zechieljongoranjeblessure

Proshots

Jong Oranje wint alle kwalificatiewedstrijden, maar verliest Zechiël

Nigel

Jong Oranje heeft gemakkelijk afgerekend met Jong Zweden. Het werd 3-0 in het voordeel van de ploeg van Michael Reiziger. De belofteploeg sluit de kwalificatiecyclus voor het EK onder 21 dus af met een 'perfect score': 30 uit 10. Alleen verloor het Feyenoorder Gjivai Zechiël.

De Feyenoorder viel in de eerste helft uit door een enkelblessure. In de 34e minuut werd Zechiël gewisseld, Jong Oranje stond toen al met 2-0 voor. In de tweede minuut werd de rekening van Oranje al geopend door spits Emegha. In de 18e minuut was het Rav van den Berg met de 2-0, bij beide doelpunten gaf oud-Feyenoorder Kasanwirjo de assist. 2-0 was de ruststand. Over de ernst van de blessure van Gjivai Zechiël is nog niks bekend.

In de tweede helft kwam Jong Oranje ook nog op een 3-0 voorsprong door een eigen doelpunt van de Zweed Noah Eile. Bij 3-0 bleef het waardoor Oranje de kwalificatiecyclus voor het EK Onder 21 dus ongeslagen eindigt met alleen maar overwinningen: 30 punten uit 10 wedstrijden. Dat is in de geschiedenis van Jong Oranje nog nooit voorgekomen. Het EK Onder 21 vindt aankomende zomer plaats in Slowakije.