Jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Legacy, dat is waarmee we bezig zijn" 

Van de redactie

Alireza Jahanbakhsh kon tijdens de winterse transferperiode naar Panathinaikos. De Iraniër besloot het Griekse avontuur af te blazen en voor zijn kansen in Rotterdam te gaan. En om prijzen te winnen, zo vertelt hij in Voetbal International.

Niet alleen Jahanbakhsh bleef in De Kuip deze winter, ook Arne Slot. De aanvaller is blij dat de trainer niet inging op de interesse van Leeds United. “Gelukkig wel. Ik ken de Premier League en het ís speciaal, dus ik kan begrijpen dat hij erover heeft nagedacht. Maar bij transfers gaat het altijd om timing. We zijn bij Feyenoord bezig met iets speciaals, samen kunnen we grote dingen bereiken."

Voor de Iraniër is het moment dat je afscheid neemt belangrijk. “Je kan beter gaan als je echt iets hebt achtergelaten bij een club. Daar werken we elke dag keihard voor met de spelers en de staf. Legacy, dat is waarmee we bezig zijn.” Jahanbakhsh kon zelf in 2018 de lokroep van de Premier League niet weerstaan. Na een succesvol seizoen bij AZ verkaste de aanvaller destijds naar Brighton & Hove Albion. “Omdat je nooit zeker weet of de kans nog een keertje komt. Dát maakt het moeilijk nee te zeggen. Maar als je vertrouwen hebt in je kwaliteiten en je durft geduld te hebben, komt er altijd wel weer een kans”. 

De Iraans international wil graag geschiedenis schrijven met Feyenoord en denkt dat dit ook voor Slot geldt. “Persoonlijk denk ik dat Arne Slot met Feyenoord een prijs wil winnen. Niet iedereen wordt gedreven door geld. Feyenoord is een grote club, maar hoe vaak viel er een kampioenschap te vieren? Twee keer in de laatste 25 jaar, toch? Ik kan me voorstellen dat de trainer kampioen wil worden, wij spelers willen dat ook. Daarbij kunnen we de beker winnen en zitten we nog in de Europa League. Zo veel om voor te spelen. Voor de bekerwedstrijd tegen NEC hadden we het erover in de kleedkamer. Spelers en trainers komen en gaan, maar we kunnen ervoor zorgen dat we door onze prestaties niet worden vergeten. Zeker bij een club zoals Feyenoord is mij dat veel waard.”

De Rotterdammers strijden dit seizoen nog op drie fronten. Jahanbakhsh wijt de goede prestaties aan de professionele werkomgeving bij Feyenoord. “Daarmee bedoel ik niet alleen de technische staf die geweldig is, of de medische afdeling die goed werk levert. Ik bedoel ook de ondersteunende afdeling. Zij zorgen ervoor dat je als speler in staat bent te brengen wat van je wordt gevraagd. Deze mensen spreken hun talen, weten hoe ze moeten omgaan met verschillende culturen. Ze zorgen voor de juiste voeding, iedere speler heeft zijn eigen dieet, zijn eigen supplementen, weet wat hij thuis moet eten, zijn slaap wordt gemonitord.”

Door het drukke programma is herstellen volgens Jahanbakhsh inmiddels net zo belangrijk geworden als de wedstrijd zelf. “Zeker voor de manier waarop wij spelen: high intensity, altijd maar pressen. Zo trainen we dus ook. Brighton is in de Premier League toch een gerespecteerde club hè, maar de randvoorwaarden bij Feyenoord kunnen we intussen écht meten met die van clubs in de Premier League. Ik ben blij dat ik het zelf meemaak, maar wat denk je van al die jonge gasten. Die zijn straks in staat veel sneller de stap te maken naar topcompetities, zoals Premier League, La Liga, of Bundesliga. Het gat is echt niet meer zo groot als het ooit was en dat komt door de manier waarop ze bij Feyenoord werken."

Delen

Reacties

...geloof me nou...FEYENOORD-AZ 4-1 ....0-1 mijnans...1-1 ali reza...2-1 gimmegoal..3-1 ali reza..4-1 danillo..
Inderdaad, ik had veel meer van hem verwacht, zeker dit seizoen. Lijdt helaas het meeste balverlies van alle aanvallers.
Mooie complimenten, van iemand die het al heeft meegemaakt in de PL.
Wisselvallige speler, wel goede vent.
Je hebt altijd het idee dat er veel meer inzit, hij heeft een goed schot, snelheid.
Zaterdagavond zou ik hem laten starten, hij werkt altijd hard en dat is zaterdag echt nodig.
Sympathieke, hardwerkende speler die denk ik goede invloed heeft in de groep. Wel opvallend dat hij nooit langdurig het niveau weet aan te tikken dat hij bij AZ wist te halen. Kan niet aan de trainer liggen ;-)
Inderdaad, ik had veel meer van hem verwacht, zeker dit seizoen. Lijdt helaas het meeste balverlies van alle aanvallers.