen transfervrij toehappen op de komst van Jahanbakhsh, die door zijn transfervrije status ook nog wat tekengeld kan vragen. Hij kwam in de zomer van 2021 binnen als vervanger van Steven Berghuis, die naar Ajax vertrok. Jahanbakhsh kwam voor een lichte som over van Brighton & Hove Albion naar Feyenoord en was in zijn Rotterdamse periode goed voor 104 officiële duels, waarin hij 17 maal scoorde en 15 assists afleverde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM zou die Adam Hlozek van Leverkusen nog haalbaar kunnen zijn voor Feyenoord komende zomer? Of is die jongen toch al veelste duur?
Zou lekker zijn voor hem in de Major League richting LA of Florida.
@FeyenoordTM durf het bijna niet te vragen maar Dest is geen optie voor ons zeker?
Is voorlopig nog geblesseerd en zijn salaris kunnen we niet betalen.
Wij hebben Hartman en is ongeveer dezelfde tijd weer fit (misschien iets eerder zelfs)
@FeyenoordTM is er een redelijk grote kans dat Zerrouki en Stengs ook alweer vertrekken komende zomer?
Iets heel anders: ik heb sinds FEY-PEC de Feyenoord app niet werkend gekregen. Drie keer gedownload en opnieuw geïnstalleerd. Iemand hetzelfde probleem en liever nog: een oplossing?
https://shoot-africa.com/exclusif-feyenoord-rotterdam-pourrait-vendre-anis-hadj-moussa-a-lajax-amsterdam/ XDDDD
Even voor de duidelijkheid: Stengs was één van de spelers in de voorronden van de Champions league die de meeste kansen creëerde.
Eén van de weinigen in de Feyenoord selectie met extra individuele kwaliteit.
Ben het er wel mee eens. Hij verstopt zich regelmatig in ern wedstrijd maar heeft ook regelmatig ern actie of een pass waar ik graag naar kijk. Bovendien aardig wat assists. Zou iets dominanter in de duels moeten worden en nog iets vaker scoren. Maar vind hem voorlopig terecht in de basis staan
Dat is toch duidelijk. Gaat alleen maar beter worden.
Het is een gegeven dat hij verreweg de meeste kansen creëert bij Feyenoord.
Hahaha iets aangeven als feit terwijl het niet klopt. Hahaha wat een dommigheid.
Ik zou maar eens het scoringslijstje erbij pakken dan zie je dat je zwaar mis zit. We hebben er minstens vijf.
Volgend seizoen hoeft zo slecht niet te worden.
Ueda/aankoop
Ivanusec. Stengs. Paxiao
Timmer. Zerouki/aankoop
Small/Q. Aankoop Beelen aankoop
Bijlopen
Ga ik er even vanuit dat Giminez/Wiefer/hanckoen Geertruida verkocht worden
Henk Timmer is al lang geschopt als doelman joh.
Je noemt nu heel wat namen die weggaan
Weet uiteraard niet zeker dat ze weggaan. Maar deze spelers lijken mij wel realistisch. Zie er liever maar twee uit de basis vertrekken. Maar het team moet versterkt worden dus we moeten in ieder geval iets verkopen.
Wieffer en Hancko zou ik goed ziek van zijn Truida ook maar t is hem gegund.
@FeyenoordTM Stengs was toch eigenlijk alleen naar Feyenoord gekomen voor Slot? Is het realistisch dat hij deze zomer vertrekt?
Heeft wel gewoon een contract getekend.
Maar voor de juiste prijs is iedereen te koop
Niets uitsluiten in de voetballerij
Wist niet dat russische poetinkameraden ook op deze site zaten als feyenoordfans.
Ik weet niet vind het aan de ene kant toch jammer 🤔
Van de Belt, Ueda, Zerrouki, Van Sas, Nieuwkoop en Stengs vertrekken hopelijk ook nog
Die heeft volgens een aantal geen duelkracht, vergeten alleen de ong 15 assists dit seizoen, waaronder de laatste met buitenkant.
Dit soort spelers moeten het helemaal niet hebben van duel kracht.
Stengs is prima geweest in het spek van Slot. Nu afscheid nemen. Hij mocht overigens ook vrijwel alle corners en vrije trappen nemen. Jaa, dan pak je extra assists mee
Spel*. Te dikke vingers of een te klein toetsenbord
Ieder zijn voorkeur, maar heb wel het idee dat je het het over een andere Stengs heb dan ik.
