jbr-sports-photography-feyenoord-lazio-roma-1-0-03-11-2022-2-2

Nieuws

UEFA plaatst mooie vuurwerkfoto "European Nights 😍🌠"

Puck

Vanmorgen werd er door Feyenoord-supporters een pikant bericht van de UEFA opgerakeld. Vorige maand werd op het eigen Europa League account van de UEFA een prachtige sfeervolle vuurwerkfoto geplaatst van FK Bodø/Glimt waar de Feyenoorders nu 'helemaal los' op gaan. De onvrede zit hem in het feit dat de UEFA volgens de eigen reglementen alle vuurwerkacties verbiedt en bestraft met een boete. Dit geldt óók voor georganiseerde vuurwerkacties zoals op de foto te zien is. Feyenoord ontving gisteren van de UEFA nog een boete van 30.000 euro voor de wedstrijd thuis tegen Lazio. Reden voor de Feyenoorders om de confrontatie met de UEFA te zoeken.

Praktisch alle Feyenoord supporters genieten natuurlijk mateloos van het waanzinnige vuurwerk rond wedstrijden, maar ook praktisch alle Feyenoord supporters balen keihard van de boetes die de UEFA keer op keer oplegt. De uiting van de UEFA op het eigen kanaal wordt door Feyenoorders dan ook als 'hypocriet' ervaren. Een schop tegen de schenen. Eén van de supporters reageert: "Hahahaah "European nights😍" but fining clubs for it? Great business model for making money to be honnest, a shame u guys have the right to call your self an organisator of soccer matches."

1908 zocht contact met zowel de officiële Europese supportersorganisatie als de UEFA. Waar de UEFA niet voor commentaar bereikbaar was reageert het supportersplatform van de UEFA met het veelzeggende: "Insane". De bewuste post staat al bijna een maand online, voor de UEFA voldoende tijd om een vergissing op te merken. Het is niet de eerste keer dat de UEFA vuurwerkacties gebruikt voor merchandise of promotioneel materiaal. Na de finale in Tirana heeft de UEFA aan haar officiële webshop een foto toegevoegd waarop Feyenoord supporters fakkels afsteken op de tribune. De winst die de UEFA maakt met deze merchandise komt nog bovenop de boete die Feyenoord kreeg voor het afsteken ervan: 60.000 euro.

Wat vinden jullie? Moet de UEFA sfeervolle stadions gaan accepteren of zijn de boetes meer dan terecht?

Delen

Reacties

Vuurwerk is totaal niet nodig om sfeer te maken. De club krijgt megaboetes omdat zogenaamde supporters het nodig vinden de club met wangedrag op kosten te jagen. Al deze personen dienen een stadionverbod krijgen. Feyenoord moet er zijn voor de echte goedwillende supporters.
De on de handjes klappend en stil zittend op je stoeltje publiek bedoel je?
Nja als je daar een stijve *** van krijgt dan nooit meer komen aub.
Ga lekker op FR12 zitten joh Feyenoord is *** geen pingpong vereniging.
Ik vind vuurwerk in ons stadion (maar ook tijdens uitwedstrijden), gecombineerd met de fanatieke sfeer die er al is, een absolute meerwaarde. Dit kan je best mijns inziens faciliteren als club en gecontroleerd laten plaatsvinden zonder dat het gevaarlijk wordt. Ook de UEFA zou dit moeten accepteren, getuige dit artikel zien ze zelf ook al in hoe fantastisch dit werkt als promotiemateriaal voor sfeervolle voetbalwedstrijden. Ze zouden zich drukker moeten maken over het veilig laten verlopen van dit soort sfeerverhogende acties in plaats van het volledig verbieden ervan.
Tja. Ik kan prima zonder vuurwerk en zo te lezen ben ik niet bepaald de enige op dit forum. Het is toch een beetje treurig als dat de voornaamste sfeermaker in je stadion moet zijn. Misschien wel de mooiste sfeer in West Europa is op Celtic Park, volgens mij steken ze daar beduidend minder vuurwerk af. Los daarvan worden de boetes en de andere maatregelen ook opgelegd vanwege vernielingen en knokpartijen. Gaan we dat
ook goedpraten? Blijkbaar kan die groep mensen die het voor de andere supporters en de club verkloot er niet tussen uit worden gepikt en een stadionverbod krijgen, want de ellende gaat maar door. Ik denk dat Feyenoord erbij gebaat is als ze maar eens goed gaan controleren op vuurwerk en vooral niet meer faciliteren dat er uitsupporters meegaan. Dan is Feyenoord in ieder geval niet meer verantwoordelijk als daar wangedrag plaatsvindt.
Wat is het nut om hier iets van te vinden? Boetes en maatregelen worden echt niet terug gedraaid. De club heeft gewoon het imago van probleem club bij de uefa, dat zal niet snel weg gaan
Ja, dat is niet zo'n snuggere actie van de Uefa. Maar die onophoudelijke zgn 'sfeeracties' van zgn 'Feyenoordsupporters' zijn nog veel minder snugger. En hebben in de afgelopen 1½ jaar bijna €700.000 gekost. Dat de schrijver van bovenstaande tekst de vuurwerkacties "waanzinnig" noemt is dan ook volkomen terecht.
De suggestie dat de Uefa de acties maar moet accepteren, lijkt me dubieus. Dan gaat het vanzelf een keer fout met gewonden of erger en dan wordt de gedogende Uefa daar op aangesproken. Je zou alleen af kunnen spreken dat het clubs is toegestaan om door deskundigen een vuurwerkshow te laten houden. Feyenoord had daar de afgelopen 1½ jaar dus bijna €700.000 aan uit kunnen geven en er qua inkomsten net zo voorstaan als nu het geval is.
700k is dus uit de lucht gegrepen. De vuurwerkboetes worden door de meeste mensen gezien als 100% van het boete bedrag dat is het dus gewoon (eigenlijk) nooit.
Vuurwerk acties, en eventueel dingen die fout gaan lekker onder de verantwoording van de clubs zelfs. Heeft de Uefa geen ******* mee te maken, en kunnen ze ook nergens op aangesproken worden.
Opgelost!
"Praktisch alle Feyenoord supporters genieten natuurlijk mateloos van het waanzinnige vuurwerk rond wedstrijden"...

