toko-koga

VK Sportphoto

Vrouwen

Japanse aanwinst maakt indruk: "Aan haar gaan we nog heel veel plezier beleven"

Karst

De Feyenoord Vrouwen hebben in het nieuwe jaar nog steeds geen overwinning behaald. Na nederlagen tegen FC Twente en Fortuna Sittard zou men verwachten dat er een negatieve sfeer hangt rondom het vrouwenelftal. Maar dat is niet het geval. Coach Jessica Torny ziet genoeg redenen om te geloven dat haar team in de tweede seizoenshelft veel beter zal presteren dan in de eerste helft.

Bij beide nederlagen tegen respectievelijk FC Twente en Fortuna Sittard, was Jessica Torny tevreden over het vertoonde veldspel. Tegen FC Twente was de uitslag (0-3) geflatteerd. Haar ploeg kreeg voldoende kansen en de arbitrage stond niet aan de Rotterdamse kant. Tegen Fortuna Sittard was Feyenoord minstens net zo goed als haar tegenstander en was de nederlaag onnodig. 

Toko Koga maakt indruk
Maar het zijn vooral twee ‘nieuwkomers’ die de meeste reden tot optimisme geven: Toko Koga en Sisca Folkertsma. De Japanse international is deze winter overgekomen van JFA Academy Fukushima en speelt alsof ze al jaren in de eredivisie rondloopt. "Ze vindt altijd de juiste oplossing. Niet vanuit de verdediging, maar vanaf het middenveld. Ze heeft zoveel voetbalgogme, dat is echt ongelofelijk", aldus een tevreden Jessica Torny over de 18-jarige Japanse. "Toko is een machine, die kan echt overal spelen. Geef haar nog even de tijd en dan wordt ze alleen maar beter. Aan haar gaan we nog heel veel plezier beleven.” Toko Koga spreekt alleen Japans, en geen Engels. "Dat maakt het lastig om te communiceren.  Ze heeft een begeleider en tolk, maar op het veld is dat niet nodig. Eén keer iets aan haar voordoen en ze snapt direct wat je bedoelt. Zo goed is zij."

Folkertsma keert terug
Sisca Folkertsma keerde afgelopen weekend, na een rugblessure, weer terug en stond tegen FC Twente meteen met de aanvoerdersband om op het veld. De 26-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Bordeaux, waar ze herstelde van een kruisbandblessure. Folkertsma wilde een mooie entree maken, maar die bleef uit. "Door een iets andere manier van trainen, moest mijn lichaam wennen en miste ik de eerste wedstrijden. Daarna heb ik er een paar gespeeld, maar raakte ik aan mijn rug geblesseerd. Ik hoop in de tweede seizoenshelft van alle problemen verlost te zijn.” Folkertsma kreeg meteen de band om van trainer Torny. Maar is de Friezin ook de leider die de trainer in haar meent te zien? "Het klopt wel dat ik van nature rustig ben en niet snel met mijn vuist op tafel sla. Maar ik heb wel degelijk geleerd om leiding te geven. Dat wil ik vooral op het veld laten zien, door ervoor te zorgen dat er meer balans in de ploeg komt.”

Op zoek naar de eerste drie punten van het nieuwe jaar reist de ploeg van Torny aanstaande zondag af naar Alkmaar voor het duel tegen AZ. De wedstrijd tegen AZ wordt zondag om 12:15u afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex en staat onder leiding van arbiter Omar Khalifa.

Delen

Reacties

Nog geen reacties