Betrouwbaar
bassett

VK Sportphoto

Transfers

Colorado Rapids kan huur Bassett intrekken

FeyenoordTM

Het Amerikaanse Colorado Rapids is nog altijd eigenaar van Cole Bassett (21). De Amerikaanse middenvelder, die in januari j.l. voor 1.5 seizoen werd gehuurd inclusief koopoptie, komt dit seizoen uit voor Fortuna Sittard.

Bij Fortuna heeft Bassett nog niet veel indruk mogen maken: Slechts tweëennegentig speelminuten stond Bassett in het veld, uitgesmeerd over drie wedstrijden. In de laatste twee duels kwam Bassett helemaal niet in het stuk voor in Sittard, waar hij ondertussen de bank warmhoudt. 

Tot de winterstop staan er nog zeven eredivisieduels en één KNVB Bekerduel op het programma voor Fortuna Sittard. Daarin zal Bassett speelminuten én indruk moeten gaan maken. Mocht dat niet het geval zijn, heeft Colorado Rapids het recht om de verhuur van de middenvelder in te trekken. Daarmee zou hij vanaf januari 2023 wederom uit kunnen komen voor The Rapids, waarvoor hij eerder 4803 officiële speelminuten maakte. In de eredivisie kwam Bassett in totaal tot slechts 179 minuten.

In het (door)verhuur contract (van Feyenoord naar Sittard) zijn een minimum aantal speelminuten opgenomen die Bassett moet maken in het shirt van Sittard. Bassett heeft nog niet kunnen voldoen aan het door Colorado Rapids aantal geëiste speelminuten.

Bassett maakt geen deel uit van de huidige nationale selectie van de Verenigde Staten. Mocht Bassett terugkeren naar de MLS, behoudt Feyenoord 'gewoon' de koopoptie op de middenvelder. Die koopoptie kan in de transferzomer van 2023 gelicht worden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

en hem zelf terughalen en als DCM proberen?? er komen vriendschappelijke duels aan dus waarom niet. samen met Wieffer allebei niet super ervaren maar om te testen zou dat toch kunnen??
Was zonder grappen een van mijn favoriete spelers in de selectie… wat Teixeira ook was een paar seizoenen geleden. Nou is Cole wel wat beter, maar helaas zie ik geen plek voor hem in de basis, aangezien er simpelweg betere zijn… Ik vind het oprecht jammer
Leuke speler maar feyenoord heeft na mijn mening te weinig in hem geïnvesteerd. Had een goede speler kunnen worden (is die al) maar dan moet je daar in investeren net ala bij walemark en pedersen.
Snap dat je met dit Fortuna geen afspraken kan maken maar het is toch belachelijk dat je zoveel moeite wil steken in het papierwerk en hem dan niet opstelt. Wat voor beleid voeren ze daar nog?

Het is ook niet alsof het daar qua middenveld lekker loopt.
Wij huren toch ook spelers (Rasmussen, Bjorkan) als backup. Heel normaal
Niet hetzelfde. Basset is verhuurd als 'jeugd' om meer speeltijd te krijgen om zijn ontwikkeling te peilen en eventueel koopoptie te lichten. Als ie niet speelt is het hele doel van zn verhuur weg.

Rasmussen en Bjorkan zijn echter verhuurd omdat ze overbodig waren. Dan is het element of ze speelminuten krijgen voor hun oude club stuk minder belangrijk.

Net zo goed als het ons een worst zal wezen hoeveel minuten Diemers nog maakt. Als ie maar niet op de loonlijst staat
Volgens mij is die al afgeschreven. Ze halen niet voor niets Ballaude en hebben een koopoptie op Szymanski. Snap die hele ophef ook niet. Bassett is voor Feyenoord begrippen een dertien in een dozijn voetballer. Ik vind het echt niets bijzonders.
En geloof niet dat de eerste intentie voor Bjorkan halen een back up was, er was veel te doen over de kwaliteiten van Q & Lopez. Daarom werd Bjorkan gehaald.

Ik denk idd wel dat Bassett voor Feyenoord niet voldoet, maar ben nieuwsgierig of hij eventueel een optie zou kunnen worden voor de DCM positie ook wel 6 genoemd
Bij Fortuna ook niet meer in de basis, ja dan is het wel klaar met onze Cole.
Was een speler voor in de jeugd maar is te weinig in geinvesteerd daarna verkas je naar fortuna . Ja wat ga je daar nou echt leren. Dan kan je ook net zo goed terug naar mls
Met het aantrekken van Bullaude lijkt me dat Bassett wel op een dood spoor zit bij Feyenoord. Maakte een goede indruk de paar keer dat ik hem gezien heb, maar ik zie de ruimte niet in de selectie voor zowel hem als Bullaude.
De spaarzame minuten die Bassett in Feyenoord 1 heeft gespeeld vond ik hem een aardige indruk maken. Ben alleen bang dat het een vrij gemiddelde speler is. Dan zie je op die positie liever Kokcu / Szymanski / Dilrosun.

Het niveau bij Feyenoord stijgt per week, helaas voor Bassett zie ik hem niet meer aanhaken op deze manier.
Ik denk dat je gelijk hebt... Bassett krijgt het lastig als alles staat bij Feyenoord, dan is er op zeker geen plek meer voor hem in het eerste.
Als ik hun was zou ik die jongen zo snel mogelijk weg halen uit Sittard.
mee eens en hem dan maar laten ontwikkelen in de US
Je verhuurt een speler naar een topclub en je hoopt dat hij (al is het alleen al door trainen op een hoger niveau en intensiteit) zich daar verder ontwikkelt... De speler zelf wil zich in de kijker spelen voor het nationale elftal...

En dan zit je bij een degradatiekandidaat de bank warm te houden... Zou als club (Colorado Rapids) en als speler zelf zo snel mogelijk terug keren naar de VS en daar gewoon minuutjes gaan maken...
Alsof we deze gast willen kopen
Wel een leuke speler voor de o21. Maar feyenoord word sterker en sterker . Basset gaat voor geen goud daar nog tussen komen.