yv2022827yv2022827a1b09368

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Supporters mogen aannemen dat ik enorm leergierig ben"

Dennis

Quinten Timber keerde deze zomer terug op het oude nest. In gesprek met Feyenoord Magazine kijkt de middenvelder terug op zijn tijd als jeugdspeler en legt hij uit waarom hij is teruggekeerd. 

Acht jaar na zijn vertrek uit de jeugd blikt Quinten Timber met een warm gevoel terug op die tijd. “We hadden vooral ontzettend veel plezier. De mooiste herinneringen heb ik aan buitenlandse toernooien. Op die toernooien troffen we vaak ook Ajax en PSV. In het hotel was het lachen met elkaar, maar eenmaal op het veld was het oorlog”. 

Samen met zijn tweelingbroer Jurriën kwam Quinten over van DVSU uit Utrecht. “Op ons zesde konden we kiezen uit meerdere profclubs. We kozen voor Feyenoord, omdat ook mijn oudere broer Dylan daarheen ging. Voor mijn moeder was het praktischer dat we met z'n drieën bij dezelfde club zouden spelen. Daarnaast had Feyenoord gewoon een goed verhaal. En was het voor ons natuurlijk prachtig om naar zo'n grote club te gaan”.

De jonge Timber had altijd voor ogen om profvoetballer te worden en was bereid daar hard voor te werken. “Mijn mindset was altijd: je traint elke dag keihard om een doel te behalen. Je moet niet twijfelen en er vol voor gaan”. In zijn drang om beter te worden, maakt Quinten zelfs een pikante overstap. Hij besluit de jeugd van Feyenoord te verruilen voor die van Ajax, omdat hij gelooft zich in Amsterdam sneller te kunnen ontwikkelen.

Toch voelt zijn terugkeer bij Feyenoord een beetje als thuiskomen, vervolgt Timber. “Ik heb hier zes jaar lang bijna dagelijks rondgelopen. Toen we hierheen reden voor mijn contractonderhandelingen, kwamen er herinneringen boven. Aan hoe ik als jong jongetje in het busje hierheen reed. Maar ook aan de Europese wedstrijden die ik hier heb gezien. De Kuip schudde letterlijk op zulke avonden. Dat ik nu in een Feyenoord-shirt speel is helemaal prachtig”.

Vooral de speelwijze en visie van trainer Arne Slot waren voor hem doorslaggevend om de overstap te maken. “Het aanvallende en verzorgde voetbal, met veel druk op de bal en dynamiek op het middenveld. Daarnaast kan ik hier veel leren, met goede spelers en een goede staf om me heen. Ook wist ik dat ik bij een warme club terechtkwam. Het contact met de jeugdtrainers en andere mensen binnen de club is altijd goed geweest, ook na mijn overstap naar Ajax”. 

Timber is ambitieus en nog steeds dagelijks op zoek naar verbeteringen. Zijn doelen staan op een briefje dat hij naast zijn bed legt. Wat daarop valt te lezen zegt hij niet. “Die doelen ga ik niet delen. Maar supporters mogen van me aannemen dat ik enorm leergierig ben. Dit jaar komen er nieuwe uitdagingen. Een vol programma met Europese wedstrijden en hopelijk duels met Jong Oranje. Daarnaast is er meer media-aandacht, omdat Feyenoord zo'n grote club is”.

Delen

Reacties

Ik vind hem tot nu toe (!) erg tegenvallen.
Hij doet mij een beetje denken de aan Sofyan Amrabat die bij ons speelde.
Ik vind dat hij best leuke dingen laat zien. Het probleem is met name dat hij een soort Kökçü-Light is, en daarmee het middenveld als geheel niet goed functioneert als ze er beide in staan. We verwachten dus dingen van hem (Aursnes speelstijl) die hij helemaal niet in zich heeft.
Laat hem spelen op een middenveld waar defensief minder van hem verwacht wordt, en hij komt veel beter tot zijn recht. Het nadeel voor hem is dat, om een verdedigende middenvelder in te brengen, juist hij degene is die daarvoor zou moeten sneuvelen.
Tegen de mindere tegenstanders vond ik juist vrij lekker gaan alleen tegen Lazio was het een drama en gisteren vond ik Timber een van de betere. Dilrosun was zwak en Kökcu redelijk. Ik weet wel dat ik er nog behoorlijk chagrijnig van ben. En komend weekend dat geile interland voetbal word je ook niet vrolijk van.
https://twitter.com/Varkenoordfan/status/1571798861449990144/photo/1
Vind hem steeds beter worden en gaan we veel meer plezier aan beleven dan aan Amrabat

Amrabat werd als hij in de basis stond meer als rechtsback gebruikt dan als middenvelder.

Denk dat Timber veel meer potentie heeft dan Amrabat ooit heeft gehad.

Alleen we gaan het allemaal zien en laten we niet vergeten dat we pas een aantal wedstrijden onderweg zijn met ongeveer een hele nieuwe selectie.
Maakt nog een hoop fouten maar gaat steeds beter ballen.