yv202384yv202384a1a02177

VK Sportphoto

Nieuws

Timber prijst Feyenoord: "Dat is één van onze kwaliteiten"

Stan

In de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Almere City speelde Quinten Timber een belangrijke rol. Vanaf de 8-positie was hij vlak na het startsignaal goed voor de assist op de openingstreffer en was hij in de slotfase zelf trefzeker. In gesprek met Feyenoord Media bespreekt de middenvelder de succesvolle wedstrijd. 

Timber kijkt terug op een prettige wedstrijd tegen Almere City. "Ik denk vooral het einde. Het begin werd er al heel snel gestopt. Aan het einde staat er uiteindelijk 6-1 op het scorebord, dus dan is het einde altijd lekker als de wedstrijd afgelopen is en je hebt een overwinning."

Toch was het begin ook goed voor de middenvelder: al na vier minuten leverde hij de assist op Santiago Gimenez. "Ik draaide weg, dribbelde verder en gaf een assist op Santi. Dat is altijd lekker beginnen."

Dat de wedstrijd daarna wordt stilgelegd vanwege onweer is niet ideaal voor een voetballer. "Dat is niet fijn. Vooral persoonlijk vind ik het niet fijn, vooral als je lekker bezig bent. Dan is het ook weer de kunst om die focus te houden en warm te blijven in de kleedkamer", laat Timber weten. "Uiteindelijk hebben we dat gedaan en zijn we goed uit de kleedkamer gekomen. Volgens mij stond het al heel snel weer 2-0 en 3-0. Daar zijn we blij mee, heel zakelijk en een goede overwinning."

Dat Feyenoord naar de herstart niet in de war raakte is tekenend voor de ploeg. "Ik denk dat we veel kwaliteiten hebben als team, maar dat is er één van en dat hebben we vandaag laten zien. Hopelijk kunnen we dat volgende week weer."

Zo boekte de ploeg een overwinning die gezien de resultaten in de eerste twee speelrondes zeker geen overbodige luxe is. "Nodig wil ik niet zeggen, maar je wil natuurlijk wel gewoon winnen. Je hebt twee keer gelijkgespeeld, we zijn een topclub, hebben een goed team, dus we kunnen veel beter dan we eigenlijk deden de afgelopen twee wedstrijden. Dat hebben we vandaag laten zien door vooral te scoren, dat is uiteindelijk het belangrijkste om te winnen."

Ook Timber zelf wist vlak voor tijd nog te scoren. Iets wat hem voorheen nog niet altijd lukt. "Blijven zoeken naar de goal, hard blijven werken. Vaak is het zo dat ik er de laatste minuten dan nét niet ben en nu ben ik er nét wel. Dat is vooruitgang en daar ben ik blij mee."

