sc-heerenveen-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-2

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Heerenveen worstelt met komst Feyenoordsupporters

Van de redactie

Woensdag 1 maart spelen sc Heerenveen en Feyenoord tegen elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. De wedstrijd in Heerenveen leeft. Niet alleen zien spelers en staf de cup als kortste weg naar een prijs, ook de supporters zien graag dat de progressie die onder Arne Slot is geboekt wordt beloond met tastbaar zilverwerk.  

Sinds de Rotterdammers afgelopen zaterdag zijn gekoppeld aan de Friezen, gonst het in supporterskringen. Reden: het aantal beschikbare kaarten dat doorgaans door sc Heerenveen ter beschikking wordt gesteld. Of beter gezegd; het ontoereikende aantal kaarten. 

Het uitvak in het Abe Lenstra stadion kent een beperkte capaciteit (1.200). De animo is vele malen groter, waardoor supporters hun toevlucht zoeken tot kaarten elders in het stadion. Zo was ook afgelopen zondag zichtbaar, toen beide ploegen elkaar troffen in de competitie. Juichende Feyenoordsupporters bevolkten de businessunits na de 0-1 van Lutsharel Geertruida, zo bericht Algemeen Dagblad. Op de hoofdtribune zitten er nog veel meer, zij het ingetogen en enkel te herkennen aan gebalde vuistjes bij de doelpunten. De Rotterdamse fans buiten het uitvak doen alles om geen aandacht te trekken. Want officieel zijn zij niet welkom. Heerenveen had de kaartverkoop al stop gezet, om op die manier te voorkomen dat Feyenoorders tussen de Friezen plaats zouden nemen. Alleen seizoenkaarthouders waren welkom in het Abe Lenstra Stadion, zo schrijft de krant.

“Vandaag helaas weer duizenden lege plaatsen. Voor aankomende bekerwedstrijd verzoeken wij het uitvak uit te breiden tot 3000 plaatsen. Dat moet voldoende capaciteit zijn voor een doordeweekse avond”, riepen fans van Feyenoord via het twitteraccount @FRFC1908 alvast op.

De vraag naar tickets zal niet meer afnemen. En dus worstelt Heerenveen met de aankomende bekerwedstrijd. Gaat de club er alles aan doen om Feyenoorders buiten de poort te houden of kiest het dit keer voor een andere benadering, zoals het vergroten van het uitvak?

De prestaties van Arne Slot zorgen inmiddels voor een lichte prijzenkoorts. Vergelijkbaar met het kampioensjaar 2017 zo schrijft Algemeen Dagblad. “In de Johan Cruijff Arena zijn geen Rotterdamse fans welkom, de rest van de clubs moet rekening houden met een invasie. Ook in 2017 tikten de fans massaal tickets op de kop voor uitwedstrijden, niet geheel ongevaarlijk met zitplaatsen tussen de fanatieke aanhang van de thuisspelende clubs. Die mensen wilden niets missen”.

Delen

Reacties

Voor mij als Friese feyenoordfan is dit altijd een standaard potje om heen te gaan in het seizoen. En met mij vele anderen. Een uitbreiding van het uitvak zal voor mij weinig uitmaken want ik kan daar toch geen kaarten voor kopen. Maar afgelopen zondag was ik ook aanwezig dus dat moet 1 maart ook wel goedkomen.
En dat zijn er nogal wat. Jaren naar een spandoek met DOKKUM zitten kijken in de kuip en kan me herinneren dat er eeuwen geleden een support uit Sneek op het veld stond omdat hij de 10.000e seizoenkaart had gekocht.
Blijf ik altijd bijzonder vinden. Als geboren Rotterdammer vind ik Sparta uit al een pestend
Bonaventurastrater
"Juichende Feyenoordsupporters bevolkten de businessunits". Wat is daar erg aan? Ik word zo vaak uitgenodigd door zakenrelaties en dan ga ik echt niet braaf neutraal zitten doen. Die nodigen me juist uit omdat ze weten dat ze mij hier een plezier mee doen.
..."Vandaag helaas weer duizenden lege plaatsen. Voor aankomende bekerwedstrijd verzoeken wij het uitvak uit te breiden tot 3000 plaatsen. Dat moet voldoende capaciteit zijn voor een doordeweekse avond”, riepen fans van Feyenoord via het twitteraccount @FRFC1908 alvast op."...

Dit zijn juist het type fans wat ze er niet (meer van) bij willen hebben in Heerenveen... Denk dat zo'n oproep dus juist averechts werk...
Wat is het idee achter” het weekje meelopen” van danny buijs?