Is toch niet het niveau wat je als Feyenoord zijnde moet nastreven? Doet het leuk tegen clubs als Almere maar in de grotere en Europese wedstrijden is die compleet onzichtbaar
Eens met Kritisch, Stengs is aan de bal een momenten voetballer en fysiek brengt hij te weinig intensiteit. Bij het pressiespel is dat constant zichtbaar na 25 minuten, dan zie je alleen nog de spits Gimenez druk zetten terwijl Stengs druk aan het gebaren is en achteruit loopt. Het is misschien wat lullig om te zeggen, maar ik vrees dat hij ongeschikt is voor het tempo op het hoogste niveau door zijn knieblessures.
Het druk zetten van Gimenez? Nog steeds niet hoe het moet zijn. Daar liep Szymanski zich het leplazerus voor. Die verzette werk voor twee. Daarnaast is ons spel ook wat veranderd. We jagen niet meer continu af. We lokken nu ook meer (inzakken) om dan druk te gaan zetten op het juiste moment. Dat is dus ook waarom je Stengs soms die gebaren ziet maken.
Ueda en Nieuwkoop zijn prima selectie spelers
Van Sas komt met oog op toekomst

Nieuwkoop heeft goede wedstrijden gehad vooral later in seizoen en als rechtsbuiten/-back

Stengs is meer technisch dan krachtig behoorlijk wat assists (ja geloof het argument ook dat daar corners en vrije trappen bij zitten, maar je die niet goed neemt kan er ook niet gescoord worden). Minpuntje van Stengs is dat hij wat Flierefluiterig kan zijn dat moet er wel uit hij krijgt een flinke salaris voor die houding.

Ueda hebben we te weinig gezien ook omdat alles erop gericht was de vormdip van Gimenez te doorbreken zodat die voor een gruwelijk mooi bedrag kan worden doorverkocht. Weet niet je de waarde zo ver moet laten zakken Gimenez is nog steeds goed voor 20+ goals in elke competitie waar hij gaat spelen. Zodra hij weg is en Ueda meer tijd krijgt gaat ook hij meer scoren.

Van den Belt en Zerrouki zijn inderdaad niet geworden wat men verwacht heeft, wellicht dat het met Ramiz nog goedkomt maar denk dat van der Belt gewogen is en wellicht te licht bevonden is, maar ook hij heeft weinig echte kansen gehad.
Zegt veel over Ali dat hij niet voor het geld gaat.
Ik zal hem gaan missen.
Zeker is verleidelijk hoor 5 miljoen dollar per jaar aan salaris
Ach hoeveel geld moet je hebben in het leven?
Geld is juist het k@nkergezwel van onze wereld.
Geweldige kerel, maar voetballend helaas niet meer goed genoeg.
Voetballend kan hij niks meer toevoegen. Ben benieuwd hoe goed die Moussa Hadj is. Ik dacht dat dat echt een aankoopje van Slot was.
Dat zal ook zo zijn. Daarom is het maar de vraag hoe een nieuwe trainer naar hem kijkt.
Alireza is een goeie gast..
Moppert niet als hij niet speelt..
Ik gun een hem een mooie transfer waar hij nog veel voetbalplezier kan beleven.
I'm impressed by this silence at Feyenoord :) I hope that by mid-August maximum everything will be ready, so that the new coach can work with the whole team as soon as possible. And this silence is probably a result of the fact that only the new coach will announce which players he wants. All in all logical
It’s just the beginning of May, calma is normal
Held van vorig seizoen. Lijkt me sterk dat hij naar de USA gaat. Dan kan hij niet meer naar Iran afreizen
@FeyenoordTM klopt het dat Feyenoord Roderiguez misloopt?
Begrijp de negativiteit niet. Je bent als azijnzeiker toch geen SUPPORTER. Pretenderende dat je er natuurlijk veel meer verstand en kennis van hebt, dan de professionals die er dagelijks mee bezig zijn. Dennis voor president!
Boem met je eens.Vind ook dat als je mede supporters gaat afbranden je een azijnpisser.😉
Iedereen praat over het tijdperk Arne Slot, maar het is eigenlijk het tijdperk van Alireza.