Delen

Reacties

Timber was mi voor het eerst wat beter dan zijn andere optredens. Wel raar dat hij Feyenoord prijst alsof hij een van de aanjagers is, die over zijn manschappen praat, Zo'n vreemde opmerking las ik ook toen hij aanvoerder werd van jong oranje. Raar, want zoveel goeds heb ik nog niet van hem gezien :hij kan volgens mij veel beter. En nu het beter wordt lijkt te worden, moet dat niveau ook vastgehouden worden. Heb wel het vertrouwen dat hij beter wordt, ook door betere spelers om hem heen.. Ga zo door Timber.. Ik zag onlangs in de metro in London een jongen in een arsenalshirt met de naam van je broer op z'n rug, mssn ook jouw voorland..
Speelde gisteren prima, maar ik zie hem vaak niet de bal passen, maar duwen. Geen idee waarom. Lijkt mij dat hij toch wel de bal over 10-20 meter kan geven?
Sorry voor de dubbele post, maar ik denk dat mijn reactie beter hier past.
Ok, het is maar Almere, toch ben ik positief verrast hoe ver we al zijn. Ook Almere had 2 bussen geparkeerd, en daar hadden we het verleden jaar voor de winterstop vaak heel lastig tegen.
Het interview van Hans Kraaij na afloop met die aanvoerder van Almere was veelzeggend.
Hans K.: “Zo, hoe beviel de Kuip jou?”
Aanvoerder: “Dit is andere koek.”
Hans Kraaij, na een korte stilte: “Het lijkt wel of je geschrokken bent.”
Aanvoerder: “Ja, toch wel een beetje.”
Ik heb er absoluut geen problemen mee om ervoor uit te komen dat ik zo’n Feyenoord fanaat ben, die over het algemeen slecht tegen veel van de op dit Forum gespuide kritiek kan. Aan schelden heb ik sowieso een gruwelijke hekel. En nee, ik ga geen eigen Forum beginnen, want 1908 bevalt me uitstekend. Dus, op naar het goede nieuws! Ik kan me helemaal vinden in de opmerkingen van die aanvoerder: ben erg onder de indruk van wat ik gezien heb. Het druk zetten, de korte combinaties in kleine ruimtes, de agressie en de vele schoten. Ik ben een Quinten Timber fan vanaf het moment dat hij bij ons kwam. Ik geef toe dat ik zijn broer Jurrien een geweldige cv vind. Edoch, ik durf de voorspelling aan dat Quinten beter gaat worden dan zijn broer. Hij is even snel, handig en technisch vaardig, alleen doet hij dat 30 meter hoger op het veld. Natuurlijk gaat er nog teveel mis bij hem, maar gisteren heeft hij toch echt laten zien dat hij geen 6 en geen 10 is, maar een ras 8! Geef hem de tijd! Ik heb er geen informatie over, maar diezelfde sportschool die Orkun zo enorm fit en sterk maakte, zou voor veel jonge spelers van Feyenoord de snelweg zijn naar optimale power en fitheid! Ja, idealiter moeten er nog een paar spelers weg, maar ik denk dat iedereen onder de indruk is van de selectie. Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Arne Slot. : “Dit seizoen zijn ook onze nummers 15-16-17-18 en 19 competitief.”
House of champions van Hans Kroon
Timber speelde idd goed gisteren.Maar kan niet zeggen dat hij nu echt op 8 speelde.
Was een beetje wisselwerking met Stengs waar Timber meestal toch wel dieper liep.

Iedereen heeft een verschillende mening gelukkig en dat is alleen maar goed.
Ik vraag me alleen wel af,waarom jij denkt dat hij beter als zijn broer wordt en de 8 die wij zoeken?
Is dat gewoon omdat he vanaf het begin al fan bent of op basis van de laatste wedstrijd?

Ik vindt dat die jongen juist nergens echt in uitblinkt waarom je denkt dat hij erin zou moeten staan.Hij is nuttig maar heeft helemaal geen scorende vermogen,is ook niet zo best in het combinatie spel.gaf een assist maar dat is nu ook ober het algemeen niet zijn sterkste kant en loopt heel vaak beetje te sjokken en gaat hij niet achter zijn man aan.

Ben dus wel heel benieuwd wat iemand anders wel in hem ziet dat ik niet zie en lijkt me wel eens leuk om te horen😉
Ik ben een fan van hem omdat ik al heel snel flitsen zag van kwaliteit en klasse. Hij draait zo gemakkelijk weg, gebruikt heel goed zijn sterke lichaam, loopt veel en passeert heel makkelijk. Vergeet niet dat hij tot nu toe nooit als 8 is gebruikt; altijd 6 en een aantal malen 10. Posities op het veld zullen bij Slotbal altijd worden gewisseld, en Stengs speelde in België als de nr. 8. Ik denk dat hij beter wordt dan zijn broer, omdat ik deze voor de top toch te klein en kwetsbaar vind voor het centrum. Daar heeft onze Timber geen zorgen om. Een heel belangrijk argument? Ik miste gisteren Kökcü helemaal niet. Echt niet! En het was Timber die de taak had Orkun's rol in te vullen. Dat deed hij in mijn ogen dus al heel redelijk goed. Ik snap jouw argumenten zeker wel. Er gaat nog teveel bij hem mis. Ik heb hem ook wel eens zien sjokken. Het is daarom dat ik verwijs naar die sportschool: als Timber de fitheid, het gif en de power van Kökcü zich eigen kan maken, dan gaat hij heel ver komen. Op dit moment is dat nog niet het geval, maar dat gaat ongetwijfeld komen. Ik heb nu alweer zin in zondag a.s.. Jij ook?
Ik hoop dat hij vooral maar ook jinmet je vertrouwen mijn ongelijk gaan bewijzen.
Buiten het makkelijke wegdraaien zie ik al die dingen niet in hem.
Hij heeft natuurlijk al een half jaar eigenlijk op 8 gespeeld naast kokcu.
Toen speelde ze meer naast elkaar dan achter elkaar.

