idrissi

VK Sportphoto

Nieuws

Jovičević: "Spelers moeten beste wedstrijd uit hun carrière spelen"

Van de redactie

Shakhtar Donetsk is met vertrouwen afgereisd naar Rotterdam. De Oekraïners denken beter voor de dag te kunnen komen dan vorige week in Polen. “Ik denk dat het team zeker klaar is voor een wedstrijd op dit Europese niveau”, zo zegt Igor Jovičević in Korrespondent

De hoofdcoach van Shakhtar Donetsk zegt lering te hebben getrokken uit de eerste ontmoeting. “We kennen het niveau van de komende wedstrijd. Na de ontmoeting in Warschau hebben we wat aanpassingen gedaan. De eerste wedstrijd was moeilijk, waar we niet ons beste voetbal hebben laten zien.”

Jovičević verwacht volle inzet van zijn elftal dat vaker heeft verrast. “Morgen strijden we van de eerste tot de laatste minuut. Er staat een prima ploeg die zich keer op keer heeft laten zien in wedstrijden waarin het niet de favoriet is. We komen om de wedstrijd te winnen, al zal het moeilijk worden in het Feyenoord-stadion waar altijd een geweldige sfeer hangt. De spelers moeten begrijpen dat ze de beste wedstrijd uit hun carrière moeten spelen. We zijn er klaar voor."

De Kroatische coach begon acht maanden geleden bij de Oekraïense club. “De reis gaat verder. De opbouw van een nieuw team is de basis van een nieuw project. Er is al een stevig fundament voor een mooie toekomst, al staan we nog maar aan het begin. We hebben laten zien dat we spelers met karakter hebben, die voor de hoogste doelen kunnen gaan: de Champions League en de Europa League.” 

Jovičević refereert aan de Europese campagne dit seizoen tot duver. “We hebben in Leipzig gespeeld om de achtste finales van de Champions League te bereiken. Nu spelen we om de kwartfinales van de Europa League te bereiken, wat een goed resultaat is voor dit eerste seizoen.”

Delen

Reacties

Jaja deze trainer probeert druk bij ons te zetten , Kroatisch galbak
Twijfel er niet aan dat Feyenoord er bovenop klapt, maar laten we in hemelsnaam van de 30 kansen die we krijgen er eens een paar tussen de palen mikken!
ja dat is het probleem bij Feyenoord te weinig schoten op doel en niet breien tot in het oneindige. Tussen de palen wel te verstaan.