Ayase Ueda | Soccrates Images

Soccrates Images

Nieuws

Japan met doelpuntenmaker Ueda ruim langs Syrië

Moreno

Japan heeft de laatste wedstrijd van de eerste WK-kwalificatiepoule overtuigend gewonnen. Syrië, de nummer twee uit de poule, werd kansloos gelaten: 5-0. Voor Feyenoorder Ayase Ueda werd het een succesvolle interland; hij produceerde de openingstreffer.

De Japanners maakten al snel korte metten met Syrië, want al na 21 minuten stond de 3-0 tussenstand op het scorebord. Na dertien minuten was het dus Ayase Ueda die zijn land op fraaie wijze op voorsprong kopte (zie video hieronder), waarna Japan via Ritsu Doan en een Syrische eigen goal snel wegliep. Ueda scoorde zijn twaalfde goal voor Japan in zijn 26e interland. Na rust maakte invaller Yuki Soma vanaf de strafschopstip ook nog 4-0 en schoot Minamino in de slotfase de vijfde binnen. Ueda mocht de hele wedstrijd spelen van bondscoach Moriyasu. 

Het was de laatste interland van Japan in deze interlandperiode. In de vorige wedstrijd werd Myanmar ook al met een 0-5 uitslag aan de kant gezet. Japan is door naar de volgende kwalificatieronde met de maximale score van achttien punten uit zes duels, en een doelsaldo van 24-0.

Delen

Reacties

Hahah let gewoon op die nummer 15. Zelfs verdedigers vanuit onderkant Eredivisie zijn niet zo opzichtig.
Maargoed interlandgoaltje is in de statistieken altijd mooi meegenomen.
Goeie goal, speelde ook de laatste tijd sterk bij ons. Hopelijk kan hij deze lijn door trekken
en vaker beslissend worden.
Mee eens, maar het is wel een spits die het echt van de aanvoer moet doen, niet van de individuele actie. Maar dat past wel in het systeem van Priske.