orange-county-sc

Orangecountysoccer.com

Nieuws

Feyenoord kondigt samenwerking met Orange County SC aan

Twan1908

Feyenoord gaat een samenwerking met het Amerikaanse Orange County SC aan, zo meldt de club op de website. De club uit Californië komt uit op het tweede Amerikaanse niveau in de USL Championship. In 2021 werd de club nog kampioen van deze divisie. Feyenoord en Orange County SC gaan onder meer samenwerken op het gebied van talentontwikkeling, scouting en innovatie. 

Feyenoord onderhoudt al enige jaren diverse educatieve parternships bij meerdere Amerikaanse voetbalclubs. Algemeen directeur Dennis te Kloese is dan ook te spreken over de strategische stappen die gemaakt worden in de uitbreiding op samenwerkingsgebied in de Verenigde Staten.

Te Kloese kent Orange County SC al goed vanuit zijn tijd in Amerika. 'Het is een ambitieuze club die bewezen sterk is in scouting van talenten en daarnaast flink aan de weg timmert op het gebied van digitale ontwikkeling en voetbalinnovatie, waar we als Feyenoord zijnde zeer in zijn geïnteresseerd. Ik ben er van overtuigd dat deze samenwerking beide clubs echt verder kan helpen.’

Ook de directeur voetbalzaken en general manager van Orange County SC is trots op de samenwerking. ‘Dat een gerenommeerde voetbalclub als Feyenoord met ons wil optrekken is een mooie erkenning voor onze werkwijze en focus op talentontwikkeling. Samenwerken met en ons oor te luister leggen bij Feyenoord zal ons sterken op het gebied van voetbalmethodiek en technische knowhow. Ook is dit voor ons een mooie ingang in het Europese voetballandschap.’

Op 1 februari werd bekend dat drie Amerikaanse spelers stage liepen bij Feyenoord. Deze talenten waren wellicht een voorbode van de officiële samenwerking. De spelers waren namelijk afkomstig van Orange County SC.

Delen

Reacties

Mooi stukje om te lezen.

papa20152019.wordpress.com/2023/02/23/dat-jij-het-bent/
Goed voor de naam feyenoord verder te brengen mocht er een speler vandaan komen willen ze mss wel shirt met naam lekker bezig zo 👌🏽👌🏽👌🏽
Lijkt voor mij op een samenwerking met een club als kozakkenboys. Zelfde niveau, net onder de 1e divisie.. Word er niet echt warm van.

