Bevestigd
Timber Oranje Soccrates Images

Soccrates Images

Nieuws

Management Timber ontkracht berichtgeving Rondo

Van de redactie

Wytse van der Goot verkondigde bij het Ziggo programma Rondo dat Quinten Timber volgens zijn management gewoon fit is voor het Europees Kampioenschap. Die woorden blijken verzonnen.

"Fake news", aldus zaakwaarnemer en familielid Christopher Coffie dinsdagmiddag op Instagram. Daarmee duidt de manager van Quinten Timber er nog maar eens extra op dat de middenvelder van Feyenoord niet beschikbaar is op het zomerse eindtoernooi.

Er is dus ook vanuit Forza Sports Group, het management van Quinten Timber, niet gesproken met journalist Van der Goot. Timber heeft inderdaad nee gezegd en Ronald Koeman heeft in Ian Maatsen een vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong gevonden.

Dinsdag werd eveneens duidelijk dat Teun Koopmeiners definitief niet mee kan naar het EK. De middenvelder van Atalanta raakte in de warming up van het vriendschappelijke duel tegen IJsland geblesseerd. Voor hem wordt geen vervanger opgeroepen, meldde Voetbal International vanmiddag.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Moguhh, wanneer maakt feyenoord bekend dat Priske de nieuwe trainer wordt. Ben benieuwd naar zijn 1e interview
Hier moet wel wat meer mis gegaan zijn. Rondo is geen soccernews of die gemakkelijk onzin uitkramen. Wat er echt aan de hand is zal zo wel duidelijk worden.
Zo’n A-journalist van Rondo gaat wel erg op zijn bek hier. Wat een (vileine) actie!
Kunnen we in Nederland dat fake news verspreiden over voetballers niet gewoon strafbaar maken? Dan houden die idiote sensatiezoekers op televisie misschien een keer stil, en worden de echte dingen en bevestigde dingen wel verteld. Scheelt een hoop zooi online.
Blijven ze toch doen, maar wel een goed idee.
Misschien dan maar voor al het fake nieuws? Er wordt enorm veel nepnieuws verspreid. Feiten moeten daarbij vooral niet de beeldvorming (onderbuik) in de weg staan. Maar het echt aanpakken is heel moeilijk zonder persvrijheid en vrijheid van meningsuiting teveel in te perken. Zie maar eens aan te tonen dat iemand bewust nepnieuws verspreidt. Over heel veel zaken kun je gewoon van mening verschillen wat precies de feiten zijn en hoe je die moet interpreteren. En ook of iemand opzettelijk nepnieuws verspreidt of gewoon verkeerd is geïnformeerd. Als het over opruiing of belediging gaat kun je trouwens iemand al aanklagen. Het zou ook helpen als sites en sommigen in de (sport)pers eerst feiten gaan checken in plaats van alles direct online te gooien vanwege clicks.
Is ook lastig mee eens, maar uitspraken zoals nou bij Ziggo op TV die totaal onwaar zijn, die man mag wat mij betreft gewoon gestraft worden (boete of van TV af voor bepaalde tijd)
Media is virus.... algemeen bekend