Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Feyenoord heeft het zelf laten liggen"

Van de redactie

Afgelopen zondag stond ‘Super Sunday’ op het programma in de eredivisie. Feyenoord moest op bezoek bij PSV en Ajax naar Alkmaar voor een wedstrijd tegen AZ. AZ won in eigen huis met 2-1. Willem van Hanegem baalt dat Feyenoord niet kon profiteren van het verlies, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Dat AZ won, is goed voor de spanning van de competitie. Ik schreef deze maand ook al een keer dat Ajax de titel zou prolongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze ook moeiteloos 34 wedstrijden moeten winnen,” aldus ‘De Kromme’.

“Dat Feyenoord niet profiteerde, al speelde die ploeg voor Ajax in actie kwam, dat maakte mij chagrijnig. PSV was de laatste weken erbarmelijk en als je dan na drie minuten al op 0-1 voor staat in het Philips Stadion, dan heb je de wapens om PSV een enorme klets te geven. Maar Feyenoord ging met 0-1 opbouwen op een volgens mij spekglad veld en mensen inspelen die heel kort gedekt werden door PSV’ers, die uiteraard vooruit moesten na een achterstand. Feyenoord heeft het echt zelf laten liggen en dat was niet nodig. En nee, ik schaal ze niet zo hoog in omdat ze van Sturm Graz hadden gewonnen. Die konden er heel weinig van, al kun je moeilijk nog meer doen dan 6-0 winnen. PSV zat er korter op dan die Oostenrijkers, maar ook die ploeg was radeloos geworden als het langer 0-1 was gebleven of als Feyenoord minder slordig was geweest en had gewacht op de ruimtes voor de 0-2.”

Delen

Reacties

Dat Willem de uitslag verklaart door naar de verliezende ploeg te kijken is een keuze. Je kunt ook beginnen door te kijken naar wat de winnende ploeg goed deed. In dat geval helpt het om naar een paar statistische feiten aan het eind van de wedstrijd. PSV kreeg meer corners en had veel meer schoten op doel. Kortom PSV was over 90+ minuten veel dreigender en dwong daarmee de overwinning af. Jammer maar gewoon verdiend.
Wellicht dat je met een allereerst controlerend denkende (en handelende) speler zoals Aursnes meer weerstand had kunnen bieden tegen het betere aanvalsspel van PSV tussen de 20e en de (±) 70e minuut en dan ook makkelijker je onder de druk uit had kunnen voetballen. En mogelijk kan dat voor Slot een reden zijn om Mats Wieffer een kans te geven. Kökcü en Timber samen achter Dilrosun of Szymanski kan misschien wel tegen minder sterke tegenstanders maar nationaal niet zo goed tegen bv PSV, Ajax en AZ.
Wat betreft het aanspelen van spelers die in de dekking liepen heeft Willem dan wel gelijk. Maar dat is wellicht meer gevolg dan oorzaak.
Beste mensen van @1908.nl,

Ondanks dat de transferwindow er natuurlijk net op zit, denk ik graag na over de toekomst en mogelijke versterkingen. Op dit moment beschikken wij over een centrum van Hancko en Trauner,. Verleden jaar was ik met vele andere groot fan van onze kale vriend... Alleen vind ik dat hij dit jaar nog niet helemaal uit de verf komt, dit kan natuurlijk door het nieuwe elftal komen of simpelweg zijn huidige vorm.. Ik hoop natuurlijk dat hij weer op het niveau van vorig jaar komt, maar indien hij zijn huidige vorm doortrekt, betwijfel ik of hij nog wel goed genoeg is & blijft voor het nieuwe Feyenoord. Volgende zomer doet zich er eventueel een kans voor, kind van de club, Stefan de Vrij is naar de bank verwezen bij Inter & zijn contract loopt medio 2023 af. Het zijn misschien hoge ogen die ik gooi, maar ik ben benieuwd hoe onze andere Feyenoord vrienden er over denken!
Ja dat zou geweldig zijn als Stefan de Vrij terug zou komen. Vraag zal zijn wil hij terug naar Nederland. Over onze kale vriend heb je wel een punt, hij is positioneel sterk, maar is erg traag.
Nog steeds wel van waarde, maar hij zal er niet sneller op worden volgend jaar.
De Vrij zou geweldig zijn als hij terugkeert. Trauner mist denk ik een CVM voor zich, waardoor hij minder uit de verf komt.
Het is inderdaad veel 'de koe in de kont kijken'...
En als iets anders loopt dan gezegd (dat Ajax verliest) toch even nuanceren...
Ja doodzonde maar goed nog niets verloren, de pijnpunten verbeteren en het wordt echt wel wat!
Kromme heeft gelijk, punt halen bij PSV was mooi geweest. Die Gakpo maakte het verschil, gewoon hele goede speler.
Hoe ironisch is dat eigenlijk.
De RVC ontslaat de TD met als reden het niet verkopen van een speler die er nu voor zorgt dat je van Feyenoord wint.......