Henk Fraser

VK Sportphoto

Nieuws

'Henk Fraser gepolst door Ajax'

Van de redactie

Henk Fraser stapte eind vorig jaar in goed overleg op bij FC Utrecht. De coach vertrok nadat hij op een training grensoverschrijdend gedrag had vertoond. 

De oud-Feyenoorder heeft sindsdien geen club, al wordt hij wel regelmatig benaderd. “Er zijn in de tussentijd wel wat dingen voorbijgekomen. Ook in Nederland”, zo vertelt Fraser bij Veronica Offside.

Bij de geïnteresseerde clubs zat ook Ajax. De Amsterdammers polste de trainer voor een overgang naar de Johan Cruijff Arena. Het ging destijds om een rol als assistent van de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder. “Er is wel enig contact geweest met Ajax”, moest een enigszins aarzelende Fraser beamen.

Dat de interesse niet concreet werd had mogelijk te maken met zijn Feyenoord-verleden. “Daar kan ik me wel iets bij voorstellen”, aldus Fraser. Als verdediger stond hij negen jaar onder contract bij de Rotterdammers, waarmee hij landskampioen werd en vier keer de KNVB Beker won.

Fraser ziet de Feyenoordstempel die hij met zich draagt. “Maar ondertussen heb ik wel overal gezeten”, doelt hij op zijn trainerscarrière waarin hij werkzaam was voor clubs als PSV, ADO Den Haag, Vitesse, Sparta en FC Utrecht.

Fraser wilde niet zeggen wat hij had gedaan wanneer Ajax daadwerkelijk met een serieus verhaal had aangeklopt. “Gelukkig is het niet zover gekomen. Er is altijd wel wat verkeer richting zaakwaarnemers en ook richting die van mij. Dat maken we nu veel groter dan het is, want het is niet gebeurd.”

Delen

Reacties

Wat is het Feyenoord nieuws hierin?
Toch jammer dat hij aan einde van het gesprek toegaf wel ' te hebben gewild als ze hem daadwerkelijk hadden gevraagd' die zin maakte duidelijk dat na Bosz ook andere oerFeyenoorder toch openstaat voor club die ze vroeger uitkotsten. Jammer Peter en Henk.
Als je kan kiezen tussen werkloos thuis zitten of een miljoenensalaris opstrijken is je clubliefde toch weinig waard? Ergste geval ga je daarheen en bedenk je een paar trainingsvormen waar je wat blessuregevoelig van wordt. Win/win.
Denk niet dat ze een miljoen aan een assistent zullen geven. Maar alsnog begrijp ik het. Vind Feyenoord geweldig en zou nooit bij Ajax willen werken, maar als ik zal ongetwijfeld anders denken als ik al paar maanden geen inkomsten heb. Moet mijn vrouw en kinderen toch voeden...
Jammer dat hij niet naar Ajax ging, zo'n trainer zouden ze goed kunnen gebruiken voor extra puntenverlies.