Ik vind het een aardige vent maar voetballend net niet
Net niet meer is wel beter geweest en echt een speler die gemist zal gaan worden. Net wat meer levenservaring dan de meeste in het team en daarmee verlengde van de coach op het veld. Maar er zijn veel jongens man geworden de afgelopen jaren met Slot. De wedstrijden in Europa hebben daar ook voor gezorgd
Replacing Ali with Hadj-Moussa is a downgrade if you'd ask me.
Playing CL with Smal, Belt, Moussa, Ueda, Zerrouki, Van Sas, Nieuwkoop.. Let’s see what it brings, but personally my hopes aren’t high 😕

(yes, dislike this post folks 👍 but still only bringing facts)
Ik mag toch hopen dat er een beetje naar de scouting wordt geluisterd en dat dit alle 3 geen basisspelers worden.
Hadj Moussa heeft op zijn minst nog potentie om beter dan Ali te worden. Alireza gaat niet beter worden komende jaren.
@FeyenoordTM, beetje flauw hoor. Smal is gehaald als reserve, Moussa idem. Van de Belt was een gok. Zerrouki heeft het al alleraardigst gedaan in de CL.
Wat je nu zegt is geen feit maar een meening! Dit is een feit!

Geeft niet verder niet hoor!
Intern stelt men het zelfde / denkt men daar niet anders over
Er komen toch gewoon minimaal 3 topaankopen zou je zeggen
De namen die je noemt zijn ook niet goed genoeg als ze allemaal basis zijnm aar zeker omdat je zegt dat Feyenoord dat weet zal er toch wel aan versterking komen. Zeker als er nog wat verkocht word is er straks een behoorlijk potje om te investeren
Dan is het nog steeds geen feit maar een inschatting, c.q. mening.
Our scouting department has been very confusing these last few years to be honest. We either bring in absolute bargains (Aursnes, Wieffer, Hancko, Gimenez, Beelen) or players we've spent way too much money on or doesn't fit our playing system (Zerrouki, Ivanusec, Ueda, De Belt, Lingr, Dilrosun, Henriks, Nieuwkoop). There's no in-between😂. I hope our scouting department gets more consistent in the future.
If you really think names like Zerrouki, Ivanusec and Ueda are dropped on the table by our scouting department... you haven't followed Feyenoord good enough last year my friend
Blij dat je het zegt, je ziet toch duidelijk het verschil van spelers van het kampioens jaar en dit jaar. Alles wat je zei klopt met wat je ziet op het veld. En waarom zijn er dan zoveel mensen die het anders zien. Zal ik nooit begrijpen maar iedereen mag zelf weten natuurlijk en dat moet ook. Maar ben benieuwd wat we gaan doen aankomende zomer.
Wie Feyenoord goed volgt, weet precies wat er af en toe mis gaat. Maar we houden het positief.
Vind dit behoorlijk stemmingmakerij.
Als we zo de CL ingaan is het niet best inderdaad. Maar of we houden het yeam intact en deze jongens spelen niet. Behalve Small omdat Q. Geblesseerd is of we verkopen spelers en dan word er iets voor teruggehaald waarvan je pas op dat moment kan zeggen of we er wel of niet op boorgat gaan.
Alhoewel ik dat boorgat niet kan plaatsen, krijg je gewoon een duimpje omhoog van me 👍
Has moeten zijn vooruitgaan ipv boorgat. Maar bedankt voor de duim. Lol
Stengs? Timber? Wieffer? Santi? Wellenreuther? Beelen? Trauner? Hancko? Bijlow? Ivanusec?
Die namen zijn inderdaad niet goed genoeg voor het niveau dat wij na willen streven. Afgelopen zomer hadden we al een aantal goede spelers binnen moeten halen. Nu moeten er teveel goede spelers bijkomen, om alleen al op hetzelfde niveau te komen. In de praktijk komt het bijna nooit voor dat je alleen maar voltreffers haalt, dus dat gaat al erg lastig worden. Het is gewoon nog afwachten. Het kan nog alle kanten op.
Lekker een renovatie ondergaan met de nieuwe trainer.
Zerrouki heb ik nog wel vertrouwen in. Bij Ueda heb ik dat veel minder.
Ik hoop echt dat ze ten eerste hancko weten te houden. En als op het middenveld wieffer en timber beiden vertrekken dan hebben we ook echt een probleem waar ik wel bang voor ben. Als we die 3 weten te houden dan heb ik er wel echt vertrouwen in.
