mario-been

VK Sportphoto

Nieuws

"Je vraagt af, of ze niet bij het Nederlands elftal gehaald moeten worden"

Van de redactie

Mario Been is niet verrast door de ontwikkeling die Mats Wieffer doormaakt. "Ik heb altijd gezegd dat het een heel goede voetballer is", vertelt de oud-Feyenoorder aan Voetbal International

“Ik wist wel dat deze jongen het niveau moeiteloos aan zou kunnen. Hij heeft de kwaliteiten voor die positie”, aldus Been die Wieffer vorig seizoen bij Excelsior al vond opvallen. Dat Wieffer niet direct aan spelen toekwam – de middenvelder kwam pas in het veld na de blessure van Quinten Timber – kan Been zich wel voorstellen. "Ik begrijp wel dat ze hem niet meteen voor de leeuwen hebben gegooid, omdat je toch even moet afwachten hoe de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar Feyenoord is voor hem”. 

Been roemt de stoïcijnse manier waarop Wieffer zich manifesteert. “We weten nu wel dat hij onverstoorbaar is en dat hij zijn wedstrijden speelt alsof hij er al een paar jaar staat. Echt een dieseltje, chapeau". Niet alleen Wieffer valt de voormalige Feyenoord-speler en trainer op. Ook Geertruida kan rekenen op complimenten. Bondscoach Ronald Koeman was aanwezig tijdens de Klassieker en moet het goede spel van beide spelers ook zijn opgevallen. "Ze doen het zo goed bij Feyenoord, dat je je inderdaad afvraagt of ze niet bij het Nederlands elftal gehaald moeten worden", aldus Been.

Ook voor Arne Slot heeft hij nog een tip. Been zou niet te snel teruggrijpen op de nagenoeg herstelde Gernot Trauner. "Het klinkt misschien gek, maar ik zou niet al te veel wisselen in dit team. Hoe lang heeft Trauner nu geen wedstrijden gespeeld? Nu weet ik wel dat zo'n ervaren speler daar weinig last van heeft, die staat er gewoon weer. Pedersen en Geertruida doen het goed.”

Delen

Reacties

Been was trainer uilskuiken 😅🤣 en volgens mij droom jij nog dat Feyenoord 2 klassiekers gewonnen had. Ze verloren er twee dat seizoen zoals bijna elk seizoen. Hoe triest. Hij heeft wel gelijk er komt niet heel veel tactisch vernuft uit de mond van die depressieve Been. En wel beetje makkelijk scoren achter af met ze ik wist altijd al dat hij het niveau van Feyenoord moeiteloos aankon. Triest. En om Wiefer nou gelijk in het Nederlands elftal te sodemieteren vind ik een beetje zwaar overdreven. Die gast heeft een paar leuke wedstrijden gespeelt. Laat hem eerst eens echt een onbetwiste eerste elftal speler worden daarna kunnen we praten.
Een president zou wat genuanceeder mogen zijn.
Het verhaal over Wiefer heeft niets te doen met het verleden.
Waarom is hij depressief ?

Beetje makkelijk , beetje zwaar. Wat is het nu?
Praten we met u over sodemieterren in Nederlands elftal ?

Graag wat Nuance !!

Graag uw gegevens als dat zo is.
Als Slot zijnde zou ik me weinig aantrekken van de tactische Mario. Ik droom nog wel eens aan de 0-10.