Maar dit was 1 van de eerste aardige wedstrijden die ik van hem heb gezien dus hoop dat hij het volhoud.

Ja ik heb er zeker zin in hoor.zolang we aankomende weken niet te veel punten laten liggen denk ik dat we weer mooi voetbal te zien gaan krijgen dit seizoen.
Lekker hoor en een luxe probleem, natuurlijk praten we hier vaak vrij zwart wit maar dat we over dit soort spelers lekker kunnen kibbelen of hij wel of niet in de basis hoort is toch wel even wennen :)
Timber speelde goed, maar ik denk dat dat ook kwam omdat de spelers van Almere hem een stuk of 20 keer lieten wegdraaien. In de CL zie ik het nog niet zitten met dit middenveld. Timber en Stengs zijn voetballend in de combinatie veel te slordig. Kokcu en Szymanski waren zowel verdedigend als voetballend 2 niveaus beter en met hun hadden we het al heel moeilijk tegen AS Roma.
Goed gespeeld gisteren, op deze positie doet hij het dus wel goed. Met Wieffer gaat dit lekker en met Stengs ook aardig. Benieuwd of het voor Stengs 10, rechts of op de bank wordt. Wel lekker dat er keuze is.
Zal met Ivanusec op links en Paixao op rechts nog wel even de kans blijven krijgen op 10. Of tegen de klok in doordraaien (Paixao links, Ivanusec op 10 en Stengs rechts).
Je hebt ook Ueda en Lingr die op 10 kunnen
Slot ziet Ueda vooral als spits. Lingr moet waarschijnlijk eerst even wennen, vermoedelijk krijgt Stengs nog even het vertrouwen en moet Lingr het van invalbeurten hebben.
Het is wel Almere he.. eerst maar eens kijken hoe hij dit op lange termijn doet en tegen Champions League teams
Dan kun je ook evt met Wieffer en Zerrouki als blok spelen,er is iig keus nu
Ging mij niet om de team samenstelling, maar meer om hoe 'goed Timber opeens is na 1 wedstrijd tegen Almere'

Zodoende, we gaan het meemaken hoe hij het blijft doen
Precies, maar mooi voor ons en hem dat het nu wel lukte
Timber is best goed bezig. Hij zorgt ervoor dat Wieffer zijn ding kan doen, en de wisselwerking met Stengs lijkt ook op gang te komen. Dat druk zetten, waar hij ook belangrijk in is, begint nu ook weer ergens op te lijken.
Denk, dat Stengs met onze nieuwelingen gewoon op de bank landt.

Timber was voor mij gewoon goed en Stengs vooral in de tweede helft matig.
Laat ze maar flink concurreren. De beste moeten spelen. Stengs mag ook wel wat hete adem in z'n nek voelen, daar gaat hij harder van lopen ;-)
Nou volgens mij had almere na de staking 2 grote kansen, snap niet welke kwaliteiten hij bedoelt.
Waren flinke kansen ja. Open goal zelfs
1 van die grote kansen was flink buitenspel
Prima wedstrijd gespeeld. Fantastisch om te zien hoe deze man gebruik maakt van lichaamsbewegingen om ruimte te creëren. Tempo in balbezit mag wel wat omhoog.
Dat laatste klopt als een zwerende vinger waarbij de snelheid van handelen bij Stengs nog slechter is.

Wieffer wordt gewoon "de" man op het middenveld.