de-kuip-foto1908nl-2

Vrouwen

Azerion Vrouwen Eredivisie: Toeschouwersrecord in de maak

Van de redactie

Vorig seizoen brak Feyenoord V1, in het memorabele debuutjaar in de eredivisie, direct het toeschouwersrecord in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Vorig seizoen bezochten ruim 14.000 mensen De Klassieker in De Kuip. Een flinke verbetering van het toenmalige bezoekersrecord. 

Dat record lijkt nu verbroken te worden en wederom is het een wedstrijd van Feyenoord waar het record gevestigd lijkt te gaan worden. Voor Ajax V1 - Feyenoord V1 zijn al meer kaarten verkocht dan het huidige bezoekersrecord.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de komende Klassieker in Amsterdam gespeeld wordt in de Johan Cruijff Arena. Daarmee is Feyenoord V1 het eerste team dat in de drie grootste stadions van Nederland gespeeld heeft. Na een wedstrijd in De Kuip in het vorige seizoen werd dit seizoen PSV - Feyenoord gespeeld in het Philips Stadion. Die wedstrijd zorgde nog niet voor het verbreken van het toeschouwersrecord. De Klassieker, die gespeeld wordt op 4 maart om 16:30 uur, gaat dat naar alle waarschijnlijkheid wel doen. Ondanks het flinke verschil op de ranglijst is het affiche Ajax - Feyenoord voldoende om veel toeschouwers naar de Johan Cruijff Arena te lokken. Voor de Ajax Vrouwen wordt het ook de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. 

Journalist Amber van Lieshout van vrouwenvoetbalnieuws.nl weet te melden dat er inmiddels 20.000 kaarten verkocht zijn voor Ajax V1 - Feyenoord V1. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties