yv2022525a1b01306

VK Sportphoto

Nieuws

Jansen: "Uiteindelijk wil ik keepen bij Feyenoord"

Van de redactie

Thijs Jansen is dit seizoen verhuurd aan KKD club TOP Oss. Hiermee krijgt de 20-jarige doelman de kans op speelminuten en ervaring op te doen. Jansen is na het vertrek van Norbert eerste keus onder de lat bij de club uit Oss. In gesprek met Voetbal International geeft Jansen aan dat het uiteindelijke doel nog altijd keepen in De Kuip is.

"Ik wil hier veel minuten maken. Goed keepen, ervaring opdoen en beter worden. Ik wil als een betere keeper terugkeren bij Feyenoord. Daar hoort ook een wedstrijd bij als die tegen Willem II. Daar moet ik vooral veel van leren. Natuurlijk maak ik het liever niet mee. Ik moet hier ook gewoon presteren en het goed doen. Ik kan ook beter dan ik toen liet zien," aldus Jansen.

Even leek Jansen het te moeten doen met een rol op als tweede keeper, maar zijn belangrijkste concurrent vertrok vlak voor het verstrijken van de transferdeadline. "Ik moest maar laten zien dat ik beter was. Ik zag TOP toen al als een goede kans voor mezelf, ook met Norbert als concurrent. Bij Feyenoord zou ik in de Onder-21 gaan spelen. De Keuken Kampioen Divisie is dan veel beter voor mijn ontwikkeling. Nee, voor mij is het niet ongunstig dat Norbert vertrok, maar ik moet het nog steeds laten zien. Ik had alle vertrouwen in mezelf en dat ik hier zou gaan keepen, anders was ik hier ook niet naartoe gegaan."

De talentvolle doelman krijgt genoeg te doen onder de lat bij TOP. "Het gaat aardig. Er zitten ook mindere momenten tussen, maar over het algemeen gaat het prima. Ik maak hier andere situaties mee dan ik gewend was. Tot nu toe ben ik redelijk tevreden. Het kan altijd beter. Het niveau van de KKD is goed. De competitie zit vol met sterke ploegen, dus ik krijg genoeg te doen."

Feyenoord ziet toekomst in de jonge doelman. Eind augustus verlengde hij zijn contract bij de Rotterdammers tot medio 2025. Het doel blijft dan ook hetzelfde: Eerste keeper bij Feyenoord worden. "Dat is wel de bedoeling, ja. Daarom ben ik ook verhuurd, om minuten te maken en beter te worden. Uiteindelijk wil ik bij Feyenoord gaan keepen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties