david-connolly

Nieuws

Klassieker-held David Connolly geniet van zege in Amsterdam

Van de redactie

David Connolly leefde gisteren mee met zijn oude club. Na de winst van Feyenoord tegen Ajax liet de Ierse oud-spits van zich horen op Twitter, waarbij hij ook verwees naar zijn eigen heldenrol tijdens de Klassieker in 2001.

“Vandaag de Klassieker, waarbij nummer twee Ajax de nummer 1 Feyenoord ontving. Het verschil tussen beide slechts drie punten. Feyenoord wint slechts sporadisch in een uitwedstrijd tegen Ajax. Slechts 3 keer in 36 jaar, maak daar nu maar 4 keer van!”, zo deelde de oud-Feyenoorder de heroïsche winst met zijn volgers. “Een slordige 20.000 fans opeengepakt bij De Kuip nu”, zo schrijft hij bij een filmpje van de losgeslagen gekte bij het onthalen van de spelersbus.

Connolly plaatste ook een foto van zichzelf uit 2001 met de begeleidende tekst: “In 2001, nadat we wonnen met 3-4”. Op de foto zien we hem zittend op de schouders van doelman Zbigniew Małkowski.  Connolly kende dat jaar een glansrol tijdens de Klassieker in Amsterdam, die Feyenoord met 3-4 wist te winnen (zie video onderaan het artikel). De Ier scoorde die dag twee doelpunten in het door Bert van Marwijk gecoachte team. Leonardo en Jon Dahl Tomasson scoorde de andere doelpunten.

Connolly stond van 1997 tot 2001 onder contract bij Feyenoord, dat hem een aantal keren uitleende. Voor de spits waren zijn doelpunten tegen Ajax het hoogtepunt van zijn verblijf in Rotterdam. Doelpunten voor de eeuwigheid.

Delen

Reacties

Dat is geen Jerzy Dudek, dat is de andere Poolse keeper Zbigniew Malkowski naar mijn weten?
Held!! "King David in de aRENa" kopte het AD destijds
Komende 20 jaar winnen wij. Our time is now!