internationals-ek

Nieuws

Kassa in Rotterdam • EK brengt nu al ruim een miljoen in het laatje  

Van de redactie

Feyenoord ontvangt minimaal 1,3 miljoen euro van de UEFA voor het afstaan van spelers voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Het bedrag is de totaalsom van de gegarandeerde dagvergoedingen waar clubs recht op hebben. Namens Feyenoord zijn er zeven spelers actief op het toernooi, wat de club een aardig extraatje oplevert.

Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow zijn opgenomen in de Oranje selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar ook Luka Ivanušec (Kroatië), Gernot Trauner (Oostenrijk), Ondrej Lingr (Tsjechië) en Dávid Hancko en Leo Sauer (Slowakije) maken hun opwachting in Duitsland. Voor elke dag dat zij onderdeel zijn van het nationale team op het EK, ontvangt Feyenoord circa 8.800 euro per speler. De teller begint tien dagen vóór de eerste wedstrijd van het betreffende land te lopen en eindigt minimaal één dag nadat het land is uitgeschakeld.

Op basis van deelname van Nederland, Kroatië, Slowakije, Tsjechië en Oostenrijk aan enkel de groepsfase, haalt Feyenoord een slordige 1,3 miljoen euro op aan compensatie voor de afgestane spelers. Dit bedrag kan verder oplopen zodra landen de groepsfase overleven en zich plaatsen voor de achtste finales.

Met zeven spelers is Feyenoord de hofleverancier van de Eredivisie wat betreft deelnemende spelers op het EK. Landskampioen PSV vaardigt drie spelers af (Schouten, Veerman, Bakayoko), terwijl Ajax - ondanks een minder seizoen - toch nog vijf spelers actief heeft in Duitsland (Brobbey, Bergwijn, Kaplan, Sutalo, Sosa). Namens FC Twente zou Sadílek afreizen naar het toernooi bij de Oosterburen, maar hij mist het toernooi vanwege een val met de fiets.

De hoogte van de dagvergoeding wordt door de UEFA in drie categorieën opgedeeld, afhankelijk van de club waar een speler actief is. Naar verwachting vallen Feyenoord, PSV en Ajax in de eerste categorie, waardoor zij recht hebben op 8.800 euro per speler per dag. In totaal keert de Europese voetbalbond circa 140 miljoen euro uit als vergoeding voor het leveren van spelers aan het EK.

Minimale inkomsten Eredivisieclubs:

  • Feyenoord: 1,3 miljoen
  • Ajax: 0,9 miljoen
  • PSV: 0,6 miljoen

Delen

Reacties

En dan zitten de 2 geblesseerde er niet eens bij
@Bombarda1908 hey Goedenavond. ik las dat er een bod is gedaan om santi door Napoli, is daar iets van waar?
De jongens die morgen starten, zijn de meest waarschijnlijke elf voor het toernooi...

Wel kut dat er dan niet een Feyenoorder een basisplek in oranje zal krijgen. Let maar op dat ook Geertje buiten de boot valt. Zo irritant dat we spelers hebben die gewoon basiswaardig zijn maar dat ze afhaken vanwege blessures pf dat er toch gekozen gaat worden voor anderen.
Inderdaad zonde, maar eigenlijk zie je dat er maar één basisspeler uit de Eredivisie bij zit en die had niet gespeeld als De Jong fit had geweest. Daarnaast mis je denk ik met Wieffer en zeker met Hartman toch wel twee man die wél in de basis hadden gestaan.
Het zou stom zijn de snelheid van Beertruida niet te gebruiken in combinatie met Frimpong. Beertruida is echt een leermeester van Jeremie!
@Bombarda1908 kloppen de berichten dat Trauner komend seizoen met een haarband speelt?
Ja, Memphis heeft een handeltje erin en Trauner was zijn eerste klant
Kunnen we nog iets verwachten @Bombarda1908
Word niet goed van dat Oranje gezeik de hele dag.
@Bombarda is Kenzo Goufmijn optie Feyenoord of is dat uitgesloten i.v.m. AZ rancunr?
Of uitgesloten i.v.m. zijn kwaliteiten
Als AZ hem niet goed genoeg vindt en stalt bij Excelsior, denk je dan dat hij bij ons een meerwaarde zal zijn? 🤔
@Vincie ;
Die gaat richting Heerenveen las ik zojuist.
Heeft al met Robin van Persie gesproken.
Was niet goed genoeg bij AZ en ging dus terug naar Excelsior, dus hoezo Feyenoord?
Kosten van de nieuwe trainer ook weer terugverdiend. Lekker hoor
Ja, maar die 6 miljoen van Pedersen missen we nog hè 😏
Of hem gewoon opstellen? Van mij mag het. Nog beter en sterker geworden in Italië
Opstellen en hij is volgend seizoen 15 miljoen🤓
Tis ook nooit goed 🤣. Misschien blijft die Pedersen wel en komt ie goed uit de verf onder Priske.
Lekker man! En voor Ajax is het ook een voordeel. Als de aankopen van Miskooplintat een beetje presteren, dan kunnen ze ze nog verkopen. Die vriend van Don Dennis kan wel een succesje gebruiken, maar niet teveel uiteraard!
Dus jij hoopt dat ajaks garen spint bij het EK? Of begrijp ik iets nu verkeerd. Ik heb toch liever dat iedereen daar ver onder de prijs verkocht gaat worden.
Dus je hoopt dat hun spelers goed presteren op het EK, zodat ze voor meer geld verkocht kunnen worden?