Dat lijkt me enkel de mening van schrijver dezes of van de mensen die het vuurwerk afsteken...
Ik durf te stellen dat echt niet iedereen hier zo blij mee is... Zeer zeker de tv kijker thuis niet, die zo ongeveer de eerste 5 minuten van de wedstrijd amper wat kan zien door alle rook die blijft hangen...
Ik denk zelfs dat een groot deel van de supporters zoiets heeft van stop er maar mee, omdat het groepje wat het doet zich toch niet kan gedragen en voor het grootste deel van de boetes zorgt door b.v. de zooi ook nog eens op het veld te gooien achteraf...
Zelf ben ik geen afsteker maar kan er in het stadion wel erg van genieten. Het blijven bijzondere avonden. Alleen als ik (mede) daardoor maar 2 van de 4 wedstrijden vanaf mijn eigen plek kan kijken dan ben ik er wel gauw klaar mee.
Zulke simpele ziel bs, ik zie vaak om mij heen kinderen, en volwassenen de moord steken vanwege de rook, de kruid damp enz. Die conclusie dat veel mensen het zgn mooi vinden is gewoon je excuus om je simpleton beavis&butthead gedrag goed te praten. Het is een stadion, geen oud&nieuw viering bij de brug.
Het is in het geheel niet relevant wat wij vinden, zolang de UEFA forse boetes blijft geven kan je het beter niet doen, of je moet afspreken , dat je als organisatoren van dit de boetes betaald.
Dit ziet er uit als georganiseerd vuurwerk en dus niet als pyro. Appels met peren vergelijken dus. Overigens ben ik voor het gebruik van pyro zolang dit op een veilige manier kan (volgens mij zijn de incidenten nihil) al denk ik dat de kick er voor velen ook vanaf gaat wanneer het gelegaliseerd wordt.
Georganiseerd vuurwerk is ook bij Europese wedstrijden niet toegestaan. Het gaat hier in dit artikel dus niet om wat voor soort vuurwerkactie het is, maar dat de UEFA gewoon zoals altijd doet wat zij wilt.
Inderdaad, dus als je niet wereldvreemd bent pas je je gedrag aan , aan de regels van de UEFA.
Ik heb hier al eens meer geschreven, dit win je niet, dit verlies je.
Jij bent zo iemand die zich laat vertellen wat ie wel en niet moet en mag doen. Focked op leven heb je dan man.
Dus het is oké om het voor anderen te verpesten en je club dikke boetes te laten betalen enkel en alleen om het feit dat jij anderen niet wil laten bepalen wat jij wel en niet mag doen?! Wat een kansloze reactie zeg...