orkun-kokcu-feyenoord-v-fc-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

“Je kan nooit minder trainen bij deze trainer”

Arne Slot speelt een grote rol in de sterke ontwikkeling van Orkun Kökcü. Dat vertelt de middenvelder in NRC

Toen Arne Slot in 2021 bij Feyenoord begon, zocht hij Kökcü direct op. “De trainer had gelijk een duidelijk gesprek met mij toen hij kwam. Hij gaf aan dat het voetballend allemaal wel leuk en aardig was, maar dat ik fysiek echt stappen moest maken”, aldus de Turks international.

De aanvallende middenvelder was niet gewend om met hoge intensiteit ook verdedigend werk te doen. Meestal wachtte Kökcü tot medespelers de bal heroverden en hij zich kon bekommeren om het aanvallende gedeelte van het spel. “Ik was ook niet altijd fit eigenlijk, niet echt explosief om op hoge snelheden te komen. Sinds dat gesprek met Slot ben ik daaraan gaan werken. Ook extern.” Door de extra arbeid maakte Kökcü inmiddels stappen. Toch blijft hij kritisch. “Het is nog steeds een verbeterpunt”. 

Slot kent een dominante stijl van leidinggeven. De trainer leerde de middenvelder dat het team als geheel een individu juist beter maakt. En als Kökcü een moment van verslapping kent en even wat minder inzet toont, wordt hij gelijk op het matje geroepen. “Je kan nooit minder trainen bij deze trainer”, aldus de huidige aanvoerder. De dwingende stijl van Slot blijkt ook doordat hij spelers nauwelijks betrekt bij tactische plannen. “Het is niet dat ik ergens in mee kan denken”, zegt Kökcü. Dit wordt geaccepteerd omdat Slot bewijst het vaak bij het rechte eind te hebben. “Wij vertrouwen blindelings op de trainer”.

Delen

Reacties

Lulletjerozenwater
Nieuws mbt kaarten klassieker.....zucht
nietgeschotenmeestalmis
In Slot THEY trust…