feyenoord-uitvak-utrecht

Nieuws

Geen Feyenoordsupporters welkom in Leeuwarden

Van de redactie

Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden heeft besloten om de rest van dit seizoen geen uitsupporters meer toe te laten bij de thuiswedstrijden van SC Cambuur. De burgemeester heeft het besluit genomen besloten van vanwege aanhoudende en toenemende verstoringen van de openbare orde rondom thuisduels.

Feyenoord gaat dit seizoen nog op bezoek bij SC Cambuur. De wedstrijd in Leeuwarden staat gepland op zondag 16 april. Supporters van de Rotterdammers zijn door dit besluit niet welkom. De Rotterdammers zijn verwikkeld in een race om het kampioenschap, waardoor de animo van Het Legioen om wedstrijden te bezoeken juist groot is.  

Buma is tot dit besluit gekomen na overleg in de driehoek (Openbaar Ministerie, politie en burgemeester). Het geweld en de ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen afgelopen weekend waren een absoluut dieptepunt, meldt de gemeente in een persbericht.

Daarin wordt melding gemaakt dat het ondanks een enorme inzet van ME, politie, stewards en beveiligers niet mogelijk is de openbare orde en veiligheid voldoende te waarborgen.

Delen

Reacties

Zitten honderden fans van Feyenoord in Friesland. Die hou je niet weg.
Lijkt mij een logisch besluit, wekelijks is er een veel ellende die alleen met veel inzet van stewards en politie enigszins onder controle te houden is.
..."Daarin wordt melding gemaakt dat het ondanks een enorme inzet van ME, politie, stewards en beveiligers niet mogelijk is de openbare orde en veiligheid voldoende te waarborgen."...

Dan heeft de burgemeester dus geen keus...
Ook gezinnen met kinderen moeten veilig naar een wedstrijdje kunnen...
Gezellig een borreltje drinken in het centrum van Leeuwarden. Zullen we zien hoelang die onzin duurt.
Onzin, gaat om “supporters” die zich niet kunnen gedragen en alles voor anderen om zeep helpen
Geeft dit Cambuur niet een voordeel t.o.v. de andere degradatiekandidaten?
Lijkt op competitievervalsing zonder dat dit de bedoeling zal zijn.
Als iedereen zich nou eens normaal kan gedragen is dit allemaal niet nodig.