Alireza Jahanbakhsh Iran Soccrates Images

Soccrates Images

Jahanbakhsh met Iran op koers voor groepswinst

Karst

Alireza Jahanbakhsh heeft met zijn land Iran het tweede duel gewonnen in groep C van de AFC Asian Cup. De Iraniërs waren met 0-1 te sterk voor Hong Kong en hebben zich nu verzekerd van een plek in de volgende ronde van het toernooi.

Alireza Jahanbakhsh startte in de basisopstelling van Iran in het duel tegen Hong Kong. Vanaf zijn geliefde rechterflank bracht Ali veel dreiging. Na 24 minuten kwam Iran op 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Mehdi Ghayedi, wat tevens ook de eindstand was. Jahanbakhsh speelde 81 minuten voor de Aziatische grootmacht.

Met zes punten uit twee wedstrijden voert Iran groep C aan. Eerder speelde de Verenigde Arabische Emiraten gelijk tegen Palestina. Iran staat nog één groepsduel te wachten, namelijk tegen de Verenigde Arabische Emiraten op dinsdag 23 januari om 16:00 uur. Dit duel zal bepalen wie zich als groepswinnaar zal kronen.