timon-wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther over redding: "Gaf alles om die bal te redden"

Stan

Begin dit jaar moest Timon Wellenreuther er ineens staan, toen Justin Bijlow als eerste keeper van Feyenoord geblesseerd uitviel. Zondagmiddag liet hij zien van grote waarde te kunnen zijn voor de ploeg van Arne Slot door in de slotfase schitterend redding te brengen op een schot van Kudus. Daarmee speelde de Duitser een cruciale rol in de overwinning op Ajax.  

Wellenreuther beschrijft zijn cruciale redding: “Het was een reflex op het schot. Ik probeerde mijn doel klein te maken. Toen gaf ik alles om die bal te redden, want het was heel belangrijk in de laatste minuten om niet een goal tegen te krijgen. Anders hadden zij misschien gewonnen. Uiteindelijk kreeg ik mijn vinger erbij."

Waar de Duitse doelman binnenkwam als tweede keeper, speelt hij door het uitvallen van Justin Bijlow nu een belangrijke rol bij Feyenoord. "Ik kwam hier om wat minuten te krijgen. Dus ik was daarop voorbereid. Ik trainde daar elke dag voor. Uiteindelijk is het zo uitgekomen. Nu ben ik blij om het team te helpen."

Dat 'helpen' deed de keeper tegen Ajax zeker. Met een redding op de inzet van Kudus hield hij Feyenoord op de been. Uiteindelijk werd er zelfs gewonnen in de hoofdstad en werden de van Slot als helden ontvangen in Rotterdam. "Toen we hier kwamen en alle supporters zagen, dat was echt geweldig. Iedereen was heel erg hyped en er was een hele fijne sfeer in de bus. En ook buiten. Het was een speciaal gevoel gisteren."

Toch weet ook Wellenreuther dat Feyenoord nog niet zeker is van een kampioenschap. "Het is nog een lange weg te gaan, nog acht wedstrijden. Voetbal is een gekke sport, dus alles kan nog gebeuren. Zes punten is het verschil nu en als we doen wat we moeten doen, zoals de laatste weken, hebben we een grote kans. Maar we krijgen niks gratis, dus we moeten er hard voor werken. Dat is het plan."

 

Delen

Reacties

Heeft ervoor gezorgd met zijn fabelachtige redding dat de einduitslag 2:3 is geworden ipv 3:2.
Denk dat die gisteren echt goed was.die jongen heeft lang niet gekeept.Vond feyenoord sws goed gisteren heb wel geld verloren maar ja das pech hebben hahaha
Jajaja hahahahamaar plezier was er niet minder om
@1908

Is het reëel dat Feyenoord een poging voor Xavi gaat ondernemen?
Nee joh gaan ze niet doen.zou het wel n stunt vinden
Met zulke reddingen bouw je krediet op. Die 1 op 1 met Bergwijn, ben ik ook nog niet vergeten ;-)
Uiteindelijk was dat toch buitenspel?
Nu je het zegt, maar hij had hem toch mooi gehad
Lijkt me met zijn huidige vorm dat we kunnen wachten tot Bijlow echt 100% wedstrijdfit is...
Bijlow heeft toch een stijl van keepen met hoge intensiteit...
Ben je dan 90/95% fit loop je zo weer tegen een nieuwe blessure aan...