img-6134

Proshots

Nieuws

Mexico verliest met Gimenez van Brazilië

Van de redactie

In aanloop naar de Copa America speelde Santiago Gimenez met zijn land Mexico een oefenduel tegen Brazilië. De spits van Feyenoord begon in de basis en speelde zo goed als de hele wedstrijd. Wat een gelijkspel leek te worden door een goal van Mexico in blessuretijd, werd alsnog een overwinning voor de Brazilianen nadat Endrick in de 96ste minuut de 'Seleção' naar de overwinning kopte.

De bondscoach van Brazilië, Dorival Junior, liet sterspelers Vinicius Jr en Rodrygo op de bank beginnen. Toch kwamen de Brazilianen op voorsprong en opende Andreas Pereira al na enkele minuten de score.  Gabriel Martinelli verdubbelde de marge vroeg in de tweede helft. Mexico begon met Santiago Gimenez aan de start, maar kwam tot de 73ste minuut nauwelijks tot grote kansen. Toch maakte Julian Quinones de aansluitingstreffer uit een prachtige voorzet van Alexis Vega. Santiago Gimenez werd in de 89ste minuut gewisseld voor Guillermo Martínez. De invaller voor de spits van Feyenoord maakte na drie minuten spelen de gelijkmaker uit een hoekschop. 

Wat leek in een gelijkspel te eindigen werd toch nog een overwinning voor Brazilië. Endrick kopte raak uit een voorzet van invaller Vinícius Júnior, per volgende maand zijn ploeggenoot in het Bernabéu bij Real Madrid. Zodoende verliest Mexico beide oefenduels in aanloop naar de Copa Amerika eind deze maand. op zondag 23 juni start voor Gimenez en Mexico de poulefase van het toernooi tegen Jamaica. op 27 juni staat het tweede duel tegen Venezuela op de agenda en het laatste groepsduel op 1 juli tegen Ecuador.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van het duel tussen Mexico en Brazilië.

Delen

Reacties

Heb Santi toch nog ff gezien ...
Betekent feitelijk dat dat Gimenez tot half juli aan het voetballen zal zijn, dus tja, of je geeft hem 4 weken vakantie of verkoopt hem, anders krijg je hetzelfde als afgelopen seizoen.