Uhm is dit FTM of een fake account? We hebben het hier vooral over tweede of zelfs derde keuzes in een selectie en technische staf die nog vorm moet krijgen in de komende maanden. In eerdere reacties liet je doorschemeren dat de scouting waarschijnlijk weer een belangrijker stem krijgt. Dat zou je moeten aanstaan. Verder heb ik wel vertrouwen in Zerrouki en Ueda als ze vaker in de basis staan. Zerrouki voldeed een aantal wedstrijden prima op CL niveau en Ueda is toch international van Japan. Dat Feyenoord enorm veel potten zal breken in de CL zit sowieso niet in de lijn van de verwachting. Nederlandse ploegen komen vaker niet dan wel door de eerste ronde.
Ik zeg eerlijk dat ik ook dacht aan een fake account. Gebeurde vorig jaar ook weleens.
Eerst zeggen dat het iets 'persoonlijks' is (de inschatting neem ik aan) en dan afsluiten met de opmerking dat je 'alleen feiten brengt'. Dan ben je wel heel erg vol van jezelf. Van mij mag je overigens. ;-)
Maar ter relativering: de drie duurste aankopen van de vorige zomer (n.b. 3 van de 5 duurste inkomende transfers ooit!) bleken geen van drieën basisspeler gedurende het bijna afgelopen seizoen. En de voor weinig geld gehaalde Aursness en Wieffer bleken toppers. Gelet op het nog altijd zeer beperkte eigen vermogen van Feyenoord lijkt het mij niet verstandig om te gaan handelen met de illusie dat er Champions League succes gekocht kan en moet worden.
Ben ik ook, ik breng al 5 jaar feiten
Aursness en Wieffer: zeldzame pareltjes.
Ivanusec zou zonder blessure gewoon basisspeler geweest zijn.
Zerrouki was prijzig maar heeft zich wel bewezen bij Twente. Met wedstrijdritme heb je straks wel een goede aan hem.
Voor Ueda is echt teveel betaald, een leuk jaar in België en niet heel bijzonder in Japan. Zal er volgend seizoen best ca 20 maken maar voor die 8-10 miljoen had ik liever een supertalent van een jaar of 20 met veel groeipotentie gezien.
Dat Ivanusec zonder blessures 'gewoon basisspeler zou zijn geweest' is een zodanig onbewezen stelling dat hij volstrekt oninteressant is. In ieder geval maakt Paixão op mijn een beweeglijker en dynamischer indruk dan Ivanušec tel daarbij op dat Feyenoord met Sauer, Slory en Sebaoui maar liefst grote talenten voor de linkerspitspositie heeft en de vraag is gerechtvaardigd of Ivanušec een heel noodzakelijke aankoop was. Wat het antwoord op die vraag is, is meer afhankelijk van voorkeuringen en inschattingen dan van feiten en dat laatste is waar jij je op beroept; een inschatting.
In bredere zin snap ik je betoog wel Zerrouki, Ivanušec en Ueda zijn heel behoorlijke voetballers doe zich volgend seizoen zo maar kunnen bewijzen. Maar dat laat onverlet dat je de vraag kunt stellen of je voor 7 tot 9 miljoen euro, spelers haalt die zoveel beter zijn dan de spelers die qua afkoopsom daar een categorie onder zitten, juist ook als je kijkt naar het prestatievermogen op Champions League-niveau. De daar succesvolle teams geven dan nog steeds zo heel veel meer uit dat je met de investeringen die Feyenoord maximaal zou kunnen doel helemaal niet zoveel opschiet.
Dat feit gekoppeld aan het gegeven dat het eigen vermogen van Feyenoord, alle succes van de Slot-seizoenen ten spijt echt nog maar héél beperkt is, zou iig een belangrijke factor moeten zijn in de transferkeuzes die Feyenoord maakt deze zomer.
Mijn inschatting over Ivanusec is op veel feiten gebaseerd.
Sebaoui is nog niet klaar voor Feyenoord 1, Slory al helemaal niet -mag het eerst een jaartje in de kkd laten zien. Sauer lijkt wel een uitzonderlijk talent te zijn die snel kan doorbreken bij ons maar wellicht beter is eerst verhuren en een topper zoals die Rodriguez halen.
Hoe dan ook, je hebt minstens 4-5 hele goede buitenspelers nodig. Met Paixao, Ivanusec, Sauer of aankoop, Moussa en hopelijk Minteh weer zijn we aardig bezet volgend seizoen. Wålemark gaat hem niet meer worden.
