nathan-ake-oranje-1

VK Sportphoto

Nieuws

‘Je blijft bij Feyenoord, we bellen vandaag Chelsea af'

Van de redactie

Nathan Aké is inmiddels een vaste waarde bij het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester City hoopt zijn droom te verwezenlijken met de wereldtitel. “Een prijs pakken die maar eenmaal per vier jaar te winnen is, met jouw land, dat is heel bijzonder”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

“Clubs kunnen spelers kopen en op die manier sterker worden. Bij landen heb je het maar te doen met het beschikbare aanbod. Je ziet dat landen die écht een team vormen en een duidelijk plan hebben, heel ver kunnen komen.”, zo legt hij uit.

Aké ging als 16-jarige jeugdspeler van Feyenoord naar Chelsea en vind zich jaren later terug op het hoogste podium. Veel kenners raadde hem destijds de overstap af, omdat het voor veel jeugdspelers vaak teleurstellend afloopt. Aké pakte het avontuur echter met beide handen aan. “Wat erg in mij zit, is dat ik achteraf nooit een gevoel van ‘waarom heb ik dat niet gedaan’ wil hebben. Dat mensen dan boos werden, daar kon ik wel mee omgaan. Al was de stap van Feyenoord naar Chelsea de lastigste. Als je als 16-jarige tegen iemand als Leo Beenhakker zegt dat je gaat, dan is dat wel iets.” 

Aké nam zelf het besluit, met hulp van zijn ouders. “Er kwam opeens heel veel kritiek van allerlei mensen en dat ben je als jonge speler niet gewend. Maar dan leer je meteen: kritiek zal er altijd zijn. Ik moest van mijn vader en moeder zelf de knoop doorhakken, maar dat deden ze op een slimme manier. Ze zeiden op een gegeven moment: ‘Je blijft bij Feyenoord, we bellen vandaag Chelsea af.’ Ik reageerde hevig geschrokken. Toen was het voor mijn ouders duidelijk dat mijn besluit vaststond.’’

Delen

Reacties

Hoop dat hij een keer terug komt bij Feyenoord. Samen met Gini de ervaren as vormen voor het nieuwe kampioens team in 2023 - 2024. Nr 17 😉