yv20231128yv20231128a1a06340

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh en Gambia op de rand van uitschakeling Afrika Cup

Karst

Yankuba Minteh heeft met zijn land Gambia ook het tweede duel in groep C van de Africa Cup verloren. De Gambianen kwamen net te kort tegen Guinee. De ploeg van Minteh verloor met 1-0 en staan nu op de rand van uitschakeling.

Minteh begon als wisselspeler. De Feyenoorder, met de op een na hoogste marktwaarde in de Gambiaanse selectie, moest gedurende 62 minuten vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn team het lastig had. Minteh kwam in het veld als vervanger voor Alieu Fadera, maar nog geen zeven minuten later viel de 1-0 voor Guinee, gescoord door spits Aguibou Camara. De wedstrijd eindigde in 1-0, en het team van Minteh blijft na twee wedstrijden nog steeds zonder punten en doelpunten.

Met nul punten uit twee wedstrijden lijkt een plek in de volgende ronde een illusie. De regerend kampioen, Senegal, staat bovenaan met zes punten, gevolgd door Guinee met vier punten op de tweede plaats. Kameroen bezet de derde positie. Als Gambia erin slaagt om Kameroen te verslaan, zou er nog een kans zijn om zich te plaatsen als een van de vier beste nummers drie, een ondenkbaar scenario. Het duel met Kameroen staat gepland op dinsdag 23 januari om 18:00 uur.

Delen

Reacties

Kom maar snel weer terug... beetje domme snelheid voorin kunnen we wel gebruiken.
Mooi, dus Minteh is eind januari weer beschikbaar.
Maar die gaat, jammer genoeg het verschil ook niet maken.