danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Danny Buijs loopt mee met trainersstaf Feyenoord

Moreno1908

Oud-Feyenoorder Danny Buijs loopt deze week mee met de staf van Feyenoord 1. De ex-trainer van FC Groningen is clubloos na zijn ontslag bij KV Mechelen eerder dit seizoen.

Feyenoord-trainer Arne Slot en Buijs zijn bekenden van elkaar. In 2018 zaten beide coaches op de trainerscursus van de KNVB, samen met onder andere Kees van Wonderen en Sjors Ultee. Dat Buijs Slot hoog heeft zitten, liet hij al eerder merken. "Als je kijkt wat hij is kwijtgeraakt en hoe hij die nieuwe spelers heeft ingepast, dat verdient een groot compliment", zei Buijs eerder dit seizoen bij FC Rijnmond.

Buijs doorliep vrijwel zijn gehele jeugdopleiding bij Feyenoord. Via een omweg keerde hij in 2006 terug en speelde hij tot 2009 in het rood-wit. Of het bij een weekje meelopen blijft, is nog onduidelijk.

Delen

Reacties

Gewoon als assistent erbij. Misschien als opvolger van Arnie
Als dit de opvolger van Slot wordt dan ben ik er klaar mee. Dat staat overigens volledig los van de persoon Danny Buijs maar als we weer van dat soort beleid gaan voeren dan kun je structureel meedoen in de top echt vergeten. Dit en vorig seizoen bewijzen wat verstandige technische keuzes oplevert. Zodra we weer gaan vervallen in beleid gebaseerd op clubsentiment, ben je terug bij af. Buijs is maar een doorsnee trainer. Geen enkele reden om die te zien als opvolger van Slot.
Hier sluit ik mij helemaal bij aan, niets mis met de mens Danny Buis maar hij is maar een middelmatige trainer.
Hij had bij ESPN gezegd dat hij meerdere uitnodigingen had van clubs om mee te kijken hoe het bij hun ging, ook van Matusiwa bij Reims en Strand Larsen van Celta. Dus ik denk dat dit gewoon allemaal vriendendiensten zijn, want je mag toch niet hopen dat deze man serieus wordt klaargestoomd om Slot op te volgen. Buijs is toch wel echt de personificatie van de uitspraak ''Zet 'm op, jongens!!''
Tassen dragen en water flessen vullen. Meer niet.
Misschien steekt Danny er nog wat van op, dat afbraakvoetbal geen zin heeft bijvoorbeeld. Misschien moeten ze Henk ook uitnodigen. Zou fijn zijn als onze oud Feyenoorders niet overal dat vreselijke antivoetbal blijven spelen.
Deed het bij Groningen toch behoorlijk?
Helemaal met je eens. Hij deed het daar zeker niet slecht.
Interessant om deze ontwikkelingen te blijven volgen..