jahanbakhsh

Jahanbakhsh met assist belangrijk in zege op Palestina

Karst

Alireza Jahanbakhsh heeft vanavond met Iran zijn eerste wedstrijd van de Azië Cup gewonnen. De Iraniërs waren met 4-1 te sterk voor Palestina. Jahanbakhsh speelde de hele wedstrijd en was belangrijk met de assist op de 3-0. Iran heeft door deze zege op de Palestijnen de leiding in groep C en mag zich klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd tegen Hong Kong op vrijdag 19 januari.

Iran begint succesvol aan de Azië Cup met een 4-1 overwinning op Palestina. De Iraniërs deelden al vroeg in de wedstrijd de eerste tik uit, waarbij de brilstand op het scorebord al na minuten verdwenen was. Karim Ansarifard bracht het team van Jahanbakhsh op een 1-0 voorsprong. Deze voorsprong werd voor rust uitgebreid naar 3-0 dankzij doelpunten van Shoja Kalilzadeh en Mehdi Ghayedi, waarbij Jahanbakhsh een cruciale rol speelde met een assist op Ghayedi's doelpunt. Palestina wist nog iets terug te doen in de blessuretijd van de eerste helft, met een goal van Tamer Seyam waardoor het 3-1 werd. De spanning nam echter niet toe. In de tweede helft breidde Iran de voorsprong uit naar 4-1, met een doelpunt van Roma-speler Sardar Azmoun. Hiermee eindigt de wedstrijd, waarbij Iran met 4-1 zegeviert en de leiding neemt in groep C, waar ook Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten deel van uitmaken.

De volgende wedstrijd voor Iran staat gepland op vrijdag 19 februari tegen Hong Kong. Bij winst zal Iran zich al verzekeren van een plek in de knock-outfase van het toernooi. Later zal Iran ook nog spelen tegen de Verenigde Arabische Emiraten, die vandaag Hong Kong wisten te verslaan met 3-1.