Bizar dat ik dit lees op een Feyenoord-website.
Op hun website is niet zoveel bijzonders dus snap wel dat je dan bij een echte club gaat kijken.
Serieus je bent op de verkeerde site, ik denk dat ik voor iedereen praat als ik zeg dat ik 020 echt niks gun. Bizar voor woorden dit, dat ik dit lees op een feyenoord site. het idee dat je spelers van hun graag met winst ziet weggaan uit die stink gracht. Jij verdient echt de meeste dislikes ooit, sorry maar dit kan echt niet.
@Bombarda1908
Op VP word nu de indruk gewekt dat het met Priske nog niet rond is??? Hoe zit het nu?
Ik denk dat VP zich enorm vergist of zich zeer ongelukkig uitdrukt.
Priske is gewoon rond, en Potter werd in verband gebracht met Feyenoord. Maar nu niet meer, want Feyenoord heeft een nieuwe trainer. Kan me echt niet voorstellen dat de deal tussen Priske en Feyenoord nog klapt. Wel jammer trouwens dat Priske zijn assistent waarschijnlijk niet mee neemt. Ik hoop dat dat niet de gouden combinatie was die we nu gaan missen.
Ok. Top!. Dat van die assistent wist ik niet. Maar, is zeker te hopen dat dat niet de gouden combinatie was.
Die hebben gewoon lui een copy/paste gedaan van een iets verouderd artikel. Gaat er over dat Potter naar de PL kan, dat Feyenoord hem achter de hand houdt, maar nu vooral bezig is met Priske. Dat artikel zou afgelopen donderdag actueel zijn geweest………
Heb je toch bijna je nieuwe trainer voor.
Dit is mooi meegenomen financieel gezien. We gaan zien wie een transfer gaat maken. In Engeland moeten sommige clubs in actie komen voor 30 juni, die moeten spelers verkopen ivm de daar geldende regels. Is uiteindelijk puur boekhouden want daarna kunnen ze weer los.
Club als Chelsea wil nu gewoon liefst Lukaku verkopen en niet verhuren. Als dat soort dan voor de zandbak kiezen komt het ze mooi uit.
Voor Feyenoord kan dit ook belangrijk zijn, dan komen paar van onze spelers ook aan de beurt.
Een Napoli wil echt ook Gimenez hebben, maar die moeten dan weer eerst hun spits verkopen.
En dat dan weer aan een Engelse club.
Wij als Feyenoord doen het niet zo slecht, er zijn al wat spelers binnengekomen.
Zonde van Mats en Q&Q anders had het nog meer geweest
💰💰💰💰🍾 Financieel gaat het iig voorspoedig de laatste tijd 🥳
Ueda en Gimenez brengen ook nog vergoedingen in het laatje.
Bombarda is Italie echt in een paar spelers geinteresseerd of is het bullshit van al doe clic sites??
Alle sites moeten het financieel van de clicks hebben, hoe meer clicks hoe meer opbrengsten