zerrouki

VK Sportphoto

Nieuws

Jans over Zerrouki: "Hij heeft te maken met de wetten van een topclub"

Stan

Sinds zijn komst van FC Twente heeft Ramiz Zerrouki nog niet genoeg kunnen overtuigen om een plek in de basis van Feyenoord te veroveren. Waar de middenvelder na lang getouwtrek met veel bomarbie werd binnengehaald, zat hij tegen Almere City 'slechts' op de reservebank. Zijn trainer van vorig seizoen, Ron Jans, is te gast bij NOS Studio Voetbal en gaat daar in op de situatie van de speler waarmee hij drie jaar lang samenwerkte in Enschede. 

De oud-trainer van Twente was vorig seizoen van dichtbij toeschouwer van het transferspel rondom Zerrouki. "Feyenoord heeft heel veel moeite gedaan om hem binnen te halen. Het was vooral lastig voor hem. Twente had goede redenen om hem erbij te houden", zegt Ron Jans, die de middenvelder deze zomer toch de overstap naar Feyenoord zag maken. "Uiteindelijk kreeg hij zijn transfer, maar op het moment is hij even het vijfde wiel aan de wagen."

Jans bekent kortgeleden nog met de Algerijn te hebben gesproken. "Dat zijn van die dingen: als mensen iets speciaals doen om even in een mindere fase zitten, vind ik het leuk om even contact op te nemen. Ik heb Ramiz gesproken en ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol kan spelen bij Feyenoord. Vorig seizoen stond hij bovenin de lijstjes als het gaat om het aanspelen van de aanvallers. Hij speelt vaak vooruit. Nu heeft hij wel te maken met de wetten van een Nederlandse topclub."

De 64-jarige oefenmeester kijkt dan ook niet op van het feit dat Zerrouki op dit moment geen basispeler is. "Nu lijkt het erop dat Arne Slot kiest voor de jongens waarmee hij al een jaar heeft gewerkt. Zo had ik het misschien ook gedaan. Als het fiftyfifty is, dan moeten anderen het nog maar even laten zien."

Delen

Reacties

Vorig jaar zaten we in zak en as, als Wieffer een tikje kreeg. Daar zijn we nu iig vanaf. Zerrouki gaat zijn nut nog wel hebben, zodra hij een beetje ingeburgerd is. Dat medespelers jou aanwijzingen blindelings opvolgen (wat wel belangrijk is op zijn positie), moet je eerst afdwingen op de training als je nieuw bent. + de man die op zijn positie speelt is ondertussen wel meer waard dan hij. Dus een schande is het ook niet. Komt goed met Ramiz.
Ik ben heel erg blij met de komst van Zerrouki. Wanneer je dergelijke klasse spelers op de bank hebt, zegt dat heel veel over de kracht van je selectie. Vergeet ook niet de aloude voetbalwijsheid: “Kampioen word je door de kracht van je bank.” Dat is een uitspraak die al tientallen jaren geldt. Kun je nagaan hoe belangrijk je bank is in het tijdperk dat je geen 2, maar 5 spelers mag wisselen. Ook voor de fans is het gewoon hartstikke leuk wanneer er nieuwe frisse klasbakken worden ingezet gedurende de 2e helft.
Komt helemaal goed met Zerrouki.... gewoon geduld hebben.
Zerrouki moet nu extra hard werken punt uit. Ik hoop dat hij het wel zal redden. Er zijn er nog een paar die teleurgesteld gaan worden met de twee nieuwe spelers er nog bij. De breedte kan je ook kampioen maken in een zwaar seizoen. Ik geloof dat Slot goed is met het managen van spelers. Natuurlijk is Almere geen graadmeter maar het spel zag er toch een stuk frisser uit
Zerrouki gaat heus wel aan zijn speeltijd komen, want Wieffer loopt ergens in het seizoen tegen een schorsing aan, en zal vast ook nog ergens een pijntje hebben. Of zoals gisteren, dat hij 20 minuten kon meedoen. Dat wordt sowieso fijn: een goede bank hebben en veel kunnen wisselen. Dat houdt iedereen fit (en tevreden)