slot-nec

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en het is een goal"

Karst

Feyenoord speelde vandaag met 2-2 gelijkspel tegen NEC. De Rotterdammers kwamen met goed voetbal op 2-0 voorsprong. Toch gooide de ploeg uit Nijmegen de handdoek nog niet in de ring. Feyenoord ging slecht om met de gecreëerde kansen, iets wat NEC niet deed. Na afloop van de wedstrijd verscheen de trainer van Feyenoord chagrijnig voor de camera van ESPN.

Over wat de trainer van Feyenoord zo irriteert na afloop van het duel is Slot duidelijk. "Wat mij bijna elke keer irriteert. Ze hoeven maar naar onze 'zestienmeter' te kijken en dan is het een goal", begint Slot getergd. "Kijk de statistieken er maar op na. Ik vind het onbegrijpelijk de manier waarop wij vandaag weer twee tegengoals krijgen."

"Thuis tegen N.E.C. hoor je gewoon met 2, 3 of 4-0 voor te staan. Volgens mij overdrijf ik niet dat de 2-1 van hun de eerste keer is dat ze bij onze goal in de buurt zijn. Die bal gaat dan via, via, via erin en dan ga je met 2-1 de rust in." vervolgt Slot. "Zij hebben een hele moeilijke eerste helft gehad, maar gaan wel weer met een 2-1 de rust in. Ik denk dat N.E.C. het vandaag wel goed deed. De tweede helft was heel moeilijk, we probeerden van alles met wissels vanaf de zijkant. Ik kon helaas geen spits inbrengen."

Leo Sauer kwam eerder in het veld dan miljoenen aankoop Luka Ivanusec. "Volgens mij stond hij twee, drie wedstrijden geleden nog in de basis. Als je Leo Sauer hebt zien spelen tegen Mainz dan gaf dat veel vertrouwen dat hij vandaag ook goed zou kunnen invallen. Hij is goed in de één tegen één en de versnelling, dus kreeg hij de kans vandaag om in te vallen. Dat zegt niets over de hiërarchie op dit moment."

Het is nog niet duidelijk of de Rotterdammers zich per definitie gaan versterken deze winterse transferperiode. "Dat is heel lastig aan te geven. Ik denk dat het van mij wel duidelijk is waar ik graag een versterking wil, maar dat ga ik niet na zo'n wedstrijd op TV zeggen. Dat vind ik niet zo sterk. Wij horen ook gewoon met deze selectie thuis van N.E.C. te winnen. We moeten na een nederlaag niet praten over spelers die erbij moeten komen."

Delen

Reacties

Hoe is het mogelijk dat een klein mannetje tussen twee grote mannen (Trauner en Hancko) een bal kan koppen naar een mannetje dat helemaal vrijstaand kan scoren. De angel zit ‘m niet in de aanval, doelpunten zat, maar in de verdediging die veel te veel doelpunten tegen krijgt. Toch maar afstand doen van die zonedekking? Of is het een gebrek aan communicatie? Geertruida haalt in in ieder geval op geen haar na zijn vorm van het vorig seizoen.
Slot verzuipt in woorden.Ik vraag mij af of e.e.a. goed overkomt bij de groep.
Afgelopen seizoen presteerde hij boven verwachting.
Nu heeft hij,mede door het vertrek van enige sterkhouders,een andere groep tot zijn beschikking.Ik vind,dat hij moeite heeft deze groep tot een eenheid te smeden.Verder kun je je afvragen of de aankopen van meerwaarde zijn…
Ik mis vooral personality op het veld. Niemand die de boel rechttrekt of bijstuurt in het veld. Datgeen waar Bijlow het over had, die bal moet ik hebben met mijn niveau, is ook veelzeggend. Hij had hem dus niet en dat kost twee punten. Dit is helaas het niveau van Bijlow inmiddels, dat wordt niet meer beter.
Ik val niet graag onze eigen spelers af maar wat ik vanavond Bart Nieuwkoop.zag doen kan echt niet in een feyenoord shirt. Verder kwam er veel te weinig vd vleugels, en onze dure aankoop ivanusec mag zich nu echt op gaan richten
Die was 100 x beter dan Pedersen. Geweldige statistieken had die🤣
Tot de 2-1 was er echt niets aan de hand. NEC had nog geen enkel schot geproduceerd en je speelde zelf prima voetbal. Alleen als je weer een goal uit een standaardsituatie tegen krijgt mag je ook meer naar jezelf kijken. De tweede helft ging het met de minuut sneller tot het de laatste 15 minuten helemaal nergens meer op leek.

