pusic

VK Sportphoto

Nieuws

Pusic: “Deze functie kan ik niet bij iedereen invullen”

Van de redactie

Marino Pusic is al jaren de assistent van Arne Slot. Eerst bij AZ en nu bij Feyenoord. De geboren Bosniër valt vooral op door zijn bevlogenheid.

Bekend is zijn vreugde uitbarsting toen Feyenoord in blessuretijd zijn voormalig werkgever AZ versloeg (2-1). Maar ook zijn opstootje in de rust van de Conference League wedstrijd tegen Slavia Praag (3-3-), dat hem een rode kaart opleverde. Bij Pusic ligt de emotie aan de oppervlakte, zo vertelt hij aan Feyenoord Magazine.

“Misschien voelen en vullen Arne Slot en ik elkaar juist daarom heel goed aan. Hij is wat rationeler ingesteld, ik wat emotioneler. Wij zijn op die manier complementair aan elkaar. Ik ondersteun Arne op alle vlakken, om hem in zijn kracht te laten komen. Als je complementair bent aan elkaar, vorm je een vereende kracht. Dat vind ik belangrijk, want dan kun je met elkaar het maximale uit een groep halen“.

Pusic voelt zich op zijn plek in de staf van Arne Slot. “Deze functie kan ik niet bij iedereen invullen. Dat wil ik ook niet en ga ik ook niet doen”. Hij liet er zelfs een baan als hoofdcoach voor lopen. “Een hoofdtrainer moet bij je passen als je zijn assistent wilt zijn. Arne en ik kwamen elkaar tegen bij een voetbalsymposium en spraken elkaar kort over voetbal. Het was meteen een fijn gesprek. Na mijn periode als hoofdcoach bij FC Twente had ik aanbiedingen om hoofdtrainer te worden en die bespraken we met elkaar, terwijl hij nog een assistent bij AZ zocht. Hij belde me een paar weken later en vroeg me of ik met hem wilde samenwerken. Na wat bedenktijd heb ik op gevoel ‘ja’ gezegd en dat gaat goed tot op de dag van vandaag. Dat is best bijzonder. We weten dat we van elkaar op aan kunnen”. 

Delen

Reacties

Zag bij Feyenoordtraining.nl dat Hendriks meetraint met Feyenoord? Wat is hier precies aan de hand als ik vragen mag?
Correctie via Feyenoordtraining.nl op twitter...

https://twitter.com/feytraining/status/1571828958727143425
Revalideren doet hij blijkbaar bij ipv Utrecht
Gewoon doorgaan met de huidige staf: Slot & Pusic + clubman De Wolf en Sipke Hulshorst die het 'voetbaldenken' waarschijnlijk beter kent dan enig ander behalve 'onze Arne' zelf. Ten slotte Van Persie in een vrije rol, Niks mis mee.
En als Slot in 2024, na 2 landstitels ;-), afscheid neemt heeft Cees van Wonderen heel goede papieren om hem op te volgen, wat mij betreft.
bedoel: "Het voetbaldenken van Slot..." etc
Sipke Hulshoff, maar ik begrijp je punt.
De juiste man op de juiste plaats net als Arne: bij ons Feyenoord.