Eens over Wålemark, die heeft het ook bij Heerenveen niet laten zien. Inderdaad is Slory nu nog geen optie voor Feyenoord 1, maar als Sauer dit seizoen al een paar keer meer dan verdienstelijk invalt, dan lijkt mij de conclusie dat Sebaoui met betere prestaties en stats na een heel seizoen FC Dordrecht er nog niet klaar voor zou zijn op zijn minst voorbarig. Wieffer kwam ook over na een KKD-seizoen en bleek er wel klaar voor bv.
Op welke feiten je m.b.t. Ivanušec doelt maak je niet duidelijk en dan blijft het roepen om het roepen. N.B. Ik vind hem ook een talentvolle voetballer maar vind de dynamischere Paixão (en Sebaoui) een aantrekkelijker optie. Beide hebben ook meer een 'echte individuele actie' dan Ivanušec. Die creeert de openingen meer zoals een middenvelder dat ook zou (moeten) kunnen.
Zeker al je er vanuit zou gaan dat het spel van de vleugelbacks; meer aan de binnenkant, het zelfde blijft als dit seizoen, is de met minder dynamiek ook al aan de binnenkant spelende (want rechtspoot op links) Ivanušec een minder goede optie. Juist ook als je kijkt naar het meest in het oog springende verbeterpunt van dit seizoen: Veel balbezit op de helft van de tegenstander maar relatief weinig echte kansen en dus relatief (d.i. ten opzichte van PSV) weinig goals.
Stemmingmakerij, geen feiten. Verwacht jij al deze namen in de basis volgend jaar? Zullen nog wel wat veranderingen gaan plaatsvinden!
Tja zo kan je straks ook afvragen waarom de twee ploegen die straks de CL finale spelen zover gekomen zijn als je de reserve bank opnoemt. Je brengt echt veel mooie nieuwtjes en feiten, maar zonder te disliken is dit gewoon een mening/onderbuikgevoel en geen feit :)
Sorry, maar ‘still only bringing the facts’ is juist niet wat je hier doet. Je geeft hier heel duidelijk je mening (my hopes aren’t high) en ook nog eens gebaseerd op de onzekerheid van wat weg zal gaan en belangrijker, nog gaat komen. We weten het niet, en met alle respect, jij ook niet. Of heb je heel sterk het gevoel dat het de visie en het succes van de afgelopen jaren volledig door Slot komt en dat zijn vertrek een volledige implosie van incompetentie zal blootleggen?
Zo dan, da’s nogal wat. Ik hoop vurig dat je ongelijk hebt.
Dat hoop ik ook. Slot was een uitstekende trainer. Maar niemand is onmisbaar. Feyenoord heeft gewoon de afgelopen jaren een prima fundament opgebouwd. Mede ook door Arnesen en Te Kloese. Heb niks met die negativiteit.
Waar baseer je dit op ? Ueda is een prima speler net als Zerrouki. Bank moet ook breed zijn. Smal is transfervrij gehaald. Ws vervanger van Lopez. Moussa zal geen basisspeler zijn verwacht ik. Nieuwkoop is degelijk. Maar inderdaad niveau moet hoger. Van Sas zal toch niet bij de beste 3 keppers zitten. Van de Belt gaan we zien. Beelen is afgelopen seizoen doorgebroken. Ivanusec begint er ook meer te staan. Moest wennen aan tempo. Heeft veel techniek en inzicht. Zal heus nog het een en ander gebeuren. Waarom zo somber ? Club wordt zoveel sterker dan de afgelopen jaren. Ook financieel.
Persoonlijk had ik nieuwsgierig geweest naar een Oosterwolde van Fenerbahçe heeft ook redelijk gespeeld in Europa.

Wordt er ook nog andere NL'ers gekeken in buitenlandse competities
Eens met FTM, dus bij deze een like. Natuurlijk hoef je niet te verwachten dat we in de halve finale belanden van de CL, maar iets meer ambitie tonen mag inmiddels wel lijkt me. Geen van de spelers die FTM noemt is geschikt voor de breedte, laat staan de basis. Waarbij ik ook sterk m'n twijfels heb bij Stengs en Ivanusec overigens.

Ik zie dan nog liever talenten uit de opleiding deze plekken op de bank bezetten, zoals bij PSV ook gebruikelijk is. Daar zit veel meer toekomst in dan bij genoemde namen en scheelt salariskosten die dan aan echte kwaliteit besteed kan worden.