arena

Klassieker definitief gestaakt; reacties blijven uit door ongeregeldheden

Ference

Feyenoord leek op koers voor een absolute droommiddag in de Arena. Na 37 minuten stonden de Rotterdammers al met 0-3 voor op bezoek bij de aartsrivaal. Toch eindigde de middag niet zoals gehoopt; tien minuten na rust werd de wedstrijd namelijk definitief gestaakt wegens wangedrag van de Amsterdamse fans.

Na de 0-2 van Gimenez werd er al een pauze ingelast, omdat er een beker op het veld terecht was gekomen. De ploegen bleven hierbij nog wel op het veld wachten. Na de 0-3 in de 37e minuut ging het echter helemaal mis nadat Ajax-fans het veld bekogelden met vuurwerk. Na een afkoelmoment werd de wedstrijd weer hervat. Kort na rust ging het echter weer mis en belandde er vuurwerk op het veld. Leidsman Gözübüyük kon niet anders dan besluiten om de wedstrijd definitief te staken.

Hoe het verder gaat, is nog onduidelijk. Na 'afloop' kwam vrij snel het bericht naar buiten dat alleen de trainers (Steijn en Slot) en scheidsrechter Gözübüyük voor de camera's zouden komen. Deze interviews laten echter langer op zich wachten dan gepland. Buiten de ArenA zijn er verschillende ongeregeldheden, waardoor er sprake is van een onveilige situatie. Zowel de ploegen, als de scheidsrechters blijven daarom nog in de kleedkamer zitten.