thumb-1280x720-neijenhuis-ouraghi-170323

VK Sportphoto

Jeugd

Kelvin Neijenhuis: "Elke dag kijk ik naar het stadion, dat wil ik halen"

Nigel

Dromen van De Kuip. Iedereen die zijn eerste voetstap zet op Varkenoord ziet het imposante stadion altijd in zijn ooghoeken. In gesprek met Omroep Zeeland vertelt spits Kelvin Neijenhuis van Feyenoord Onder 17 over zijn ultieme droom. Het vijftienjarige talent droomt ervan om in de voetsporen te treden van Robert Lewandowski en Santiago Giménez. 

Al op vierjarige leeftijd ziet Feyenoord het talent van Kelvin Neijenhuis al. De Rotterdammers organiseren trainingen bij zijn amateurclub MZC'11 uit Zierikzee. Bij die trainingen valt het supertalent al op, hij mag daardoor op de zondagen bij Feyenoord meetrainen. Wanneer hij zeven is gaat het grote werk pas echt beginnen. Neijenhuis overleeft meerdere talentendagen en gaat voetballen in de jeugdopleiding van Feyenoord. "In het begin had ik nog niet echt door wat dat inhoudt. Je maakt heel veel dingen mee op jonge leeftijd. Dat is fantastisch", aldus Neijenhuis.

Het talent maakt lange dagen. Kelvin woont nog bij zijn ouders in Zierikzee, maar zit in Rotterdam op school. Elke ochtend om zeven uur zit hij al in de bus richting Rotterdam. "Eerst naar school en in de middag trainen. Dan weer naar huis om te eten en huiswerk te maken en dan naar bed om weer fit te zijn voor de volgende dag." 

De jonge spits scoort erop los in de jeugd. Zijn trainer Davey van den Berg van de Onder 17 ziet in Kelvin Neijenhuis dan ook een echte prof. "Hij leeft echt om doelpunten te maken en heeft echt één doel: Feyenoord 1 halen", aldus zijn trainer. Dat brengt allemaal druk met zich mee, zijn ouders helpen hem daarin volledig. "Ik heb topouders die me met beide beentjes op de grond houden en ik ben zelf ook vrij nuchter daarin", vertelt de vijftienjarige spits.  

Hij heeft zijn eerste profcontract al binnen, getekend in april vorig jaar. Neijenhuis voelt daarin vertrouwen, maar hij wil meer. Want die Kuip ziet hij al sinds zijn zevende jaar. "Dat is voor nu één van mijn dromen. Elke dag kijk ik naar het stadion en dan denk: dat wil ik halen. Dat lijkt me fantastisch."

Delen

Reacties

Nog geen reacties