orange-county-sc-1

Source: orangeandblacksoccercast.com

Nieuws

'Samenwerking vooral gericht op spelersuitwisseling en scouting'

Van de redactie

Feyenoord kondigde woensdag aan dat het een samenwerking is aangegaan met Orange County SC. Beide clubs verwachten sterker te worden door gericht samen te werken op het gebied van scouting, talentontwikkeling, het uitlenen van spelers en het delen van kennis vanuit beide voetbalorganisaties. 

De samenwerking is de eerste tussen een USL Championschip-club (het tweede niveau van de Verenigde Staten) en een club van het vaste land van Europa. De nieuwssite USL Championship schetst vandaag wat meer achtergrond bij de overeenkomst. 

Orange County SC heeft binnen het Amerikaanse voetbal een bewonderingswaardige reputatie opgebouwd voor het ontwikkelen van jong talent. Door de strategische samenwerking kan Feyenoord profiteren van Orange County SC's leidende positie in talentontwikkeling en scoutingnetwerk, terwijl Orange Country SC kan leren van Feyenoord's ervaring in training en persoonlijke ontwikkeling van spelers, zo meldt het medium.
 
Zo zetten beide clubs in op verhuurmogelijkheden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat spelers van Feyenoord het eerste elftal van Orange Country SC gaan versterken om ervaring op te doen. Omgekeerd zal Feyenoord talentvolle Orange County SC-spelers ontvangen op Varkenoord, met als doel training, persoonlijke ontwikkeling en mogelijke overname van talenten.

Daarnaast gaan Feyenoord en Orange County SC samenwerken bij het scouten van spelers in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Doel is om de geselecteerde spelers als eerste naar het USL Championship te brengen, voorafgaand aan een mogelijke verhuizing naar Europa.

Delen

Reacties

Als de samenwerking in het best mogelijke scenario uitgevoerd zou worden is dit fantastisch
Wat ik al dacht de keuzes van Arnesen worden weer volledig overboord gegooid. Voor een overspannen avontuur.
Ik heb net even gecheckt op transfermarkt.nl waar al die geweldige talenten van Orange County SC de afgelopen 5 jaar dan allemaal heen gegaan zijn. Er valt exact één transfer te melden waarbij er door de andere club een afkoopsom betaald is: Kobi Henry voor, naar verluid (!) €636.000 naar het tweede van Stade Reims.
Verder uitsluitend vrije transfers van spelers die het klaarblijkelijk op het 2e niveau van de VS niet bol konden werken en dus kozen voor een avontuur in bv de K-league 3. Jerry van Wolfgang die ooit nog 53 minuten verdeeld over 3 wedstrijden mee heeft mogen doen in het Nederlands 11-tal onder 19 en op zijn 30e ging spelen bij Goyang KH. Inmiddels zit hij zonder club; dat werk.
Te Kloese lijkt steeds meer de 'Grote Verneuker' te zijn. Ik begin nu te begrijpen waarom Arne Slot zelfs voor degradatievoetbal bij Leeds wilde kiezen.
En daar is die weer met t kattengejank. Je bent net een wijf man.
Slot wilde niet eens naar Leeds 😂
@ Wiepa
Nou Slot heeft vooral aangegeven het een mooie club te vinden in een héél mooie competitie en hij heeft daarnaast gezegd dat er van een overstap geen sprake zou zijn. Wat hij nou juist nou niet heeft gezegd is dat hij niet naar Leeds zou willen. En dat siert hem, want schijnheiligheid is bepaald geen deugd.
Maar goed, eigenlijk is serieus reageren op halve zolen die alleen maar kunnen schelden zonde van de tijd. Dus ik ga snel iets anders doen.
@ Wiepa
Nou Slot heeft vooral aangegeven het een mooie club te vinden in een héél mooie competitie en hij heeft daarnaast gezegd dat er van een overstap geen sprake zou zijn. Wat hij nou juist nou niet heeft gezegd is dat hij niet naar Leeds zou willen. En dat siert hem, want schijnheiligheid is bepaald geen deugd.
Maar goed, eigenlijk is serieus reageren op halve zolen die alleen maar kunnen schelden zonde van de tijd. Dus ik ga snel iets anders doen.
FeyenoordPresident
Ga huileen krijg je duikboot
@FeyenoordPresident.
Beetje vreemde reactie. Maar niet zo verrassend van iemand die op een berichtje over uitspraken van Mario Been reageert als een frustratiesupporter die allang verzopen koeien uit de slot haalt.
Kees je weet toch wel dat jou held een paar ketsers heeft binnen gehaald, heeft ook goede dingen hoor, maar wel alles beetje in perspectief zien. Dit is gewoon een nieuw goed initiatief. Te Kloese heeft deze zomer prima zaken gedaan, maar je zal m wel niet mogen.
Ik ben er blij mee er zit nieuw elan in Feyenoord.
@Robert010
Ik ken Te Kloese niet persoonlijk dus heb ik geen enkele reden om de man niet te mogen. Het is ook een beetje een flauwe opmerking.
Ja, ik weet dat Arnesen in de eerste 13 maanden van zijn dienstverband en daar heb ik op deze site een eerder op fr-fans.nl ook een aantal keren op gewezen. Bv door te melden dat hij in 13 maanden meer geld heeft uitgegeven dan de verguisde Van Geel in 3 jaar en met aanmerkelijk mindere resultaten. Maar dat neemt niet weg dat hij na het vastleggen van Arne Slot en het reorganiseren van de scouting louter goede keuzes heeft gemaakt.
Wat ik nu zie gebeuren dat iig een deel van dat beleid overboord lijkt te worden gezet voor de Amerikaanse hobby van Te Kloese.
Over de goede zaken van Te Kloese in de afgelopen zomer kun je discussiëren (om Ron Spelbos nog eens te citeren). De Europese aanwinsten: Hancko en Szymanski stonder er beide meteen, alles wat uit Te KLoeses voormalige werkgebied werd gehaald had maanden nodig om serieus inzetbaar te zijn. Dat verzin ik niet, dat zijn feiten.
En kijkend naar de feiten blijkt ook dat er weinig aanleiding is om met Orange County samen te werken. Niet een talent dat naar ook maar een beetje serieuze club is gegaan in de afgelopen 5 jaar. N.B. Het grootste talent uit de USL Championship van de afgelopen jaren; Cristian Parano is na een succesloze periode bij Paços Ferreira en PAE Chania (Griekse KKD) al weer terug gekeerd bij San Antonio FC.
Er zit met dank aan Arne Slot, zijn staf en de spelersgroep idd veel elan in Feyenoord, maar ik kan me helaas niet aan de indruk onttrekken dat Te Kloes in een rijdende trein is gestapt en nu bezig is deze weer te laten ontsporen.
Kees elke reactie is belerend en ik word er moe van, ben je nou Feyenoord fan of niet?
Union Berlin is ook in Duitsland van de 4e! divisie naar Europa league gegaan in een paar jaar tijd...
@RS
Wat heeft Union Berlin in vredesnaam te maken met de een Amerikaanse club op het tweede niveau dat tot op heden geen echte talenten heeft voortgebracht? Ik wil me best wel laten overtuigen van een ander standpunt maar dan wel op basis van argumenten die iets met het onderwerp te maken hebben.
Kees als je kijkt naar de club met bijna allemaal 29+ spelers dan kun je ervan uitgaan dar er flink gescout moet worden. Op zijn minst spannend.
Union België en Duitsland en Leicaster City VK hebben dat ook op een lager niveau gedaan. Nou geef het nou eens het voordeel van de twijfel.