Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem verheugd: "Bij Feyenoord willen ze het weer samen doen"

Stan

Zondag werd Almere City door Feyenoord eenvoudig aan de kant gezet. Via een 6-1 overwinning werd de eerste driepunter van het seizoen veiliggesteld. De ploeg van Arne Slot liet zo zien weer op de goede weg te zijn, zag ook Willem van Hanegem. Het boegbeeld van de club schreef in zijn column in het Algemeen Dagblad enthousiat te zijn over het spel van de Rotterdammers. 

"Als supporter van Feyenoord kun je juist weer een beetje hoop hebben", is Van Hanegem voorzichtig optimistisch over de Rotterdamse club. "Alex Pastoor vond Almere City goed van start gaan in de Kuip. Schitterend vond ik dat, want na drie minuten was het al raak. Feyenoord liet bij vlagen echt leuke aanvallen zien. Paixão was weer goed. En Santiago Giménez is ook aan de beterende hand. Niet alleen omdat hij twee goals maakte, hoor, en er zat ook nog gewoon een strafschop bij. Maar hij wordt zichtbaar scherper."

Het Feyenoord-icoon zag ook nog een moment van de Mexicaan dat in zijn ogen veelbetekenend is. "Hij gaf een bal in de slotfase in kansrijke positie aan Ayase Ueda. Dat zegt iets, want dat is in feite zijn concurrent. Maar hij koos voor het teambelang. Ook Giménez weet dat Ueda te goed is voor de bank. Dat ene moment maakte mij dus vrolijk. Bij Feyenoord willen ze het weer samen doen en zo hoort het."

Delen

Reacties

,Voorzichtig optimistisch, is bij mij ook van toepassing. Ik denk te zien, dat ze allemaal langzaam op stoom beginnen te raken. Nu Utrecht van de mat af beuken, en ik word iets minder voorzichtig optimistisch ;-)
''Het Feyenoord-icoon zag ook nog een moment van de Mexicaan dat in zijn ogen veelbetekenend is. "Hij gaf een bal in de slotfase in kansrijke positie aan Ayase Ueda. Dat zegt iets, want dat is in feite zijn concurrent. Maar hij koos voor het teambelang.''

In diverse interviews is Gimenez daar al over begonnen dat hij zichzelf nooit groter dan het team vindt. En dit verwacht ik van Ueda ook wel, dus ik zie ook veel positieve vooruitzichten.
Ik vond juist dat er nog 3 goals extra hadden kunnen worden gemaakt wanneer Gimenez en anderen iets meer ook voor de medespelers hadden gehad.

Het balletje op Ueda waar Willem het over heeft had trouwens naar Sauer gemoeten. Die stond volledig vrij randje zestien.