VK Sportphoto - ME / Politie bewaakt de Feyenoord bus binnen de hekken van Stadion Feijenoord

VK Sportphoto | Tekst: Politie.nl

Nieuws

Zeven aanhoudingen na mishandeling en vernedering in De Kuip

Van de redactie

Zeven Feyenoordsupporters verpestten deze zomer de dag en de wedstrijdbeleving van twee jonge Groningse Feyenoordliefhebbers. Zij intimideerden en mishandelden een 21-jarige man die daar met zijn 16-jarige broertje was, en trokken bij hem zijn sportbroek met FC Groningen uit waardoor de jongen de rest van de wedstrijd en de terugweg in zijn onderbroek stond. De zeven verdachten, tussen de 22 en 39 jaar afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Oud Gastel, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel, zijn in september en oktober aangehouden.

Op 24 juli was in voetbalstadion De Kuip een vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Lyon. Een 21- jarige jongen was hiervoor samen met zijn 16- jarige broertje vanuit Groningen naar Rotterdam gekomen. Dit 16-jarige broertje had na lang sparen twee kaartjes voor deze wedstrijd kunnen kopen. Beiden jongens waren al jaren Feyenoordfan maar hadden zelden een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip bij kunnen wonen. Door omstandigheden had de 21-jarige jongen deze dag alleen een sportbroek met FC Groningenlogo bij zich en had die dus ook aan in het voetbalstadion tijdens de wedstrijd. 

Ongeveer een half uur na het begin van de wedstrijd kwam een zevental Feyenoordsupporters op de 21-jarige jongen aflopen. Ze sloegen hem, scholden hem uit en duwden hem meerdere hard waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Eén van verdachten trok daarbij de gewraakte sportbroek bij de man uit en nam die mee. Een andere verdachte maakte een foto van het incident. Een volgende verdachte was niet bij het incident betrokken, maar liep met het bewuste broekje het stadion uit. Het 16-jarige broertje voelde zich door dit alles geïntimideerd. Bij het verlaten van het voetbalstadion was de vernedering nog niet ten einde en werd de 21-jarige weer uitgescholden en geduwd.

De man deed aangifte van dit alles, waarna een onderzoek werd gestart. Daarbij kon de identiteit van de zeven verdachten worden achterhaald. Dit najaar zijn zij allemaal thuis aangehouden door een arrestatie eenheid, afgevoerd en gehoord. Het onderzoek welke verdachte welke rol had tijdens het incident is nog in volle gang, in de tussentijd zijn bij alle verdachten door het openbaar ministerie alvast een staf opgelegd in de vorm van een stadionverbod. Als dat onderzoek is afgerond bepaalt de officier van justitie wie zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Delen

Reacties

Een ieder, bij elke thuis/uitwedstrijd van Feyenoord, gedurende 5 jaar een taakstraf laten uitvoeren in de zorg. Het zijn toch geen Feyenoord Supporters.
In UK was er toch een hooligan wet? Eenmaal aangehouden moeten ze op wedstrijddagen zich altijd melden. Doen ze dat niet, gelijk weekje cel. Misschien moeten we dat hier ook invoeren.
Dit soort idioten komen telkens weer terug, of staan er telkens nieuwe idioten op?
Waarom hebben ze zelf aangifte moeten doen en heeft Feyenoord dit niet gedaan. Ze houden (zogenaamd) alles in de gaten maar nemen nooit actie. Deze zogenaamde Feyenoord fans nooit meer in de Kuip graag. En Feyenoord niet en stuk pero actiever te werk gaan willen ze ooit iets veranderen.
En Feyenoord moet een stuk pro actiever......
Kan niet anders dan het hier helemaal mee eens zijn. Dit soort tuig hoort niet bij Feyenoord
Direct een levenslang stadionverbod. Dit zijn geen Feyenoord fans en hebben in de Kuip niets te zoeken.
Bah, weg ermee.
Ik hoop dat Feyenoord iets kan doen voor deze jongens.
De jeugd van Nederland is veelal ongedisciplineerd en respectloos.
Het is na jaren van gedogen dat er eens echt word ingegrepen met harde maatregelen.
Word het ook geen tijd om die ramp hooligans aan te pakken met hun vuurwerk en hun vernielingen bij uitwedstrijden? Ouders van deze gasten de kosten laten betalen van hun gedrag en stadion verboden alstublieft. Er zijn mensen die niet meer naar onze club durven en zeker niet met kinderen.
Feyenoord moet veel meer doen,vooral preventief. Iedereen weet dat vuurwerk binnen komt, zelfs ik in Azië.
Wat een lage actie. En dat nog wel tegen een mede Feyenoorder. Hoe laag kan je zinken. Zij die dit deden moeten zich dood schamen. Karma is a bitch
Mede Feyenoorder of niet dit tuig hoort niet de naam Feyenoord fan te hebben die dit doen....

