jens-toornstra-spandoek

VK Sportphoto

Nieuws

Jens Toornstra is trots op zijn periode in De Kuip

Van de redactie

Na acht seizoenen trouwe dienst heeft Jens Toornstra (33) Feyenoord verlaten. Bij zijn oude club FC Utrecht hoopt de ijverige middenvelder weer elke week aan spelen toe te komen. Het vertrek van Toornstra deed pijn bij het Legioen, dat hem als publiekslieveling omarmde. De voetballer blikt terug op zijn periode in De Kuip en legt uit waarom hij niet meer voor onze club speelt.

In de zomer van 2014 meerde jij aan bij Feyenoord. Wat waren jouw verwachtingen toen je naar De Kuip kwam? “Ik wist dat ik voor een grote club tekende die tot de traditionele top-3 behoorde. Maar ik wist ook dat het verschil met Ajax en PSV best groot was. Dat ik met Feyenoord vijf prijzen heb gewonnen, verbaast me daarom in positieve zin. Ik ben kampioen geworden, heb twee keer de beker gepakt en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal. Als je me dat van tevoren had voorgespiegeld, had ik daar gelijk voor getekend.”

Het is geen geheim dat jij bij Feyenoord uitgroeide tot een buitengewoon populaire speler. Kun je zelf nog eens uitleggen hoe dat volgens jou komt? “Ik weet van mezelf dat ik altijd volle bak moet spelen om mijn niveau te kunnen halen. Eerst komt de inzet, daarna volgt het goede voetballen hopelijk ook. Die instelling werd gewaardeerd door de aanhang. Al heb ik natuurlijk ook mindere wedstrijden gespeeld. Verder heb ik me nooit negatief uitgelaten over de club en ben ik niet in de pers gaan zeuren als ik een tijdje reserve was. Ook dat werd door de supporters op prijs gesteld.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die vrijdag verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Een terugblik op de hete transferzomer
  • Verslag van de wedstrijd in Waalwijk tegen RKC
  • Afscheid van Marcos Senesi en Fredrik Aursnes
  • Interview met de Roze Kameraden
  • Afluisterpraktijken in De Kuip
  • Alle evenementen op een rij
  • En meer…
Hand in Hand

Delen

Reacties

Hij kon inderdaad van afstand de bal lekker hard n de goal jensen.
Weet iemand waar de losse Hand in Hand is te verkrijgen, welke winkel keten hem verkoopt?