Alireza Jahanbakhsh (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Jahanbakhsh met Iran moeizaam langs Hongkong; Ueda-loos Japan wint makkelijk

Karst

Iran heeft vanmiddag een minder eenvoudige overwinning geboekt op Hongkong dan gedacht. De ploeg van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh was met 2-4 te sterk voor Hongkong. Jahanbakhsh speelde negentig minuten, terwijl zijn Feyenoord-teammaat Ayase Ueda bij Japan de gehele wedstrijd op de bank zat. Ze wonnen wel van Myanmar: 0-5.

Iran was voorafgaand aan de wedstrijd al geplaatst voor de volgende kwalificatieronde voor het werelkampioenschap in de AFC, de Aziatische voetbalbond. Aanvoerder Jahanbakhsh kwam niet tot scoren; wel kreeg hij een gele kaart. De Iraanse vedette Mehdi Taremi scoorde een hattrick.

Dinsdag 11 juni speelt de ploeg van bondscoach Amir Ghalenoei de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oezbekistan om poulewinst.

Opstelling Iran:
Niazmand; Yousefi, Khalilzadeh, Jalali, Hazbavi; Ghayedi, Ghoddos, Ghorbani; Jahanbakhsh (C), Taremi, Azmoun

Resterend programma Iran:
Dinsdag 11 juni 19:00: Iran - Oezbekistan

Japan heeft vanmiddag eenvoudig gewonnen van Myanmar. De ploeg van Feyenoorder Ayase Ueda, die de gehele wedstrijd vanaf de bank moest toekijken, won met 0-5 in het Thuwunna Stadium in Yangon. Ook voorafgaand aan het duel was Japan al geplaatst voor de volgende kwalificatieronde, waardoor bondscoach Hajime Moriyasu niet al zijn vedettes hoefde op te stellen. Japan heeft nog steeds geen puntverlies geleden, maar kreeg ook nog altijd geen tegengoal te verwerken in de kwalificatiepoule.

Ueda moest tegen de voetbaldwerg plaatsmaken in de spitspositie voor NEC'er Koki Ogawa. De aanvaller van de Nijmegenaren wist ook eens twee keer tot scoren te komen.

Opstelling Japan: 
Maekawa; Sugawara, Hashioka, Taniguchi, Ito, Kamada; Hatate, Morita; Nakamura, Ogawa, Doan

Resterend programma Japan:
Dinsdag 11 juni 12:15: Japan - Syrië

Delen

Reacties

Nog geen reacties