Ik denk dat Te Kloese en Slot eens goed naar hun aankoopbeleid moeten kijken. Je hebt nu spelers gehaald die gewoon niet goed uit de verf kopen. Zeker Ivanusec en Nieuwkoop vallen mij niet mee en dan heb je Zerrouki en Ueda die de bank mogen warm houden.
Er gaat heel het seizoen al constant hetzelfde verkeerd. Vleugels worden totaal niet gebruikt. Zelfs niet als er iets geforceerd moet worden in zo'n laatste fase gaat nog steeds ALLES door het midden waar het compleet vol staat. Keer op keer. Dit resulteert in eindeloos op en neer passen in de verdediging omdat er (vrij logisch) geen gat in het midden gevonden kan worden. Moedeloos word je er van...
Het was dramatisch, weer slappe tegengoals, weer geen persoonlijkheid tonen na een tegenslag. Zoals Kieft al zei in z'n column...ze zijn te aardig voor elkaar. Niemand zegt elkaar de waarheid. Ook de pers doet alsof het het prima gaat, zelden een kritische vraag aan Slot die er duidelijk geen grip meer op heeft.
Ja trainer jij bent verantwoordelijk. Lukt niet erg he zonder Pusic.
Een ernstig gebrek aan zelfreflectie deze man, nooit eens een kritische noot naar zichzelf.

Heeft voor een recordbedrag naar hartelust mogen shoppen en presteert het om ipv sterker er juist slechter op te worden, dat is ook een kunst.

Hoe verzin je het bijvoorbeeld om Pedersen naar de uitgang te loodsen en Nieuwkoop, die 2 klasse minder is, ervoor terug te kopen? Serieus, hoe verzin je dat? Wat gaat er dan in je koppie rond?
Bizar dat de kaart 4spelers missen door Feyenoord wordt gespeeld. Je weet al voordat je deze gasten contracteert dat ze deze periode niet beschikbaar zijn. En dan nu lopen klagen, wanbeleid.
Als je weet dat je elke keer heel gemakkelijk een goal tegen krijgt waarom dan niet een keer bij een 2-0 voorsprong meer gaan verdedigen en op de counter spelen ipv blijven aanvullen en weer in dezelfde valkuil lopen.
wordt het dan niet eens tijd dat jij Slot en je staf daar extra aandacht gaat besteden, er zit ene John de Wolf in je staf die moet toch weten wat verdedigen is
Wat een kluitjesvoetbal vanavond. Zeer teleurstellend na al die trainingen de laatste weken. Er wordt te veel gelopen met de bal en ze spelen te dicht bij elkaar. Dat is makkelijk te verdedigen. Zo ga je het niet redden tegen AS Rominho en in de competitie🙈.
Het is tijd omdat hoge druk te veranderen.
We hebben echt veel voetbal in de ploeg het is triest...
Elke ploeg komt naar de Kuip voor punten.
Arne verander van tactiek! Iets minder intensief en je pakt elke ploeg in.
Praat met Giovanni!
Op basis van deze analyse was het wellicht handig geweest om hier eens wat meer aandacht aan te besteden in het trainingskamp. Of is het de conclusie dat onze verdedigers aardig aan de bal zijn maar niet zo heel goed kunnen verdedigen?

Ook het aankoopbeleid mogen vraagtekens bij worden gezet. Je komt niet meer weg met wennen aan de intensiteit. Spelers als Ivanusec, Nieuwkoop, Lingr, Van den Belt, Beelen, Ueda, Zerrouki, zo’n 20 miljoen, lijken geen directe versterkingen.
Op basis van deze analyse was het wellicht handig geweest om hier eens wat meer aandacht aan te besteden in het trainingskamp. Of is het de conclusie dat onze verdedigers aardig aan de bal zijn maar niet zo heel goed kunnen verdedigen?

Ook het aankoopbeleid mogen vraagtekens bij worden gezet. Je komt niet meer weg met wennen aan de intensiteit. Spelers als Ivanusec, Nieuwkoop, Lingr, Van den Belt, Beelen, Ueda, Zerrouki, zo’n 20 miljoen, lijken geen directe versterkingen.
Lekker voor plek 2 blijven vechten!
Ja dat deden we al en zo ga je dat ook niet halen
Slot stoppen met het wisselen voor het wisselen. Met Sauer op rechts was het dramatisch. Sauer viel overigens beroerd in.
En zo verliezen we straks ook de 2e plek, die mega mega mega belangrijk is.
Dit zijn inderdaad echt de potjes die je moet winnen. Anders wordt het lastig.
En dan mensen die ons beter vinden dan vorig seizoen, stront in hun ogen?
Een elftal wat weigert te leren van de fouten die het wekelijks maakt. Elke indraaiende voorzet is een goal, omdat de kopduels niet aangegaan worden. Dit is allang geen toeval of ‘pech’ meer, net als dat Bijlow gewoon een redelijke eredivisie keeper is, niets meer of minder.

Het wordt knokken met Twente voor plek 2, de Europa League kun je op deze manier ook wel uit je hoofd zetten.
Je had een strijdplan met aanvallen vd flanken moeten maken. Een voorzet uit de as is geen voorzet. Dergelijke ballen kun je niet afmaken. Je had nog slechts 1 goal nodig.