Tijd voor schoon schip enne willen die lieve hooligans het nieuwe stadion niet??? Komen ze toch niet wordt weer eens echt gezellig in de Kuip
Ik maak me meer en meer zorgen over de verstandelijke vermogens van bepaalde supporters.
Trieste droeftoeters zijn het, die nog te stom zijn om voor de duvel te dansen.
Echt niet normaal
Ik stond altijd in mijn feyenoordshirt en sjaal in het oosterpark en in de euroborg.Zat niet echt ver van de zside vandaan.Kreeg vaak tehoren dat ze respect voor feyenoord en haar legioen hadden.En door deze kleine zielige kleuters sta je er zeer slecht op.Als je dit lees je bent een stumper!!!!!!!!!
Stumper is nog zachtjes uitgedrukt eerder gajes droevig makend tuig
ja je hyebt gelijk was tevriendelijk.Dit zijn relschoppers en hebben niks met feyenoord
Kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we zaterdagavond al in Groningen waren en we seizoenskaarten van Groningen supporters kregen om de kampioenswedstrijd te kijken.
Wat een stelletje lamlullen lopen er toch bij Feyenoord rond.
Zware strafeis 10 jaar stadion verbod leren ze het wel
En een werkstraf van 240 uur dan zijn ze vollopig wel effe zoet
Gewoon onthoofden dat zootje niemand heeft er wat aan
Dan ben jij ook van hetzelfde slag,domoor.
Treurige lui zeg. En dan ook nog een paar hier die het voor ze oonemen. Zal wel met opvoeding te maken hebben, of beter gezegd, het gebrek aan.
Namen zijn dus bekend, dus stadionverbod voor het leven voor degenen die schuldig worden bevonden, lijkt me het minste dat de club Feyenoord kan (=moet) doen.
Ehm alleen als ze schuldig bevonden worden? De 7 daders die hebben er alle 7 schuld aan ook degene die "alleen maar filmde" ook degene die "alleen maar toekeken"

7 daders 7x levenslang stadion verbod ook voor een eventueel in de toekomst nieuw stadion graag anders beginnen we weer van voren af aan
Beetje een Darwin award om met een broek van een ander team in het fanatiekste vak te gaan zitten. Ik keur dat neanderthaler gedrag natuurlijk af, maar het is wel heel erg dom.
Kleding moet niet uit maken, je hoort van iemand AF te blijven. Dat is iets wat elk weldenkende persoon weet, behalve amoebes en mensen onder invloed. Vrij simpel, geen rocket science.
Dit soort opportunistische verklaringen zijn bijna even ergerlijk als het gewelddadige gedrag van de veroordeelde supporters.
aangehouden i.p.v. veroordeelde, uiteraard.
Stond vaak in de euroborg en oosterpark vlak bij zside.Stond vaak een praatje temaken in mn feyenoord shirt.Respect mag ook wel eens getoont worden.Misschien was die wel voor feyenoord en fcgroningen he die heb je ook.Ben ook een feyenoord fan maar kom uit groningen en heb ook een warm gevoel bij groningen.
Terecht stadionverbod, weg met die paupers die t voor supporters van dezelfde club verpesten.
Lang moeten sparen voor wedstrijdkaartjes, maar wel met een joint in z'n hand en een biertje van €5,- de wedstrijd kunnen bekijken.
Jij bent al net zo'n triest figuur als die andere 7.
Oh en voor het vergeet, als je mijn broek ook wil hebben ik zit op Z rij 1 stoel 47. Je bent van harte welkom.
Hij is ook iemand die vliegtickets betaalt en dan op het vliegveld blijft om de kosten verder te drukken.....
heb je psg of bayern of welke andere dan kom ik die ook aqfhalen:P
Hij is ook iemand die vliegtickets betaalt en dan op het vliegveld blijft om de kosten verder te drukken.....
Durf jij nog iets te zeggen van deze jongens,schaam je. Zij reizen een gehele dag om jou club eens in stadion te zien, schaam je!
Namens mij , fanatiek supporter, medeleven en excuses aan de twee jongens uit Groningen. Gepaste straf voor deze zeven malloten lijkt mij alle broeken in beslag nemen en regelen dat ze geen broeken ooit meer kunnen kopen.
Wat een kneuzen om twee van die ventjes zo aan te pakken.
Waar is de tijd gebleven dat alles binnen onze heilige tempel de supporters iig het respect hadden niks binnen en dan dit verhaal ik heb er geen woorden voor en aan degene die dit gedrag verdedigen tja snuif lekker door idd dan heb je weinig hersencellen meer over met alle respect maar supporters die dit toestaan werden in mijn tijd toch echt intern aangepakt .
Schaam je diep ik schaam me iig wel voor dit soort Ogenaamde supporters
Is er bij iemand bekend om wie het gaat (slachtoffers) voor een eventuele crowdfunding voor een betere ervaring?
topidee, m.i. kan de ook rechtstreeks vanuit Feyenoord twee kaartjes aan de mannen worden gegeven en dan met alle egards behandelen.
Kei hard straffen. Voorbeeld stellen en levenslange stadionverbod geven.
Ik geef hem gelijk. Dat soort droeftoeters wil je niet in je stadion. Wordt tijd voor een grote schoonmaak! Liever 10.0000 minder feyenoord supporters en een leuke/ gezellige sfeer. Ik hoef die doorgesnoven gasten niet.
Als ik dit zo lees ben jij degene die iets heeft gesnoven
En waarom dan Duncan? Jij bent t eens met wat die kneuzen gedaan hebben?
Misschien moet jij minder snuiven droeftoeter. Het stoer vinden dat 30+ kansloze mannen kinderen in elkaar slaan
Het feit dat jij om 11.48 uur al aan snuiven denkt zegt genoeg!
Ongelofelijk en dan nog aangifte doen!
Ja natuurlijk doe je daar aangifte van wat voor ****** ben je als je iemand in elkaar slaat voor een Groningen broekje. In Engeland zitten de supporters door elkaar heen en hier gebeurd dit.
Moet ook eerlijk zeggen dat het niet heel slim is om met een groningen broekje de kuip binnen te gaan, maakt de actie overigens niet rechtvaardig
dan moet je ook niet met een barca of real shirt in de kuip gaan zitten.
Dus ik mag geen Lazio shirt aan hebben naar t stadion want dan wordt ik uitgekleed?
idd fooi hoe kun je dat doen.man man man.Pas maar op die stoere doorgesnoven sukkels pakken je hoor nooit meer doen