Maargoed. We zien wel.
Geweldig ! Kroese is enorm goed bezig!
Voetbalmethodiek en innovatie. Ik denk dat die Amerikanen eerder van ons nog wat kunnen leren ipv andersom.
De enige Amerikaan die hier in Nederland een beetje indruk op mij heeft gemaakt is Ernie Stewart. En dat was al geen hoogvlieger. Maar als deze grap Feyenoord niets kost, kan het ook geen kwaad. Ik verwacht alleen niet, dat er veel bruikbaar materiaal onze kant op komt. Wat in mijn ogen juist wel zou moeten, om van een geslaagde samenwerking te kunnen spreken. Of hebben we misschien nog op andere manieren baat bij een samenwerking met Orange FC ?
Toch is het briljant!
Net zo briljant als al die andere spelers die van over de Atlantische Oceaan gehaald zijn en eerst een half jaar nodig hebben om überhaupt een beetje mee te komen. Ik weet niet of het je opgevallen is maar Hancko en Timber waren vanaf augustus volledig inzetbaar. Ra ra waar zou dat verschil nou door worden veroorzaakt?
Ten Kloese heeft in zeer korte tijd het De Kuip dossier opgelost.
Een heel aardig elftal bij elkaar gekocht.
De Vrienden van Feyenooord weer achter de club gekregen.
Scouting in Amerika (Noord en Latijns op) sterkte gebracht.
Alles zonder geld, ik zeg briljant!
Ik ben fan!!
Houd toch eens op met dat gel*l over het stadiondossier. Dat heeft Te Kloese helemaal niet opgelost: Hij was vorig najaar de brenger van het nieuws omdat de RvC die deze onvermijdelijke beslissing genomen had, bang was voor kritische vragen omdat ze het onvermijdelijke waanzinnig lang hadden uitgesteld.
De Vrienden van Feyenoord hebben een fors verschil van mening met de StiCo, dus op dat front is het eigenlijk ook bonje in de tent.
En het is de vraag of we wel zitten te wachten op scouting in Amerika. De keuze van Arnesen om naast meer werk maken van de eigen academie, de focus te leggen op Scandinavië en Midden Europa. De Amerikaanse aanwinsten van Te Kloese hebben allemaal ruim een half jaar nodig gehad om voldoende wedstrijd fit te worden, terwijl Hancko er wel in een keer stond.
Voorlopig heb ik de indruk dat we met Te Kloese de volgende ruïnebouwer in huis gehaald hebben. Straks is Slot vertrokken en is er na verloop van tijd weer een paleisrevolutie nodig om Feyenoord voor de zoveelste keer op de been te krijgen.
Ontzettend goed in scouting. Daarom spelen ze op het tweede plan. Laat me niet lachen. Ik neem te Kloeze steeds minder serieus. Zeker na het bijna op de knieën gaan voor Zerrouki.
Dat ze in de tweede divisie spelen is juist goed, door dat systeem kunnen ze niet promoveren, en zullen ze eerder naar feyenoord willen ipv daar in die 2de divisie spelen
Weer een voetbalactie in een van de voormalige werkgebieden van Te Kloese. Het wordt steeds duidelijker deze man heeft van de RvC het alleenrecht gekregen op het voeren van het voetbalbeleid.
Of dat een goede zaak is, valt te bezien. Er zijn iig goede argumenten om het tegendeel te beweren. Maar dat het de RvC aan het verantwoordelijkheidsgevoel en de moed ontbreekt om dit dan iig publiekelijk bekend te maken, getuigt eens te meer van de incompetentie en de lafhartigheid van een in ieder geval een deel van deze club die formeel wel verantwoordelijk is maar daar geen blijk van geeft, laat staan daarover rekenschap af te leggen.
Zo lang Arne Slot er maar voor zorgt dat de supporters blij zijn, kunne wij wel blijven zitten en niks presteren, lijkt de overtuiging te zijn van deze beleidsmakers.
Want jij kent alle ins en outs? Sommige zijn echt op hun achterhoofd gevallen als ze denken dat DTK dit allemaal alleen beslist en het beleid in zijn eentje doet....
Nee, ik ken niet alle ins en outs maar ik denk dat de weg die Arnesen had uitgestippeld: Meer werk maken van de Academy en qua scouting vooral de focus leggen op Scandinavië en Midden-Europa een betere was.
Ter ondersteuning: Hancko was direct volledig inzetbaar en alles wat van over de Atlantische Oceaan is gekomen is maanden bezig om mee te kunnen komen en sommige hebben we nog amper aan het werk gezien.
Ander voorbeeld: Santiago Gimènez (prima gozer met een heel leuke vriendin) is na zo'n 6 maanden echt inzetbaar, terwijl Jens Odgaard die ongeveer evenveel euro's gehaald is door AZ daar het hele seizoen al meedoet. Dan kun je soms dus nog beter met het bord op schoot scouten dan 'con el plato en su regazo' of 'with the plate on your lap'.
Zelfde geldt voor het scouten van jonge talenten: Wat is de effectieve oogst van de spelers die door de jaren heen op jonge leeftijd naar Varkenoord zijn gehaald? 2 halve succesjes: Gyan en Leonardo.
Maar Dennis te K. vind het waarschijnlijk wel lekker om regelmatig op kosten van de zaak naar zijn oude werkomgeving te reizen, wat oude bekende en wellicht schoonfamilie te bezoeken en ome Toon van Bodegom en zijn clupje non-valeurs vindt het allemaal prima.
Over uiterlijk 17 maanden is Arne Slot vertrokken en dan is er wéér een paleisrevolutie nodig om Feyenoord op de been te helpen.
Je wil toch niet beweren dat Odgaard beter is dan Gimenez? Kijk jewelste voetbal ?
Odgaard had er wel al een seizoen eredivisie op zitten.
Natuurlijk heet het Orange, lol.
Is dit nice? Ik heb echt geen idee wat de bedoeling hiervan is
Weet niemand. Afwachten maar, lijkt me niet dat ze dit ''zomaar'' doen. Ik weet overigens niet hoe het er voor staat met die jongens die eerder van orange county gekomen zijn, maar blijkbaar is ze dat goed bevallen.
IK denk vooral dat de reisjes naar Amerika Dennis te Kloese goed bevallen.