sc-heerenveen-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-12

Jim Breeman Sports Photography

De Feijenoorder

De Feijenoorder is voor meer supporters in het stadion

Twan

Supportersvereniging FSV De Feijenoorder hoopt bij de bekerwedstrijd in Heerenveen dat er meer plekken voor uitsupporters beschikbaar komen. Bij de wedstrijd van zondag werd al duidelijk dat de Friese club worstelde met de meereizende Feyenoordsupporters. 

Afgelopen weekend was het ook weer te zien in het Abe Lenstra Stadion tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen; de vele lege plekken in het stadion. De angst regeerde in aanloop naar de wedstrijd. De lokale driehoek was zo bang voor Feyenoorders op de thuistribunes, dat alleen seizoenkaarthouders van Heerenveen toegang hadden tot de wedstrijd.
Niet alleen de ‘kleinere’ betaald voetbalorganisaties (BVO), maar ook de grotere BVO’s kampen met dit probleem. Het komt steeds vaker voor dat wedstrijden op supportersonvriendelijke dagen en/of tijden plaatsvinden. Supporters door heel het land reizen vaak vele uren om hun geliefde club te steunen. Zo ook onze eigen aanhang.

In plaats van dit fenomeen te omarmen, wordt er alles aan gedaan om supporters zo veel mogelijk te weren. Ook nu lijkt de lokale driehoek van Heerenveen liever een half leeg stadion te willen, dan in gesprek te gaan hoe we zo goed mogelijk kunnen faciliteren dat het stadion gevuld is.

Afgelopen zondag is de wedstrijd probleemloos verlopen. Ook het feit dat supporters met vrij vervoer naar het stadion mochten komen, heeft niet tot problemen of ongeregeldheden geleid.

We willen ons niet alleen hard maken voor dit probleem, maar we willen ook actief oproepen aan de BVO sc Heerenveen, de supportersvereniging FeanFan, de Gemeente Heerenveen en de BVO Feyenoord Rotterdam om het uitbreiden van het uitvak serieus te bespreken in aanloop naar het bekerduel op 1 maart. Er zijn binnen onze eigen aanhang honderden supporters die wekelijks naast een uitkaartje grijpen doordat de capaciteit van een vak het simpelweg niet aankan. Ondanks het rotte tijdstip van 20.00 uur en de grote reisafstand, zijn ook nu weer honderden Feyenoorders bereid deze trip te maken. Daarnaast ontstaat er regelmatig een situatie op de thuistribunes, die door de thuisspelende club als onwenselijk wordt bestempeld, wat te maken zou hebben met supporters op losse kaarten.

Zonder supporters geen voetbal!

Tekst: FSV De Feijenoorder

Delen

Reacties

Als je de sfeeractie ziet bij Dortmund prachtig en zonder vuurwerk zo kan het ook. De spandoeken in onze kuip super maar hamer op vuurwerk laten we daar eens mee stoppen, dat win je toch niet van de uefa en kost onze club veel geld, tevens een gedeelte van het stadion is leeg. Straks mogelijk tegen Barcelona zonder uitsupporters. Vuurwerk ok maar dan van onze spelers.
Kees Lau en z'n volk moeten eens naar zichzelf kijken. Ik ben een ouwe supporter en vroeger konden we overal heen zonder combi, zonder uitvak zonder wat dan ook.
Als je ziet wat er de laatste 10, 20 jaar is gebeurd, is het logisch dat gemeentes niet meer zitten te wachten op een stel asocialen die zich Feyenoorder noemen.
Kost de club klauwen met geld, straks weer een lege gele zijde, wat doen Polen in het uitvak in Graz, wat doen gasten met een SV in een stadion ?
Zo kan ik nog wel ff doorgaan, als je een beetje je hersens op een rijtje hebt, wil je niks met dat volk te maken hebben, niet op straat, niet in de kroeg en niet in een stadion.
Ze denken helaas bij De Feijenoorder nog steeds dat ze alle supporters vertegenwoordigen...
Op papier doen ze dat misschien, maar steeds meer mensen nemen afstand van dit clubje...
Haha, grappig dit. Nou dan komen de Feyenoord supporters niet en kan Heerenveen zijn hele stadion uitverkopen en zitten er alleen maar Friese supporters. En heb je meer supporters. Of is dat nou juist niet de bedoeling? Grote probleem is gewoon dat men zich niet kan gedragen. Dat ook als je een uitvak van 3000 man hebt, weer velen kaartjes voor de thuisvakken kopen en er weer knokpartijen ontstaan. Gek dat Heerenveen dat niet wil.
En de directeur is een echte Feyenoorder. Komt wel goed toch Ferry de Haan? Je laat onze club niet in de steek toch?
Die weet juist als echte Feyenoorder hoe erg ons rotte randje zich misdraagt...