yv2022911yv2022911a1b05671

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman niet bang om Wieffer op te stellen

Stan

Maandagmiddag begon Ronald Koeman zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Tijdens de persconferentie ging hij in op het uitvallen van Frenkie de Jong, voor wie Mats Wieffer een mogelijke vervanger is. 

Bij het ontbreken van De Jong heeft Koeman een aantal opties op het middenveld. "Er zijn meerdere mogelijkheden op die positie waar je voor kiest. Er zijn meerdere middenvelders. We hebben niet heel veel trainingen, maar we zullen een aantal dusdanig gebruiken om toch een bepaald gevoel te krijgen."

"Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer", antwoordt de bondscoach op de vraag over een mogelijke 'verrassing' op het middenveld. Koeman geeft aan dat de middenvelder van Feyenoord zeker een optie is, ook tegen Frankrijk. "Ik heb hem gister ook weer zien spelen, dus daar zou ik niet bang voor zijn. Ik heb hem geselecteerd op basis van dat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen." Koeman geeft echter aan dat hij de keuze nog niet gemaakt heeft: "Nu dat Frenkie de Jong wegvalt, zal daar iemand anders spelen. Daar ben ik nog niet over uit."

Koeman vergeleek hem later nog even met een andere speler uit de selectie. "Hij is vergelijkbaar met Marten de Roon, maar ik zei net tegen hem: 'Jij kan een betere De Roon worden', en dat zag hij gelukkig als een compliment." De bondscoach legt uit waarom hij die twee spelers op elkaar vindt lijken. "Hij zal geen 10 man voorbijlopen en de bal op een presenteerblaadje aan de spits geven. Maar hij is een teamspeler. Vast aan de bal, goed in de passing en onderschept heel veel ballen. Om die reden speelt Marten de Roon ook vaak bij Oranje. Dat kan hij ook. Hij is nog jong en kan alleen maar beter worden."

Ook roemde Koeman de persoonlijkheid van de controlerende middenvelder van Feyenoord. "Het is bewonderenswaardig hoe hij met de situatie omgaat. Hij krijgt lovende kritieken, wordt uitverkozen voor het Nederlands elftal, staat bovenaan met Feyenoord, maar hij blijft met beide benen op de grond staan. Nu ga ik hem van dichtbij zien."

Delen

Reacties

ff 1 ding he, Wieffer vergelijken met De Roon is echt gestoord. Dan heb je het echt niet begrepen als bondscoach.
Het zijn allebei een soort van stofzuigers. Maar ik denk dat de actie radius van Wieffer groter is. Die kan gewoon box to box spelen terwijl hij aan het stofzuigen is ;-) Volgens mij doelt Koeman daar op Marijn.
Alles gaat nog een tikkeltje sneller hier. Onze Mats gaat hier beter van worden. Zelfs als hij niet speelt, gaat hij hier wat van opsteken. Tips van Koeman zijn altijd welkom natuurlijk.